Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 20

• 59 863
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, много странен цикъл имам този месец и се чудя какво се случва. През юни беше първият ни инвитро опит, неуспешен (нямаше трансфер) и цикълът ми беше както обичайно. Решихме да изчакаме 3 месеца преди следващия опит, като коригираме добавките. Следващия цикъл абсолютно нормален (6 фоликула, 27 дни), вторият цикъл започна с неабсорбирано жълто тяло, което на следващия преглед се беше абсорбирало (фоликулите бяха 8 ) и спонтанно решихме да направим инсеминация, но заради завишени НК клетки бях с вливка на интралипид и 2 седмици приемах преднизолон, както и утрогестан (вагинално). Резултатът бе отрицателен  и....идва странният цикъл - на 2 ден от настоящия цикъл само 5 антрални фоликула, на прегледа на 10 ден (за да видим какъв е размера на доминантния) се оказа, че явно се е развил доста бързо и току що се е спукал (имаше съвсем малко течност). Ако имаше нещо положително, то е че имаше още 1 антрален. Днес 5 дни по-късно имам слабо кафеникаво зацапване, което започва да ме плаши. За да е още "по-весело" нашата лекарка е отпуск до средата на  септември и се чудя какво е  най-разумно да направя. Някоя от вас имала ли е толкова странен и евентуално кратък цикъл? Нормален ли е бил следващият?

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 09:57 от Tanq79

# 616
Според мен нещо са ти се разбутали хормоните. Изчакай си следващия цикъл да видиш как ще е.

# 617
Момичета, предстои ми ин витро следващият месец и въпроса ми е по-скоро към работещите, не желая работодателя да разбира за плановете ми, а знам, че се отсъства все пак някакъв период. Въпросите ми са към тези, които са минали вече и са работещи. Колко горе долу ви се е налагало да отсъствате от работа и споделяли ли сте причината за отсъствието?

# 618
Благодаря, geizer Simple Smile
По всяка вероятност ще изчакам да видя какво ще се случи, без да ходя при друг лекар, още повече, че днес почти няма нищо.

# 619
Момичета, много странен цикъл имам този месец и се чудя какво се случва. През юни беше първият ни инвитро опит, неуспешен (нямаше трансфер) и цикълът ми беше както обичайно. Решихме да изчакаме 3 месеца преди следващия опит, като коригираме добавките. Следващия цикъл абсолютно нормален (6 фоликула, 27 дни), вторият цикъл започна с неабсорбирано жълто тяло, което на следващия преглед се беше абсорбирало (фоликулите бяха 8 ) и спонтанно решихме да направим инсеминация, но заради завишени НК клетки бях с вливка на интралипид и 2 седмици приемах преднизолон, както и утрогестан (вагинално). Резултатът бе отрицателен  и....идва странният цикъл - на 2 ден от настоящия цикъл само 5 антрални фоликула, на прегледа на 10 ден (за да видим какъв е размера на доминантния) се оказа, че явно се е развил доста бързо и току що се е спукал (имаше съвсем малко течност). Ако имаше нещо положително, то е че имаше още 1 антрален. Днес 5 дни по-късно имам слабо кафеникаво зацапване, което започва да ме плаши. За да е още "по-весело" нашата лекарка е отпуск до средата на  септември и се чудя какво е  най-разумно да направя. Някоя от вас имала ли е толкова странен и евентуално кратък цикъл? Нормален ли е бил следващият?

Това прилича на моите истории - задържан, голям доминантен още в началото, зацапване...Както geizer те е посъветвала - кофти хормони. Ако сте пускали на трети ден, ама ми се струва, че не сте така както го описваш, няма начин нещо да не е било както трябва - или си била с много високо ФСХ или с по-висок от обичайното естрадиол зарази големия доминантен, нещо не е било както трябва. И между другото не съжалявай, че лекарката я няма или ако си планирала да почвате в такъв месец опит, когато нещо куца. Заради ЕЦ и много поредни месеци и следене как върви при мен съм се убедила, че нещо от светата троица - ФСХ, естрадиол и ЛХ не е ли наред - опитът е провал. Така че изчакай да се нормализират нещата, те ще се нормализират със сигурност. А за задържаните жълти след ову - прогестерон, това само ме оправя мен. Успех!

# 620
  • София
Момичета, предстои ми ин витро следващият месец и въпроса ми е по-скоро към работещите, не желая работодателя да разбира за плановете ми, а знам, че се отсъства все пак някакъв период. Въпросите ми са към тези, които са минали вече и са работещи. Колко горе долу ви се е налагало да отсъствате от работа и споделяли ли сте причината за отсъствието?

Здравей,аз също не съм казвала на работодателя-работя в офис и съм с кола , клиниката ми е на 10-15 мин. от офиса.По принцип имам свобода кога мога да изляза, не ме следят стриктно.
Аз бях с къс протокол-за стимулация ходих до клиниката почти две седмици ( 10-12 дни мисля)-понеделник ,сряда и петък. Сутрин ми правеха преглед и давах кръв ,а следобед отивах за назначения и поставяне на инжекция,през дните които не се ходи до клиниката си поставях сама инжекжиите.Общо взето чакането сутрин и след обяд е различно, зависи и колко сме в стимулация-случвало се е за 30 мин. да мина и да чакам и 2 часа сутрин за преглед.В дена на пункцията си взех отпуск-в клиниката която съм аз -след пункцията стоях до към 13-14 ч.,но то зависи и в колко е била процедурата. След това имам консултация с доктора ако са се развили ембрионите и ако не съм успяла да подпиша искане за замразяване( подписват го и двамата партньори)  евентуално още веднъж .За трансфера също взимам ден отпуск, защото трансферите са ми били винаги около обяд. Това е в общи линии. Според мен трябва да намерите темата за вашата клиника тук и да попитате там ,защото тук ще добиете обща представа ,а реално има разлика в различните клиники.

# 621
Здравей,аз също не съм казвала на работодателя-работя в офис и съм с кола , клиниката ми е на 10-15 мин. от офиса.По принцип имам свобода кога мога да изляза, не ме следят стриктно.
Аз бях с къс протокол-за стимулация ходих до клиниката почти две седмици ( 10-12 дни мисля)-понеделник ,сряда и петък. Сутрин ми правеха преглед и давах кръв ,а следобед отивах за назначения и поставяне на инжекция,през дните които не се ходи до клиниката си поставях сама инжекжиите.Общо взето чакането сутрин и след обяд е различно, зависи и колко сме в стимулация-случвало се е за 30 мин. да мина и да чакам и 2 часа сутрин за преглед.В дена на пункцията си взех отпуск-в клиниката която съм аз -след пункцията стоях до към 13-14 ч.,но то зависи и в колко е била процедурата. След това имам консултация с доктора ако са се развили ембрионите и ако не съм успяла да подпиша искане за замразяване( подписват го и двамата партньори)  евентуално още веднъж .За трансфера също взимам ден отпуск, защото трансферите са ми били винаги около обяд. Това е в общи линии. Според мен трябва да намерите темата за вашата клиника тук и да попитате там ,защото тук ще добиете обща представа ,а реално има разлика в различните клиники.

Meрси, а при всички случаи на ин витро ли се прави стимулация? Или има и такива, в които това не се налага? Темата за моята клиника е доста замряла и никой не участва, затова попитах тук да добия поне някаква представа.

# 622
  • София
Не съм видяла не активна тема за инвитро-ако не пише никой то е ,защото никой не е задавал въпрос ,а и все пак е лято -август-отпуски.Според мен сигурно има разлика в процедурите и посещенията в различните клиники.
При инвитрото при естествения или още спонтанен цикъл мисля,че няма стимулация,но пак се ходи за да се проследява-аз съм била само на стимулиран. Така като ви чета въпросите-не сте ли обсъдили с доктора си какво ще стартирате. Виждам, че питате и в други теми. Стимулацията може и да е с дълъг протокол е с продължителност 20-25 дни.

# 623
Не съм видяла не активна тема за инвитро-ако не пише никой то е ,защото никой не е задавал въпрос ,а и все пак е лято -август-отпуски.Според мен сигурно има разлика в процедурите и посещенията в различните клиники.
При инвитрото при естествения или още спонтанен цикъл мисля,че няма стимулация,но пак се ходи за да се проследява-аз съм била само на стимулиран. Така като ви чета въпросите-не сте ли обсъдили с доктора си какво ще стартирате. Виждам, че питате и в други теми. Стимулацията може и да е с дълъг протокол е с продължителност 20-25 дни.

Да, права сте не сме го обсъждали, за първи път ще се подлагам и не знаех какво да питам. Вероятно ще стане сега на предстоящата ни среща и с докторката ще обсъдим процеса.

# 624
Години наред не споделях, гледах да съчетая, при възможност, отпуск с опит. Пътувала съм нощем за прегледи, бягала съм и съм бързала и в обедни почивки за следене, Само едно лято признах с каква цел искам да си взема целия отпуск, шефът изнедоволства, но ми го даде. След трансфери винаги ходех на работа. В резултат на това "криене" и стрес нито един от опитите ми обаче не беше успешен. 😢Годините си минаваха, аз остарявах. По време на ковид кризата работех от вкъщи, викам си, шанс да правя опити, да, но заради пандемията много от клиниките не работеха с пълния си капацитет. И тук ударих на камък. 😢Така до миналата година. Признах на шефа, че имам последен шанс да стана майка. Той по чудо ми влезе в положение Работех от вкъщи на спокойствие, по време на опита, след трансфера също 14 дни от вкъщи. Резултат - спящо вързопче до мен. 😊
Сега съжалявам, че пренебрегнах личния си живот и изгубих толкова години заради лоялност към шефа и заради работата, но.... Дори не знам дали ще ме върне на работа след майчинството, но сега не го мисля. Осъществих мечтата си макар и късно. ❤️

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 16:02 от bubastet

# 625
jalana, да не си в Щерев, като казваш, че темата е замряла? Simple Smile И аз не знам как да комбинирам слагане на инжекции и ходенето на работа. Първия път беше по време на заключването за ковид и си бях дистанционно, но сега... Мисля си даже ако се наложи отпуска да взема. Засега не знам по кое време на деня ще трябват инжекции. Предния път беше сутрин, обед и вечер, отделно ходения на прегледи. Хич не е удобно да хвърча от работа и обратно. Също така този път и аз не искам да разбира работодателя.

# 626

Аз по време на цялата стимулация си бях на работа. Съчетавах някак нещата, защото работех в магазин и бях на смени, ако имаше нужда с колежките се сменяхме или ако закъснея все някоя от тях ме покриваше. Не съм казвала ,че ходя на инвитро. В Бг това не се приема добре от работодателите, казвах че ходя на зъболекар. А за пункцията и трансфера си пуснах отпуска. Ако сте на бюро, но не си на супер важна отговорна длъжност и има и други колеги, ползвай си обедната почивка или искай ранни прегледи от лекаря (преди работното време).

# 627
Винаги съм казвала защо и за какво излизам и никога, при нито един мениджър ( общо един мъж и две жени назад през годините) не съм срещала липса на разбиране, дори точно обратното - абсолютна и безкрайна подкрепа и надежда най-накрая да се пръждосам и аз в майчинство Simple Smile

По ирония на съдбата една от бившите ми вече мениджърки се наложи да прибегне до репродуктивен специалист, но не заради репродуктивни проблеми, а заради нужен ехограф, който да е с висока резолючия поради сложен гинекологичен проблем. Познайте при кого дойде да пита първо и кой я уреди от сега за сега в пълния график на клиниката и лекарите Simple Smile

Не съжалявам, че хората знаят за тази борба, защото така не ме и занимават с тъпи лични въпроси – сещате се какво имам предвид Simple Smile

# 628
Ако сте в голяма фирма с много служители и работата по време на отсъствието за процедури може да бъде поета от други колеги би било супер. Аз допреди 3-4 години, за 15 години работа във фирмата,  бях единственият служител, който опъваше всичко, Говорим за фирма с международен бизнес. Работодателят (собственик и мениджър, който има 2 деца 😊) - взискателен, иска да си на разположение 24/7.  Преди да наеме колегата съм взимала през годините по макс. 5 дни отпуск. 😢Думата "болничен" беше, а и все още е мръсна дума. Като му казах, че съм бременна взе да се вайка, кой ще поеме моята работа мрън-мрън. Уж щеше заместник да наема.... Сега колегата опъва и върши цялата работа. Просто някои работодатели в България, особено извън столицата, не са разбрани и не си дават сметка, че служителят не е женен за фирмата, че има личен живот и лични, кардинални проблеми за разрешаване и, че работата е средство на доход, а не цел на живота му.

Винаги съм казвала защо и за какво излизам и никога, при нито един мениджър ( общо един мъж и две жени назад през годините) не съм срещала липса на разбиране, дори точно обратното - абсолютна и безкрайна подкрепа и надежда най-накрая да се пръждосам и аз в майчинство Simple Smile

По ирония на съдбата една от бившите ми вече мениджърки се наложи да прибегне до репродуктивен специалист, но не заради репродуктивни проблеми, а заради нужен ехограф, който да е с висока резолючия поради сложен гинекологичен проблем. Познайте при кого дойде да пита първо и кой я уреди от сега за сега в пълния график на клиниката и лекарите Simple Smile

Не съжалявам, че хората знаят за тази борба, защото така не ме и занимават с тъпи лични въпроси – сещате се какво имам предвид Simple Smile

# 629
Буба, честито!

Общи условия

Активация на акаунт