Майка на 9 деца

• 11 110
  • 181
  •   1
Отговори
# 45
  Карчева, "леб и вишу" = "хляб и висше".
  Лени, богатите деца получават едно, бедните друго. Губивреме е да си обясняваме за различните приоритети на различните хора. Светът е шарен и всеки е щастлив посвоему. Да не разпърдяваме темата - ако някой иска да праща нещо молив, нека се обединим Peace

# 46
Хапка, изобщо не говоря за богатство и бедност.
Говоря за отговорност и за адекватни грижи и условия за живот за децата.
Говоря за правата на децата да живеят нормално.
Ако тия деца са в цивилизована страна социалните ще дотърчат на бърза ръка и
никой няма да се занимава с достойната майка, а ще гледат в какви условия живее
семействотои ще вземат съответните мерки.
Вярвай ми, хора които живят и отглеждат децата си
неадекватно просто се разделят с децата си.

Дано да имат късмет и да намерят добро бъдеще. Peace

# 47
Мисля ,че и държавата трябва да дава някаква помощ,за да може да се издържат тези деца.И не мисля,че някой трябва да съди личният избор на друг.
Днес в един магазин влезе майка с 5 деца и една бебешка количка(мисля пакистанка или нещо подобно)няма значение де.Дърпа си жената детски,помощи и социал и никой не я упреква колко ги има...

# 48
  • В офиса
Цитат
Но дали грижата й е качествана и адекватна на времето... отговорът е в първите постинги, където е написано желанието на едното  дете да има кон, каруца и врата.
Извинявай, но това НЕ Е нормално!

Лени, отиди в Нашите деца да погледнеш темата с коледните желания. Момиченцето на Ан Мари си е поискало жив кон. Уверявам те, че е добре гледано и щастливо дете.
А на момченцето първите му желания бяха за къща и кола. После дойдоха конят, каруцата и вратата (нямат врата между двете стаи) Детето живее на село, каква представа мислиш, че има за заобикалящия го свят. Конят и каруцата са важни в селския живот.

Линката, и на мен ми стана мъчно за по-голямото момиченце. И като каза аз съм българка, а те са турчета  cry

Да, ако някой намери адреса и реши да праща нещо, да пише. Ще се включа.

# 49
Лени, губиш си времето и приказките  Hug
Който разбрал - разбрал  Peace

Момичета, кой говори за Милка и тоблерони  ooooh! Говорим за хляб и топли завивки. За дрехи и нормално съществуване. Какви езици, какви 3 висши, слезте на земята малко  Confused

# 50
  Безотговорни майки има и в цивилизованите държави и невинаги безотговорността се "чете" толкова лесно. Безотговорност е и да си студена риба с детето си, спазвайки всяка буква на закона. Има ли смисъл да разплитаме?
  Ако на някой му идва отвътре да помогне нека ми пише на лични. Ще пратя нещичко през седмицата.
  За мен тя не е светица, нито грешница. Просто една мама, на която в момента й е трудно.

# 51
Цитат
Но дали грижата й е качествана и адекватна на времето... отговорът е в първите постинги, където е написано желанието на едното  дете да има кон, каруца и врата.
Извинявай, но това НЕ Е нормално!

Лени, отиди в Нашите деца да погледнеш темата с коледните желания. Момиченцето на Ан Мари си е поискало жив кон. Уверявам те, че е добре гледано и щастливо дете.

И етиопчета да са, имат право на нормален живот.
Има конвенция за правата на децата, в БГ има и Закон за закрила на детето.

Надявам се, че се шегуваш с примера за коня - детето на Ан Мари надали иска да има жив кон, за да оцелява. Аз също искам да имам кон всъщност, но не за да нося дърва от гората с него ( примерно), а за яздя в парка ( пак примерно). Селската действителност просто не може да е такава - това ме ядосва, и натъжава. Баси, ние сме държава от ЕС. Приели сме конвенции и за детския труд. Няма ли най-после да мръдне малко тая действителност....

Лека нощ на всички , извинявам се , ако има обидени.

# 52
Ето още малко по темата: http://www.dnes.bg/article.php?id=31019

# 53
Децата имат нужда не само от материални удобства, а и от внимание, общуване, възпитание. Все неща, които с пари не се купуват и за които са отговорни само и единствено родителите.
...
Ние винаги измисляме финансови оправдания. Но всъщност основния проблем е, че децата изискват прекалено много отдаване, време и усилия от наша страна. За този егоизъм иде повече реч. 

Това е точно така.
Майка съм на 3 деца, имам приятелка също с три деца. Материалното ни състояние е различно, но грижите и отговорностите към децата - еднакви.
Заради децата си се лишаваме от много неща, не винаги те са материални. Много често са съвсем прости и постижими удоволствия за повечето хора. Но ние сме направили избор, който смятаме че е правилен за нас, а то е да отгледаме повече от 2 деца.

Съжалявам, че не съм гледала материала.

П.П. Когато големият ми син беше на 4 г искаше да живее в село Красно село и да ходи в детската градина с кон. Аз пък като малка съм искала да си купя гардероб, макар че никога не сме страдали от липса на гардероби у дома. Майка ми така и не можа да разбере, защо точно гардероб? Joy Joy Joy

Последна редакция: нд, 17 дек 2006, 10:57 от gal4e

# 54
Да е жива и здрава и тя и децата и Peace
Доста глупости видях написани в тази тема. То и Алеко го е казал преди мен: Пази боже сляпо да прогледа!

# 55
Да е жива и здрава и тя и децата и Peace
Доста глупости видях написани в тази тема. То и Алеко го е казал преди мен: Пази боже сляпо да прогледа!

Даааа да посмее някой да пусне тема с заглавие:Децата са най-голямото богатство! newsm78

# 56
  • София
Аз гледах предаването.

Въпреки, че Карбовски ми е любимец гледната му точка въобще не ми допадна... Странно той що няма 10 деца на преклонната си вече възраст  newsm78 то иначе е лесно да говориш.

1-во Земята е пренаселена, нищо че БГ не е... Wink
2-ро всеки има приоритети - едно е да искаш детето ти да има 20 чифта обувки, друго да има обувки, а съвсем друго да яде нещо различно от хляб...
3-то гледах и слушах най-голямото дете. Ами не беше щастливо. Даже никак. Каза, че гладува, каза, че не е хубаво да има толкова деца... Та не ги говорете тез за любовта и прочие...

Деца не се гледат само с любов, а и с пари и с разум и с грижа...

4-то Евала на жената, че не се оплакваше и беше позитивна.

# 57
Прочетох всичко, което е написано тук..... Няма да коментирам , но който е безгрешен - нека той да хвърли пръв камъка!

Не искам да пиша нищо, само едно ще кажа - Дайте да помогнем на тази жена! Вместо да си чешем езиите - нека ние, отговорните, задоволените и живеещи по правилата на 21 века - да помогнем! Защото в 21век е модерно да си милосърден!

Всичко останало няма смисъл! Ще помоля ако някой научи координати на жената - нека ги напише или тук в темата, или да ми ги прати на ЛС!

# 58
  • Бургас / Славейков
Открих този адрес дано послужи.За контакти:
e-mail: otechestven_front@teleman.us
тел: 987 11 60 / 81 72 465

# 59
Айде стига бе ....анатемосахте жената , че имала много деца, да не ви иска издръжка , задължителна , месечна нещо.Има други неща по света за възмущаване.Всеки с главата си .....Станалото станало , какво сега да направи....толкова й била главата , така се подредила Rolling Eyes.Пък който иска да помага , не да гледа изпод  вежди.

Общи условия

Активация на акаунт