Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 981
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
Момичета , някой пие ли магнезиев диаспорал?
аз

А защо го пиеш ? Аз го пия , защото понякога ме имам болки като менструация,  но не често .
Профилактично , в самото начало ми беше леко скъсена шийката . И аз имам такива болки , но ми казаха в дните когато ми е била менструацията е нормално . Имам ги и в други дни , но винаги са свързани с някакво движение . Важното е като легнеш нищо да не те боли, ако продължават тогава може да са контракции.

# 301
Момичета , някой пие ли магнезиев диаспорал?
аз

А защо го пиеш ? Аз го пия , защото понякога ме имам болки като менструация,  но не често .
Профилактично , в самото начало ми беше леко скъсена шийката . И аз имам такива болки , но ми казаха в дните когато ми е била менструацията е нормално . Имам ги и в други дни , но винаги са свързани с някакво движение . Важното е като легнеш нищо да не те боли, ако продължават тогава може да са контракции.

Много полезно. Благодаря!

# 302
Наталия при шийка 2,5 сте говорили за серклаж? Моята сега е толкова, но и дума не е ставало за това. До колкото разбирам и при предишната ти бременност са ти правили, само заради скъсена шийка ли се прави или и при разкритие? Извинявай  че разпитвам, но вече ще откача.....предишната ми бременост не съм имала такива проблеми, сега ми се разказа играта....

# 303
Здравейте, включвам се и аз за първи път, макар че отдавна чета темата Simple Smile Чакаме момиченце, термин 20.06.2023, миналата седмица последно бяхме на преглед при АГ, и бебчето беше 160гр. В София живеем, следя се в клиника "Щерев" Simple Smile Утрогестан слагам от 5-та седмица насам, спрях за около седмица след феталната морфология, но имах болки, които се увеличаваха всеки ден (като честота), и след преглед започнах отново прием на Утрогестан, вечер по 2 - изписаха ми и Нош-па (2 преди лягане) и Магнерот (3X1), но тях двете ги спрях, от магнезия мисля, че стомахът ми се разваля, а и болките се повлияват най-вече от Утрогестан-а, според мен. Засега няма изгледи да го спирам, не се чувствам комфортно да го спра, а и АГ-то ми каза, че няма проблем да се пие по време на цялата бременност. Не са ми казвали да лежа, просто да преценявам добре дневното натоварване, да почивам повечко. При мен болки почват най-вече след вдигане на тежко или след пътуване в кола по-продължително при наличието на дупки и неравновности - иначе често ми се случва през деня да нямам, но вечерта да имам лека постоянна тъпа болка, която забелязвам само ако се събудя за по-дълго.

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 10:27 от Clementine89

# 304
Аз пак си събрах материал докато успея да се включа 😝. Във вторник бях на преглед и малко се успокоих като видях бебчо. Расте си детето, даже дърпа много. Много му е голяма главицата и на него като на батко му. Ще ме мъчи и този при раждането 😄. Иначе в 16+6 средно отговаряше на 17+3, 200гр. Каза, че в този етап на бременността рисковете след прекарана варицела са много малки, така че да не се притеснявам.
За моята бактерия още не съм пуснала контрола, но другата седмица задължително, че много стана. Даже се чудя дали да не скочим до Токуда в Неделя, ще видим.
Капки за нос аз си взех Еуфорбиум, защото синузита не мога да го преборя, а те са разрешени по време на бременност.
Контракции си имам от началото. Така беше и при първата бременност. Чувствителна ми била матката. Бях на но-шпа и дуфастон. Сега ми каза да ги спра и ми изписа магнерот 2х1.
Записах втора фетална морфология на 8.02, пак при Атанасова в Марковс, защото останахме доволни. Сега там са ми мислите, защото ако има някакви увреждания там ще се покажат.
Поне вече много стабилно си усещам бебчо. Той е доста активен, така че като ми се разподскача се успокоявам, че всичко е наред 😊.

# 305
Наталия при шийка 2,5 сте говорили за серклаж? Моята сега е толкова, но и дума не е ставало за това. До колкото разбирам и при предишната ти бременност са ти правили, само заради скъсена шийка ли се прави или и при разкритие? Извинявай  че разпитвам, но вече ще откача.....предишната ми бременост не съм имала такива проблеми, сега ми се разказа играта....
Няма пеоблем, да говорили сме естествено, както написах ако до 24 седмица стане 2,5  скъсена шийката и се скъси, ти няма как да издържиш до поне 36..37 седмица, а то тя ще продължава да се скъсява, затова и се казва серклаж на горещо, защото се прави до 24 г. с и след това няма как да се направи, защото има опасност от спукване на околоплодни води... ранния е до 13 седмица.Щом имаш скъсяване, стане ли 1, 2 /1,5 започваш с разкритието и тогава не се прави серклаж. Ние ще гледаме да задържим малчо поне до 35..36 седмица, за да може да са му се развили хубаво дробчетата. Също така в 27 г. с, в 34 г. с и няколко часа преди да родя ми слагаха за разгъването на дробчетата ако се родят по рано и с този бебок така ще се процедира.

# 306
Ясно, ами към този момент не ми е казвал нищо за серклаж. Аз съм в 18 г.с и 5 дни. Изписа ми магнезий и ми спря утрогестана. Дано успея да задържа нещата. Въпреки, че днес много ме боли кръста и хич не ми беше добре...на ФМ гледат ли дължината на шийката, не си спомням как беше. Иначе дъщеря си родих в 37 г.с., като преди това бях лежала за задържане в 8 месец и на мен тогава ми слагаха такива инжекции, за да се отворят дробчетата.

# 307
Леле, момичета колко много сте писали. Аз за сега нямам с какво да се похваля, освен със нисък хемоглобин още в 13-14 г. с и сега в 16г.с. продължава да пада. Нищо от това което пишете не ми е ясно, даже не са ми споменавали за шийка и матка при прегледи. Очаквам следващите към края на месеца прегледи да ми се разясни. Друго да попитам всички ли раждате или ще раждате при проследяващия лекар. Чух за навързани екипи с докторите които следят бременна, и по специално отношение към тези които избират екип.

# 308
Ясно, ами към този момент не ми е казвал нищо за серклаж. Аз съм в 18 г.с и 5 дни. Изписа ми магнезий и ми спря утрогестана. Дано успея да задържа нещата. Въпреки, че днес много ме боли кръста и хич не ми беше добре...на ФМ гледат ли дължината на шийката, не си спомням как беше. Иначе дъщеря си родих в 37 г.с., като преди това бях лежала за задържане в 8 месец и на мен тогава ми слагаха такива инжекции, за да се отворят дробчетата.
Близнаците ги родих в 36 седмица и 3 дена, даже едния от близнаците птговаряше на 35 и 3 дена и доктора каза, че е идеален. Роди се 2320 грама е спаднаха по 100 грама, но си бяха доносени, просто единия си даде повече зор и тръгнал нашия да излиза 🤣. Ще видя и другата седмица и последно на 26 на другата фетална като ходя при Марков ще питам, за да ми е ясно какво ще правим. Аз съм болнични и само лежа. Ставам от време навреме да поиграя с децата, но те много ме разбират даже ми носят каквото им кажа. Абе на мама момчетата 😄

# 309
Момичета, кога се мери шийката на матката? Thinking На мен не са ми правили такова нещо.....

# 310
Момичета, кога се мери шийката на матката? Thinking На мен не са ми правили такова нещо.....
На мен втори път ми я мерят. Най - вероятно АГ си прави измервания, но при теб няма проблем и за това не го е обсъждал.
На мен ми каза, че моята явно си е по -къса, но декември беше над 3, а сега 2,5.

# 311
И моята явно я следят. Гледам обаче, ще в документите пише просто "затворена". Та затова мисля, че явно е наред.

Аз вече 4 седмици чакам резултат от пренаталния тест. Да им се не видят и почивките и отпуските... Даже гледам, че в темите с термин Август вече си знаят пола...
В четвъртък съм на преглед и ще се караме, ако до тогава няма резултат.

# 312
И аз си чакам резултатите от пренатеста и ми е доста напрегнато. Аз в 12 седмица си направих БХС и ми се обадиха за резултатите чак в 17 седмица. ( Имам повишен риск за Даун.) Напълно те разбирам!

# 313
И моята явно я следят. Гледам обаче, ще в документите пише просто "затворена". Та затова мисля, че явно е наред.

Аз вече 4 седмици чакам резултат от пренаталния тест. Да им се не видят и почивките и отпуските... Даже гледам, че в темите с термин Август вече си знаят пола...
В четвъртък съм на преглед и ще се караме, ако до тогава няма резултат.
Лютиче, не си единствена и ние не знаем пола все още... чудя се от лекарката ли е или апарата с който ме гледа, но вече ми е тъпо.

# 314
И аз все още не знам пола,а бях в петък на преглед. Но беше решило,че ще ни даде гръб и нищо няма да показва,така че ще чакам другият преглед.

Общи условия

Активация на акаунт