Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 891
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
Тъй като ми е прясно да си кажа и аз. Аз изкарах варицела сега по Коледа. Имаше в градината на детето. Той не се зарази, въпреки че и след това вкъщи беше все при мен, но аз явно съм хванала от друго дете като съм взимала малкия от градина. Имунитета ни е слаб и хващаме всичко що лети.
Та и аз бях супер притеснена, защото съм чувала че е много опасно по време на бременност. Всички доктори до тук ме успокоиха, че е опасно само в началото. Аз бях влязла в 4-ти месец, което намалява риска от проблеми до 2%.
На първия преглед след варицелата АГ огледа много добре бебчо и всичко беше наред, но и сега във Вторник сме на ФМ и там ще кажа, че съм изкарала варицела, да го огледат хубаво мъника.
А в детската градина ако ги сложат под карантина ще се извиняват отсъствията служебно. При нас така беше. Но при какви условия я налагат карантината не знам. При нас първия случай на болно дете си беше в нашта група, за това карантинираха цялата група, а в последствие и съседната.

Здравейте, момичета. Днес като взех детето от градина ми казаха, че има болно дете от варицела, а моето не я е карало. Не съм сигурна обаче дали аз съм я карала. Преди време уж си бях правила изследване, което отдавна съм изгубила и имаше някакви антитела над реф. стойности, но никога не го обсъдих с лекар. Та сега, ако се разболея опасно ли е според вас? На някой случвало ли му се е да боледува по време на бременност?  Вече съм в 21 г.с.

# 481
И аз усещам бебето най-вече ниско и все се притеснявам не трябва ли да е по-високо вече. Понякога ме рита отстрани на корема, на височината на пъпа и се успокоявам. Не знам как е застанало точно, но и мен ме боли като рита в долната част.

Като се изнервя или изморя коремът ми също се напряга, а от към спането съм ужас. През деня постоянно ми се спи, мога да спя и 2-3 пъти и за дълго, направо цял ден. Вечер се будя често, но си и спя достатъчно. Имам чувството, че имам нужда от 18ч сън за дененощие.

# 482
И аз съм така със съня. Спи ми се по непрекъснато и започнах да си лягам с големия ни бебчо преди обяд и на след обяд, когато той спи.

А случва ли се ви се да имате кръвотечение от носа? С предишната ми бременност беше рядкост, сега доста често се появява и отминава.

# 483
Mumbear и на мен ми тече кръв от носа и венците ми кървят. С предишната бременност не ми се беше случвало.
А за съня аз също през ноща почти не мога да спя. Късно заспивам, често се будя. Поне сутрин мога да спя до късно, тъй като дъщеря ми не е на градина последните 3 седмици.

# 484
Здравейте! Нова съм в групата и реших да се включа, защото напоследък съм много притеснена. Има ли други като мен които да се притесняват нон стоп от всяко едно нещо? Снощи мой близък се опита да бутне корема ми без да ме предупреди толкова се стреснах, че при самият допир се стреснах и ме побиха тръпки по цялото тяло. Много се притеснявам да не съм навредила по някакъв начин на бебето. Има ли някоя от вас да е попадала в такава ситуация?

# 485
Оххх и на мен през дебя много ми се спи ама само да ме видят малките, че затварям очи ми се качват на главата. С извинение и упрек от някой майки и до тоалетна не мога да отида или пък да се изкъпя, то рев, то сополи голямо чудо особено единия. Все иска да е до мен да не ме изпусне случайно 😂 Спането е мит за мен, даже и през ноща все ме будят, а незнам как ме усещат само за няма и 2 секунди да изляза и да отида до тоалетната и стават "мамооо къде си" и почват да плачат. Ще станат на 4,а са много привързани. Когато ме няма обаче, както бях в болницата все покрай баща си, същите работи като с мен.

# 486
Аз със спането съм същата . Вечер заспивам супер рано и после като стане 5-6 сутринта и като отворя едни очи,няма заспиване. Следобед си подрямвам за около час, два. Добре ,че съм си вкъщи,че ако бях в офиса не ми се мисли.
Бебето допреди два три дни го усещах ниско долу и онзи ден цял ден не го бях усещала и се притесних доста, но като си легнах и за първи път го усетих по скоро към корема и пъпа  горе и се поуспокоих.

# 487
Ох, ние днес купихме количка и столче за кола. С това приключиха големите покупки.
Намерихме ги като нови втора ръка и направо ще умра от кеф колко пари спестихме. Вече мога да си отдъхна.

Та докато пътувахме да вземем въпросните покупки, ни засякоха лошо на магистралата, с ММ обсъждаме на висок тон ситуацията, а отвътре мадамата яко ме изрита. Явно не й хареса суматохата. За първи път обаче усетих наистина ритниче, а не само обикновеното къркорене и поместване Heart Eyes

# 488
Момичета някоя да е с болки в гърлото, пак съм болна и нямам идея как се заразявам като никъде не излизам. В 22 г. с съм, а при мен хомеопатията не помага. Декември месец два пъти пих антибиотик. Веднъж уназин венозно в болницата и веднъж аугментин вкъщи 4 дена.Вече много се притеснявам с малките като бях бременна не съм се разболявала толкова колкото сега,а децата са здрави.

# 489
Чайчета,билкови пластири,лукчета,мед.Пий витамин Ц от обикновеното(малките хапчета)3х3 и биозин мама (мисля,че 2х1 го пих)Бързо да минава това гърло

# 490
Момичета някоя да е с болки в гърлото, пак съм болна и нямам идея как се заразявам като никъде не излизам. В 22 г. с съм, а при мен хомеопатията не помага. Декември месец два пъти пих антибиотик. Веднъж уназин венозно в болницата и веднъж аугментин вкъщи 4 дена.Вече много се притеснявам с малките като бях бременна не съм се разболявала толкова колкото сега,а децата са здрави.
грануфорин спрей за устна лигавица , напръскайте 2 пъти дневно

# 491
За биозин мама ,аз от началото пия по 1т. дневно, но за грануфорина от опит казвам,че е доста добър. Досега доста пъти с него съм се оправяла за няколко дена без антибиотици.

# 492
Момичета , четох ,че вдишването на дим също е вредно дори по-вредно за плода.. но в офиса се пуши ,когато шефа е тук по 4 часа и мирише после цял ден Sad
Има ли някой такъв проблем на работа ?
Дори забелязвам ,че веднага започва да ме боли стомаха от този дим!

# 493
Здравейте. Не съм запозната какви изследвания се пускат, но има група във фб за юнските бебета и видях, че там масово са си пускали витамин д и б12. Вие на какво мнение сте, необходимо ли е да се следят тези стойности? До сега не са ми казвали нищо подобно на мен.

# 494
Момичета , четох ,че вдишването на дим също е вредно дори по-вредно за плода.. но в офиса се пуши ,когато шефа е тук по 4 часа и мирише после цял ден Sad
Има ли някой такъв проблем на работа ?
Дори забелязвам ,че веднага започва да ме боли стомаха от този дим!

Ъъъ... това не е ли забранено? Аз бих пуснала един сигнал на съответното място.
Ако се лъжа и все пак може да се пуши, бих си взела болничен.
А има ли вариант да помолиш да не пушат, защото си бременна?

Общи условия

Активация на акаунт