Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 29

• 39 263
  • 846
  •   1
Отговори
# 675
Не правете драма от нещо, което още не се е случило. Не виждам и какъв е проблемът с приемането на еврото. Аз виждам само предимства.

# 676
Наемодателите е хубаво да си подпишат по един анекс, как се процедира при смяна на парите.
Иначе, в някой хубав ден се събуждаме с евро вместо лев. Ще ви дадат даже безплатни калкулаторчета евро-лев и обратно.  Цените ще са в двете валути (преетикиране), това, само за сравнение и удобство. Практически няма да ви трябват левовете, те ще се превръщат в евро в банките  автоматично, ако някой има много кеш левове, които не трябват, може да си ги обмени в банките до.....(дата).
Е , не знам на какъв курс, ще се научи в деня на смяната.

# 677
Не правете драма от нещо, което още не се е случило. Не виждам и какъв е проблемът с приемането на еврото. Аз виждам само предимства.

А, аз лично никаква драма не правя. Чакам си еврото с нетърпение.

# 678
Като ви идват на оглед до каква степен бъркат по шкафчета, отварят вратички на секции и т н.

# 679
  • Варна
Всеки различно.

# 680
Като ви идват на оглед до каква степен бъркат по шкафчета, отварят вратички на секции и т н.
Повечето само оглеждат. Най-много да седнат на леглото, за да опитат твърдостта на матрака. Имаше една претенциозна девойка, която разгледа много обстойно всичко и накрая мотивирано обясни, че е виждала и по-луксозни жилища, но иска да живее в моето, защото всичко било нормално (кранове за водата, матрак, нямало счупени вратички и т.н.). На нея не се подразних, явно си е напатила, но избрахме сам мъж. Тя беше първият ми резервен вариант. Единственият младеж, който съм репликирала, беше един 18-годишен хлапак, доведен от брокер, който не знаеше къде се намира, и с влизането почна да отваря всеки шкаф. Любезно му обърнах внимание да разгледа цялото жилище, терасите, да види дивана и мястото за съхранение на багаж, да влезе в банята, спалнята...

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 08:43 от krasimilo

# 681
Не са ми отваряли шкафове, но мисля че е нормално.
В банята сама ги подканвах да влязат и да си огледат.

# 682
  • Бургас
И на мен не са ми отваряли.
Я дайте един акъл. Мисля за бюджетно, но в същото време модерно обзаведено жилище за 1, най-много двама.
Взех си забележка от предишни коментари тук, че ми е голяма кухнята за студио и съответно вградените уреди са излишни и т.н.
От друга страна, по-добре изглежда вградената кухня.
В предишното студио не съм слагала котлони на горен плот. Смятах да купя преносими керамични, ама наемателката така и не ги поиска. Като й гледам сметката за тока, май и не готви.
Та си мисля за малки уреди, но скрити в шкаф, които се вадят при нужда. Преносим единичен котлон, малка фурна, съдомиялна кубче. Ще имам само два метра да кухня, а не искам да правя ъглова.
Нещо ей такова:

Пак има голяма тава, за готвене на 1-2 ми се струва достатъчна.

# 683
При мен е с такава малка фурна, но с два котлона отгоре. Първата наемателка си я купи, и остана. Тъй като при мен идват по един човек, за момента на всички им върши работа. Ако изобщо готвят.
Мислех да взимам нормална печка, но няма смисъл на този етап.

# 684
Ако е в шкаф тази фурна, като я извадят, къде ще стои?  В шкаф го разбрах като да е прибрана?
Такива има и с котлони отгоре.

Според мен...дали готвят често или рядко, печка готварска си трябва да има, котлон също.

Тази фурна може да се сложи под плота /това ако е без котлон, а само фурна/, или на шкаф за печка раховец / ако е с котлони горе/..но ще е по-накъсано без плот отгоре й.

# 685
Ако готвят "рядко към никак" дали заслужава да се мисли за миялна.
Наистина, погледнете комбинирани уреди - малка фурничка с 1-2 котлона отгоре. Не знам как се наричат, но би трябвало да са в раздел "дребни уреди".

# 686
  • София
В къщи сме с подобна малка печка, с 2 котлона отгоре. Като се развали след гаранция направо купувам следващата.
В единия имот имаше голяма печка, развали се и купих пак като моята малка. 2 момчета са там, но за по няколко дни и изобщо не са я ползвали - личи си.
Според мене може да е поставена върху нисък шкаф ако е с котлон отгоре. А ако е само фурна - може и вградена. Но поне 1 котлонче да има. Ако щат да ползват. За вадене от някъде - не ми харесва - шкафовете ще са препълнени. За мене - да я има свободностояща е по-удобно.
Когато са идвали на оглед никой не е отварял шкафове. Разхождат се, оглеждат и после сядат да чуят условията. То и да ги отвори нали са празни и изчистени - какво да търсят. Но при мене огледите са на рядко, застояват се.

# 687
Не е удобно без уреди, тоест да са в шкаф не е удобно.....според мен.
Според мен си ги предвиди да са на показ, а не в шкаф. Дали свободно стоящи, дали вградени...да са там подредени до плот, на плот...да си е сглобен кухненския кът с печка и котлони.

И аз съм с такава минифурничка, на нисък шкаф за раховец е.
Мислех да сложа цял плот, под него фурна само, а над нея да вградя двойка котлони...но се оскъпява много с монтажа и майсторите, и отпадна.

Жената си донесе нейна минифурна с котлон, та моята е в кашон за резерва сега..

Ето така може да е..най-бюджетно е:)

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 09:46 от teta75

# 688
И аз мисля като teta75, точно така е идеално. Но гледайте фурната да е поне 50-60 литра, защото има едни съвсем миниатюрни, които стават само за принцеси.
Ето тази е перфектна: Мини печка - електрическа GAMALUX I-60 HP-2
Ако наемателите са по-високи, може и долният шкаф да си е с нормална височина, за да събира повече багаж, а шкафът за абсорбатора вместо двоен, става единичен, хем и пътят до комина се скъсява.
Спестяваш освен място, и поне 500 лв от отделни вградени уреди. За сам човек съдомиялна не бих взела. Вече ако ти дойде някой претенциозен, може да вземеш такава за шкаф.
Също ако няма достатъчно плот се запазват изрезките от отвора за мивката и се слага после върху нея при нужда от още работен плот.

# 689
Когато съм търсила квартира, съм отваряла шкафове. Гледала съм разпределение, големина, дали няма някоя откачена панта, дали е чисто, дали има нещо разтекло се. Всичко това след като съм си патила.

Общи условия

Активация на акаунт