Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 539
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Миленка , погледнах модела, за който питаш на сайта на Чичолино,
В PDF-а с инструкции пише следното:
(Това е линкът, а инструкциите са малко след видеото - https://chipolino.com/en/product/3059-baby-stroller-elite-3-in-1 )

4-тата точка - почистете тъканите с навлажнена памучна кърпа или гъба и мек сапун:

Момичета, знаете ли дали сенниците на количките и всички свалящи се материи по тях могат да се перат в пералня? Количката 3 в 1 ми е от друго бебе и ми се иска да мина всичко през пералня, включително и външните покрития - сенници, подложки и т.н. Количката ми е Chipolino Elite 3 в 1 и външните материи са нещо като плътен, но гъвкав дунапрен (даже бих казала неопрен) - водоустойчив. Имам нужда от конкретен отговор - перат ли се. Благодаря!
Охх, това е единственото място, на което не потърсих информация Grinning Благодаря!
Отворих pdf-а и на столчето за кола - една от инструкциите е с брутална грешка Grinning

# 481
🙈🙈😳😳🙈🙈 остави как ще оцелееш 300 градуса, но как ще ги стигнеш в домашни условия 🙈🙈😆😆🙈🙈

Сега да бяхме в "Америка" ... Да ги осъдиш и да станеш милионер 😁😁🙈🙈
Миленка , погледнах модела, за който питаш на сайта на Чичолино,
В PDF-а с инструкции пише следното:
(Това е линкът, а инструкциите са малко след видеото - https://chipolino.com/en/product/3059-baby-stroller-elite-3-in-1 )

4-тата точка - почистете тъканите с навлажнена памучна кърпа или гъба и мек сапун:

Момичета, знаете ли дали сенниците на количките и всички свалящи се материи по тях могат да се перат в пералня? Количката 3 в 1 ми е от друго бебе и ми се иска да мина всичко през пералня, включително и външните покрития - сенници, подложки и т.н. Количката ми е Chipolino Elite 3 в 1 и външните материи са нещо като плътен, но гъвкав дунапрен (даже бих казала неопрен) - водоустойчив. Имам нужда от конкретен отговор - перат ли се. Благодаря!
Охх, това е единственото място, на което не потърсих информация Grinning Благодаря!
Отворих pdf-а и на столчето за кола - една от инструкциите е с брутална грешка Grinning

# 482
  • Варна
Moмичета аз предлагам, вече сериозно да обсъдим багажа за родилното. Хвърлих око на съседни отчетни теми и е май е добре да се замислим, а до няколко седмици и да започнем лека полека да го оправяме Grin
Аз лично нямам търпение и смятам, че това ще ми донесе хем спокойствие, хем ще ме зареди положително и ще ме разсея от всичко останало.
Вие какво мислите ? Yellow Heart

# 483
Moмичета аз предлагам, вече сериозно да обсъдим багажа за родилното. Хвърлих око на съседни отчетни теми и е май е добре да се замислим, а до няколко седмици и да започнем лека полека да го оправяме Grin
Аз лично нямам търпение и смятам, че това ще ми донесе хем спокойствие, хем ще ме зареди положително и ще ме разсея от всичко останало.
И аз започнах да се замислям за багажа, покрай премеждията тия дни. Само дето ще ми дадат списъка с необходимите неща на следващия преглед. Така че до тогава не ми е много ясно как ще стане, понеже всяка болница си изисква различни неща.

Днес най- накрая очаквам да пристигне комплекта за изписване, който си харесах. Голяма мъка ми беше и все още не съм сигурна дали това ще е окончателния вариант или ще е комбинация с друг, който също много ми харесва Joy

За името също още не сме решили окончателно. ММ сякаш вече е сигурен, но на мен не ми харесва галеното име, което предполагам, че всички ще използват, а не искам цял живот да се боря с това. Стига ми, че аз имам такова, което ненавиждам и всички негови близки само нефо използват Rage

Иначе прегледа ми снощи мина добре. Док много ме успокои. Каза да не се филмирам излишно, да си пия лекарствата и да почивам, а ако не дай си боже наистина бебео реши да се ражда сме взели всички мерки и всичко ще е наред. След като нямам никакви неразположения съм склонна да му вярвам, така че продължавам да лежа и така Blue Heart

# 484
Nicolee.smoletsova, моята е готова Wink Много бързичко след като ме изписаха от болницата през декември, с идеята че има риск бебчо да се роди всеки един момент ... стегнах чантата. ( може да не е идеалното съдържание, и от тогава все добавям по нещо, но поне ММ знае, ако стане нещо какво да вземе 😁 )
Сложих следните неща ( като далеч не смятам, че е най-правилно подреденият и подбран багаж):
- принадлежности за баня за мен - четка и паста за зъби, четка за коса, шампоан и балсам, клечки за уши, халат за баня с качулка, джапанки/чехли
- памучно бельо ( като допълнително си купих два броя много дълбоки памучки бикини),
- едно комплектче " дневно облекло" - широко панталонче с тениска с отвори за кърмене
- една памучна риза за самото раждане, която може да се хвърли след " кожа-в-кожа"
- едни подплънки за течаща кърма ( бяха ми даден тестер пакет)
- трябва да си взема превръзки, въпреки че изрично ни казаха, че ги дават в болницата
- за бебето - комплект козметика, 6 бр бодита с къс ръкав, които се отварят отпред с копченца, 6 бр.  пижамки - дълъг ръкав и крачол, с копченца отпред и по самите крачоли ( не знам дали не се казват ромпър на български), шапчица, имаме и ръкавички против драскане, хавлийка за къпане. В болницата ще има памперси, но аз взех един малък пакет памперс и един Лупилу.
- трябва да проверя дали съм взела пеленки за постилане под бебето ( уж в болницата ще има)

- взех и няколко дози Мелилакс ( бях помолила мама да ги донесе) - в болницата може да се откаже клизма, а ако не се - мисля че поставят тези микроклизмички така или иначе. Но това най-вероятно на място ще го решавам Simple Smile

... има и още, но куфарчето ми се беше запълнило, а и сигурно още десет пъти ще го пренаредя ... защото се надявам бебчо ама наистина да не се роди точно сега 🤞🤞

# 485
Момичета, обикновено всяка АГ болница си има списък за раждане, както и дават информация дали за бебето трябва да се носи нещо. Първо проверете, за да не се претоварвате с излишен багаж при влизане за раждане. И без това на излизане ще носите бебе, багаж, ще ви носят и цветя и т.н., и дори и мъжът ви няма да може да насмогне на всичко Grinning
Най-често за бебето нищо не трябва да се носи, освен комплектчето за изписване, тъй като всички дни, в които то е в болницата, болницата се грижи за памперси, пелени, дрешки, козметика.. За родилките препоръчват неща за баня (джапанки, чехли, хавлия, сапун), нощници за кърмене, крем за зърна, подплънки за кърма и памучно бельо за накрая. Там дават всичко друго, включително превръзки и еднократно бельо неограничено.
Питайте си болницата какво ви е необходимо, но мисля, че е по-коректно да не се унифицира багажът тук в темата, тъй като за Токуда, примерно, си отиваш само с телефона, зарядното, нещата за баня и комплектчето за изписване на бебето (да има макс. още 1-2 неща) - друго нищо не искат от родилката, а за самото бебе набавят абсолютно всичко, включително накрая ти дават и промо-чанта с комплект бебешки дрeшки+козметика при изписването.
Нека в целта си да си бъдем полезни взаимно не объркваме тези, които разчитат на информацията във форума, тъй като специално по темата с багажа от болница до болница е съвсем различно.

# 486
Аз също вече не се наспивам,а много ми се спи,но като лежа все нещо ме заболява нетърпимо.Да ви папитам,аз от около две седмици вече имам жестоки болки..отдолу,в костите и все едно се е разчекнало нещо и че главата на бебето е между краката ми.Тя вече е с главата надолу,но вие имате ли такива болка.

# 487
Mimsd, мисля че болката е заради разтягането на връзката между тези две кости, (наистина не знам как се казват)
Скрит текст:

milenahot, напълно съм съгласна относно стандартните списъци на всяка болница, но със сигурност ще има някой полезен съвет, който да си обменим, особено мамите , които вече са раждали.
За мен от училището за родители много интересен съвет беше тота да си вземем капки за нос тип физиологичен разтвор, защото в болницата е много топло, и ако вашите носове се запушват като моя от сухия въздух, ето един полезен съвет.
То е нещо много дребно, без което със сигурност всеки може, но пък ако допринася за по-добър комфорт защо не 👍☺️😊
Аз също вече не се наспивам,а много ми се спи,но като лежа все нещо ме заболява нетърпимо.Да ви папитам,аз от около две седмици вече имам жестоки болки..отдолу,в костите и все едно се е разчекнало нещо и че главата на бебето е между краката ми.Тя вече е с главата надолу,но вие имате ли такива болка.

# 488
Да ти кажа честно от известно време като ходя на тоалетна и имам чувството,че ще изпадне 🤣🤣🤣 надявам се не . Иначе и аз го усещам ,че вече слиза надолу и моя е застанал главично . И може да ми се посмеете ама като усетя да е много долу ,опипвам за всеки случай хахахаха .

# 489
Момичета , на какво може да се дължат менструалните болки Sad ? От снощи ги имам взех парацетамол успокояваме за малко но пак се появяват ..все едно ще ми дойде всеки момент. При всяко движение ме боли. Имали някой от вас със подобни оплаквания  ?

# 490
Иве, имаш ли стягания на корема? болки в кръста? Някакво по-различно течение? Някаква извънредна дейност/натоварване?
Усилват ли се, или са еднакви? Усещаш ли бебето по същия начин като преди?
Бих минала през спешното на болницата за по-сигурно🤗

Момичета , на какво може да се дължат менструалните болки Sad ? От снощи ги имам взех парацетамол успокояваме за малко но пак се появяват ..все едно ще ми дойде всеки момент. При всяко движение ме боли. Имали някой от вас със подобни оплаквания  ?

# 491
Иве, имаш ли стягания на корема? болки в кръста? Някакво по-различно течение? Някаква извънредна дейност/натоварване?

Не съм правила нищо по различно тези дни както обикновено .. Бебчето го усещам нормално както преди даже малко по активен е сякаш , Имам болки в кръста да  придружени са с менструални болки ниско в корема точно като преди цикъл , нямам по различно течение ..  болките са еднакви не мога да кажа че са контракции но все пак не знам наистина притесняваме да не би да предизвиквам някакво разкритие с тези болки ...

# 492

Не съм правила нищо по различно тези дни както обикновено .. Бебчето го усещам нормално както преди даже малко по активен е сякаш , Имам болки в кръста да  придружени са с менструални болки ниско в корема точно като преди цикъл , нямам по различно течение ..  болките са еднакви не мога да кажа че са контракции но все пак не знам наистина притесняваме да не би да предизвиквам някакво разкритие с тези болки ...

Привет,

Аз също подкрепям - за твое спокойствие посети спешното и се консултирай с лекар.
Звучи ми като контракции, дано не съм права, но аз все пак бих посетила лекар при първа възможност.

Успех и сподели после какво е станало и как се чувстваш

# 493

Момичета , на какво може да се дължат менструалните болки Sad ? От снощи ги имам взех парацетамол успокояваме за малко но пак се появяват ..все едно ще ми дойде всеки момент. При всяко движение ме боли. Имали някой от вас със подобни оплаквания  ?

Не съм правила нищо по различно тези дни както обикновено .. Бебчето го усещам нормално както преди даже малко по активен е сякаш , Имам болки в кръста да  придружени са с менструални болки ниско в корема точно като преди цикъл , нямам по различно течение ..  болките са еднакви не мога да кажа че са контракции но все пак не знам наистина притесняваме да не би да предизвиквам някакво разкритие с тези болки ...

Привет,

Аз също подкрепям - за твое спокойствие посети спешното и се консултирай с лекар.
Звучи ми като контракции, дано не съм права, но аз все пак бих посетила лекар при първа възможност.

Успех и сподели после какво е станало и как се чувстваш
Да , мисля че тази вечер ще тръгнем  на там, току-що взех душ и с ММ сме нащрек той чака само да кажа да тръгнем ...

# 494
Цветито9104, две глави мислят по - добре от една Blush
Иве, стискам палци и на двете ръце да е фалшива тревога Hug

Общи условия

Активация на акаунт