За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 53 875
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
От “Какво да очакваме, първата година”, за кърмене на сънливи бебета (мой превод, набързо)

1. Изберете правилната фаза на съня да събудите бебето. Много по-лесно е да разсъниш бебе от РЕМ фазата на съня. Можете да познаете, че бебето е в РЕМ фаза по това, че маха с ръце и крака, очите се движат под клепачите и лицевите изражения се сменят.

2. Разповийте бебето, а ако стайната температура позволява - нека остане голичко, само по памперс. Бонус: контакта гола кожа върху кожа стимулира лактацията.

3. Сменете памперса преди хранене. Допълнителното ръчкане може да го поразбуди за вечерята.

4. Намалете светлината. Звучи контра-интуитивно, но бебетата не обичат ярка светлина и ще стискат очи, ако пуснете силно осветление.

5. “Кукленски очи” Ако вдигнете бебето в изправено положение, очичките му ще се отворят, като на куклите от едно време. Изправете го, потупайте го нежно по гърба и го сложете да суче.

6. Говорете, запейте песничка, а ако отвори очите - дръжте зрителен контакт. Комуникацията с вас може да мотивира бебето да остане будно.

7. Докосвайте го - масажирайте стъпалата и раменцата, гръбчето, или направете пауза и раздвижете крачетата, все едно кара велосипед (помага да се освободи газ от коремчето)

8. Мокра кърпа на челото, за особено упоритите сънливци

Ако бебето отново заспива

1. Пауза за оригване, без значение дали има нужда или не

2. Капнете капчици АМ или кърма на устните, за да разбудите апетита

3. Разтръскайте леко гърдата или го погалете по бузите - дори в полусън бебетата възобновяват сукането

# 481
При нас помага сменянето на памперса преди ядене ( въпреки, че реакциите са експлозивни), събуване на чорапките при хранене ( той обикновено сам ги изритва). В болницата ми казаха да завъртам или изваждам леко шишето, докато го храня, това определено го разсънва. Също и лека светлина, обича да гледа лампичките, но нашите се регулират- по време на повиването над масата за повиване са ярки, после намалявам при храненето, при оригването съвсем.
И аз се оправям долу горе сама и в чужбина..и на мен ми липсва често помощ, но поне мъжът ми работи 3 дена в седмицата от вкъщи, така че помага с това онова, особено готвенето, съдовете, пазаруването. Една нощ кара дежурство вместо мен и оттогава е с голям респект към усилията ми..може би недоволните съпрузи трябва да заместват през уикендите.
Моето майчинство свършва на 26 март...нямам идея как ще се справяме след това..

# 482
Честито на новите майки! Много много радости с новите попълнения.
Аз чакам... тоновете от днес бяха добри, обаче никакви контракции. Стягането, което усещам понякога, се появи по време на тоновете и се оказа че е дооооста слабичко.

6 дни до термин, направо нямам търпение.

Serenapotta, боже яз се чудя как евентуално да се върна на работа на първата година и ми е супер притеснено, а 26ти март е буквално други ден... Успех, дано намерите добро решение! Явно се оправят хората там някак си.

# 483
Ох, и аз ще трябва да се връщам на работа  след 1-та година, отсега гледам за ясли, частни и чета кога ще мога да кандидатствам и за държавна такава...
И сега да питам: ще трябва да направим преглед на ставите, прочетох от една група, че за д-р Фурлакис се записва през  Superdoc. Часовете обаче са за юни, което е мнооооого късно, но в коментара на резервацията се пише от родителите, кога е родено детето и той премествал часовете, за да може да се направи прегледа по-рано. Вие знаете ли нещо такова? Дали трябва допълнително да му се пише🤔? Или да си запишем час за друг ортопед?

# 484
Ох, и аз ще трябва да се връщам на работа  след 1-та година, отсега гледам за ясли, частни и чета кога ще мога да кандидатствам и за държавна такава...
И сега да питам: ще трябва да направим преглед на ставите, прочетох от една група, че за д-р Фурлакис се записва през  Superdoc. Часовете обаче са за юни, което е мнооооого късно, но в коментара на резервацията се пише от родителите, кога е родено детето и той премествал часовете, за да може да се направи прегледа по-рано. Вие знаете ли нещо такова? Дали трябва допълнително да му се пише🤔? Или да си запишем час за друг ортопед?
препоръчвам др. Алексиев, той е от Горнобанските лекари, но частния му кабинет е близо до мол България и мисля, че не се чака толкова за часове при него.

# 485
Благодаря, Малечка, даже ми е супер удобно като локация ❤️

# 486
На 25.01 се появи и моето малко голямо момче - 3480 кг, 51 см, в 38+5.

# 487
На 25.01 се появи и моето малко голямо момче - 3480 кг, 51 см, в 38+5.
Страхотна новина, честито Heartpulse! Как сте, как премина раждането?
Ние с теб сме с един и същ термин, но мен ме оставиха за съвсем за края. Ще си почакам още 4 дни.

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 17:21 от Eliza.

# 488
Little Miss честито бебче! Да е живо и здраво и да радва всички около него! Бързо възстановяване на теб! 😊

# 489
Честито вързопче, Мис!

# 490
  • София
Мис, честито. Да е жив, здрав и много да ви радва!

# 491
Честита радост, Мис!

# 492
Ехо здравейте.  Не съм писала, защото не съм особено компетентна по всички въпроси . ,ТА..
Идвам да се похваля,че вчера на 26.01.23г се роди нашия първороден син Ивиян.
Тежи 3.510кг , 56см в 11:46ч
Дойдох в болницата със 6см разкритие, тапата падна при прегледа за разкритие.  На близо 10см ми сложиха епидурална упойка...КЕФ ,да но НЕ ..
След вече изминал час от упойката взе да ме отпуска и болките станаха отново непосилни...спукаха ми водите и хоп ДОЗА окситоцин...поисках втора доза упойка ,но отказаха . И така с напъните и подкрепата на ММ за 20мин се роди Ивиян със 6шева. Утре ни изписват... бъдете здрави ,МАМИ.  Велики сме...

# 493
Честито на новите мами и бебчовци 🍀Да сте живи и здрави 🍀

Другите мами, как сте? Как върви спането, храненето? Появиха ли се колики?

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 08:58 от bonbolini

# 494
Мацки, малко противен въпрос за лохиите, но няма как :/ слагам в скрито
Скрит текст:
Ще питам и док през деня за но да се допитам и до вас. Как е нормално да изглеждат? Като цикъл, със слузести части? С някой - друг съсирек? С някой-друг огромен съсирек? За 24ч изхвърлих три с размер на от яйце до юмрука ми... И леко се притесних :/

Не се оплаквам от детето. То милото със сигурност от мен може Simple Smile яде добре, спи. Само последните три вечери има навика да прави нощни будувания, но се мъчим да ги изместим някак Simple Smile Трудно с фъстъче на 11 дни, но.. Simple Smile

Ииии ако ми кажете как успявате да намажете дупето без целите да станете в крем ще съм благодарна :/ Мазах с Бепантен, но неонатоложката каза, че е пълен боклук и го зарязах. Днес ще купя Павловича мас,  но до тогава мацам с Мустела ииии мацам себе си повече от нея :/ Мокри кърпички за детето не ползвам, но за мен се налага при всяко мазане, защото цялата ставам креместа и не мога да затворя памперса Joy

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 09:43 от Inferiya

Общи условия

Активация на акаунт