За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 53 692
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Аз мажа с Галафарм по 3-4 пъти на ден, след акане задължително. Нощем правя бърза смяна, ако само е пишкал и не го занимавам с мазане. И без това още ми е сложно с атрибутите в памперса, като съм свикнала на момиченце досега… Joy

# 631
И моята девойка я мъчат колики явно. Докато спи постоянно напъва и червенее. По някое време се буди и плаче. Давам Абоколикен, но той е за разграждане на лактозата. Така ми обясни докторката. Също и по 5капки биогая, и 2 капки сутрин на гладно Вигантол. Поръчах си Лефакс и от утре ще давам и него. Спомням си, че докато живеехме в Германия, мои приятелки ми звъняха да им пращам, че бил ефикасен. Та сега и аз си пъръчах да видим ще има ли ефект.
Нашата докторка ни направи вече 2 домашни посещения. Второто беше на 19тия ден на малката. Тогава забеляза, че вече се заглежда и следи с поглед. Доста се е променила и пораснала. Миналата седмица я мерих и се оказа, че беше качила 750гр от изписването.  Другият вторник сме на първа консултация и ще видим колко е станала. Но вече прибрахме първите умалели дрешки. Доста дръпна и на дължина.
Храни се предимно с кърма. Само нощем нямам сили да я чакам да суче и й давам АМ. Забелязала съм, че след него винаги се изхожда. Вече не пълни всеки памперс, два пъти в деня се случва само. И си хапва по 100мл кърма и 90мл АМ. Не знам много ли е, но с по-малко нямаме шанс. Просто реве, мята се, сърди се...истински козирог 😃
За носа...и аз ползвам същият аспиратор, като този от снимката. Леко издърпвам, колкото да мога да го закача с клечката за уши и вадя доста интересни неща, които иначе са невидими с просто око.

# 632
Благодаря, момичета, днес пристигна машинката за сополи и извадих многп материал...заради тях не спахме предната нощ, голяма мъка..
За играчките- имаме куп плюшки наподарени, но не смея да ги ползвам.  Имаме активна гимнастика с тема мечо пух, които бебето удря ( на достъпно разстояние са) и шуми с крачета по настилката. Ние получихме страхотен подарък от кръстника- абонамент за образователни кутии, в които има играчки, които стимулират развитието на бебето според възрастта.
Ако някой се интересува, ще пратя повече инфо, можете да се абонирате за по кутия на месец или на година, доставят ги от Сащ и струват някъде към 40 долара на кутия.

# 633
Serenapotta, на kiwi co или на lovevery? Или други? Ние поръчахме lovevery от Европа, но за kiwi не мога да намеря опция, а stem нещата им са топ! Пък от щатите не ми се поръчва, доставката им не е най-евтината... :/

# 634
При нас коликите са през деня, но са бая. Слава Богу вечер не са ни хващали, но май пикът им е от 18ч до 24ч?? Не помня синът ми да се е драл така от колики.
Какъв е нощния ви режим? Ние като излязохме от болницата бяхме обърнали деня с нощта и 2-3 дни беше голяма борба, но успяхме да я обърнем. Сега ляга с мен в 22ч и към 24ч се събужда да яде, но е в полу будно състояние и заспива почти веднага. После става към 5 и нещо и пак хапва. Заспива отново към 6ч и спи до към 8ч. Звучи супер за новородено на 15 дни, хич не се оплаквам. На мен обаче ми се разбърка режима и когато тя спи аз не успявам. Обикновено стоя будна до 24ч и я храня и чак след това успявам да мигна до към 5ч и на пресекулки от 6 до 7.30ч. Някак не мога да си настроя часовника по нея и се чувствам много изтощена.

# 635
Еха 5 часа са бая по моя часовник. Честно казано не съм в оставяла толкова, после най-вероятно ще е освирепяла от глад, а и гърдите ми няма да са щастливи Joy Не че има опасност, за щастие сама се буди Simple Smile
Моето момиче тия дни будува повече вечер, преди спеше от около 21 (хранене) до около 24ч (хранене), когато си лягаме с М. Сега заспива евентуално към 22:30-23 и я храня в 00:30. После се буди около 3-3 и нещо, след това около 6-6 и нещо и след това 8-9. Тогава вече и аз ставам обикновено Simple Smile За мен е добър график, дремвам около 6 часа сумарно, не много качествено, но пак не е малко. Ако открадна и някоя дрямка през деня съм доволна Simple Smile Първата седмица вкъщи ставах да я храня и заспивах пак и ставах чак в 14ч Joy

Но на мен не ми пречи, защото принципно съм по-активна вечерно време. Сутрините са ми абсолютно кошмарно време за съществуване -.- Вчера горкото направи будна пауза от 4часа. Накрая беше толкова кисела и нещастна, сложих я на гърда (яде 3 пъти за това време) и заспа веднага Simple Smile

# 636
При нас режима вече е 09.00 - 13.30/14.00 - 17.00/18.00 - 22.00 - 04.00.
На 20.02 става на 2 месеца. Все още е на смесено хранене. Заспива сама и активното будуване е сутрин до 11-11.30 и вечер след яденето в 18 до следващото.

# 637
  • София
Днес водих Николчо на първа профилактика при педито в кабинета. Малко се шашнах от растежа, с баткото не беше толкова скоростно- 5140гр и 60см дължина Laughing Питах за трудното оригване и газовете препоръча Инфакол. В момента давам Омнибиотик панда сутрин с АМ в 9ч. + Вигантол 1 капка, която каза да вдигнем на 2 капки и Лефакс на всички останали хранения. Но се чудя дали да взимам и Инфакол-а, мислех за БиоАмика, някоя от Вас ползва ли я, мисля за нея защото  е без симетикон, а е с лактаза и я дават че облекчава веднага след приема.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 21:31 от Sia_go

# 638
Колийф е с ензима лактаза, БиоАмика - също. Така че няма голямо значение кое от двете ще избереш. По принцип няма никакъв проблем да комбинираш лактаза (Колийф/БиоАмика), симетикон (Лефакс) и пробиотик. И трите неща действат по различен начин и се допълват едно друго. Аз давам Панда на 1 хранене, Лефакс (на 2 хранения х1 пръскане в момента, въвеждам го плавно, за да избегна евентуален запек) и БиоАмика на всички останали хранения.

# 639
  • София
Скрит текст:
Колийф е с ензима лактаза, БиоАмика - също. Така че няма голямо значение кое от двете ще избереш. По принцип няма никакъв проблем да комбинираш лактаза (Колийф/БиоАмика), симетикон (Лефакс) и пробиотик. И трите неща действат по различен начин и се допълват едно друго. Аз давам Панда на 1 хранене, Лефакс (на 2 хранения х1 пръскане в момента, въвеждам го плавно, за да избегна евентуален запек) и БиоАмика на всички останали хранения.

elitsa.iv, моя грешка, не Колийф, а Инфакол ми препоръча лекаря, но от толкова гледане из нета се обърках, сега видях какво съм си записала в тефтерчето. Инфакол е със симатикон, както и Лефакс, за това се обърках. А по твоята схема с даването на добавките, има ли много газове малкото човече, че нашия място не може да си намери от напъване?

# 640
Тези от вас, които дават Омнибиотик Панда, кога до давате на бебчетата?
Аз бях започнала само сутринта около  9 часа преди кърмене.

# 641
  • София
Тези от вас, които дават Омнибиотик Панда, кога до давате на бебчетата?
Аз бях започнала само сутринта около  9 часа преди кърмене.

hintt, и аз точно тогава давам, само че в АМ.

# 642
Sia, пръцка си като размахва крачета особено, но не показва дискомфорт от това. И на каката давах същите неща по същата схема - и тя никога не е имала проблем с корема и газовете.
Няма смисъл да даваш 2 неща със симетикон. Ако вземеш това, което ти е препоръчал лекаря - спри Лефакса.
При нас проблемът е със съня, както с нея като новородено, така и с него. Много трудно заспива повечето пъти, преуморява се и задължително заспива с рев. А като съм успяла да го приспя навреме и си е направил нужните часове сън е бебе-мечта - само си лежи и си гука, разглежда си тихичко и не гъква. Обаче изпусна ли го - край… До края на деня ми кривее и заспива трудно и с рев. Така се надявах поне второто да няма проблеми със съня, но, уви, такъв ми бил късметът. Cry

# 643
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Аз давам Лефакс почти на всяко хранене,  Колийф през денят, но го давам когато го прехвърлям от една гърда на друга, капвам няколко капки в устата (на листовката пише да се капне в изцедена кърма, ми аз не се цедя)(отвярам скоба след скоба, ако някой ползва Колийф от 15мл да пази опаковките на 3 опаковки има подарък, не че съм взела, но в листовката пише) и също няколко пъти или ако се размърка давам от тези води Gripe Whiter (скоро се зачетох, че трябвало 20-30мин преди или след, а аз първоначално давах преди кърмене). При нас газовете са..... за гражданска защита, но после сладката физиономия след освобождаване на напрежението е уникална. Като спи и понякога проплаква и повдига крачетата и леко ги сгъва. А самите колики са през денят. Поне се редуват или преди обед или следобед.
Нощес ми направи едно бодърстване, че опитва и да ми гука, на мен сърцето ми спи:joy: За заспиването трябва да хвана моментът, ако го изпусна попадаме в порочният кръг на бодърстване, мрънкане, кърмене през кратък интервал (гледам да е последно, че като преяде и повърща или хълца).
И аз се надявах второто да не реве много, лесно да заспива и без колики (не смея да напиша за зъбите, че там е една одисея), в пъти е по добре от баткото. Все пак ми се искаше Innocent , можеше да не ми хареса пък. Иначе как ще си го гушкам и ще му се радвам. Осъзнах как пораства като погледна баткото. Наистина веднъж са малки, ама и мама е човек. Innocent Искам не само домакинска работа да свърша ами книжка да прочета, филм да изгледам, може да подремна, много се размечтах.
P.s. много ни помага повиването (мъжът ми се изучи и за секунди го омотава и много се успокоява). Имаме и от тези чувалчета, където имитират повиването. Наистина препоръчвам повиването.
И разбирасе белият шум незаменим е.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 22:45 от aitep

# 644
При нас режимът е някакъв променящ се през деня, защото ако излизаме с количката, спи много и така едното хранене се отлага, единствено през нощта е 23.00/23.30, след това 2.30/3.00 и 6. Като последните сутрини се буди в 6 и пие само около 60гр и иска да е в някого, защото се гърчи и ръмжи. От там объркваме следващите хранения 🥴
Последната седмица има мноооого газове 🤔

Общи условия

Активация на акаунт