Войната на буквите

• 30 841
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Да, точно вчера приключи анкетата, за което съжалявам, когато я правих сложих 20 дни трайност, а после вече беше късно да я променя, когато осъзнах, че няма да обхване началото на старта. Това е първата тема, която пускам тук и изобщо във форум, когато започне и ако имате желание за анкети, (освен любим герой, което е ясно, че ще има Satisfied), казвайте, както и за срок. Blush

# 76
удължих анкетата

# 77
Уау страхотно! Но от къде? На мен ми позволяваше единствено да добавя още опции...

# 78
промяна на "дни активност на анкетата" (добавих още 20 дни), не знам дали ти имаш такъв бутон

# 79
Нямам, много странно.

Актрисите Климентина Фърцова (Ирина Лакапина), Александра Лашкова (Макрена) и Биляна Казакова (Яна - майка на Макрена) разказват за ролите си в сериала в 100 % будни по БНТ.
https://fb.watch/h_KlP3skjJ/

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 20:40 от T.Valcheva

# 80
Интервю и с Людмила Филипова, относно сериала:
https://bnt.bg/news/-voinata-na-bukvite-po-bnt-kakvo-da-ochakvam … 3PlONNREDTCurvbts

# 81
Вижте какви впечатляващи кадри са пуснали Heart Eyes

Скрит текст:

Кое е това момиче? Каква прекрасна атмосфера Heart

Много красиво, напомня ми на една сцена от 300.

Всяко момиче си мечтае за силен брат, който да я пази хехе

# 82
  • Галифрей
Първата  е принцеса Мария, онази русата може да е една от дъщерите на царят. Имал е няколко но няма информация за тях.

Скрит текст:
Дано Мария да не се омъжи за  Петър I, както е в историята. Ама 😞 да си остана с Баян, усещах химята през трейлъра, незнам или ще го направят ала Ланселот и Глунивер.

# 83
Първата  е принцеса Мария, онази русата може да е една от дъщерите на царят. Имал е няколко но няма информация за тях.

Скрит текст:
Дано Мария да не се омъжи за  Петър I, както е в историята. Ама 😞 да си остана с Баян, усещах химята през трейлъра, незнам или ще го направят ала Ланселот и Глунивер.

Е, не хахах ако стане това, което пишеш в скрития текст Joy половината, ако не и 90 % от зрителите включително и аз ще побеснеем и ще отидем в БНТ да се саморазправяме. Ясно, че не е документален филм, (както някой от екипа вече спомена), ама не може чак такава измишльотина. От къде на къде ? Joy  Иначе интересна хрумка за Ланселот и Глунивер. Климентина изглежда много нежна принцеса от снимките. Интересно ми е хм... на какъв език ще говори тя в началото? Не трябва ли на гръцки, въпреки арменския й произход? Тя е дошла с голяма свита в българския двор, но със сигурност не е знаела езика? Или? Как ще го измислят.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 23:38 от T.Valcheva

# 84
Е, как ще  го измислят с езика... във всички американски филми и чужденците говорят на английски, така че Joy

Аз се надявам да се придържат към историята по остта Петър-Мария-Баян. Искам да се наблегне по-малко на любов и повече на политика и действие. "Аз те обичам-ти ме обичаш" го има във всеки смотан сериал, а тука става въпрос за съвсем друго нещо...

Между другото Мариам не е много положителен герой, да видим в сериала как ще е.

Остават ми 100 страници от книгата, има много мегдан за страхотен сериал, надявам се, че са успели в интерпретацията..

# 85
  • Галифрей
T. Valcheva. И аз ще бъда от побеснелите. Направо ще простирам бясно 😂 не искам това, разбира се.
Стискам плаци да се получило интрестно. Да си за всеки по нещо.

# 86
Мда, и за все съм се чудила защо българските царе не успяват нито Константинопол, нито Солун да превземат.
Мислих си за това, че всъщност може и да е било за добро, защото те са били много повече като население от нас и са щели да ни претопят, заради езика. Понеже не е имало много значение теб ли те завладяват или ти завладяваш, не можеш да накараш 2 пъти по-голямо население да говори друг език, а когато имаш еднаква религия с някого то неминуемо ще стане. Дори векове по-късно в Турция цариградските българи са почти претопени и се мислят за гърци само защото са християни. А отделно чисто военно предполагам, че не сме успели, защото не сме могли да обсадим Константинопол по море, както са успели османците.

А освен различен език сме си извоювали и правото да пишем на него, тоест нашите предци Simple Smile))))) ясно е, че сега никой не е способен да постигне подобно нещо.

Искам да се наблегне по-малко на любов и повече на политика и действие. "Аз те обичам-ти ме обичаш" го има във всеки смотан сериал, а тука става въпрос за съвсем друго нещо...
Heart

Аз нещо зарязах книгата до 100 страница.

И тази ли ще е властна Thinking

# 87
  • Галифрей
Мацката е застанала като постер от Игра на Тронове 😂

# 88
Здравейте!
Записвам се и аз при вас.
Аз отдавна чакам сериала, още когато ММ ме информира, че са започнали да го снимат(тогава никой не знаеше още, от кухнята имах инфо) и си мислех, че кой знае кога ще излезе.
Но се оказа, че около половин година само отне. И доста ме изненадаха.
Отново ММ преди няколко дни ме информира, че утре започва.
Аз не гледам тв почти и не ги следя и не зна нищо. Добре, че ми каза.
Той ми подари и книгата да я прочета, а аз бях много скептична.
После обаче много ми хаареса, повлия ми, четох я в труден момент и колкото и да я плюеха и да се пишеше, че е фантасмагория аз като човек години наррд изучавал история се почивствах горда, че съм бъкгарка.
Дадох я и на калеко ми, той също много я хареса. И така се превърна в любима книга.
Много го чаках, защото книгата ми е любима и се надявах отдавна някой най-накрая да се сети да направи наш исторически сериал.
Ще гледам задължително ☺️
Много харесвам Теди Духовникова.
Ще ми се наложи да изтърпя Бахара, ама какво да се прави.
Може ли линкове към всички интервюта?
Така като гледам от трейлърите Баян и тязи мнгоо русокосата мома ще са ми любимците. Освен Теди разбира се☺️

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 09:45 от Caroline_Bingley

# 89
  • България
Виж страницата на сериала във Фейсбук.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100083557471197

Общи условия

Активация на акаунт