Мамник - нов български сериал

• 6 556
  • 41
  •   1
Отговори
Започнаха снимките на новия българския сериал МАМНИК, по едноименния роман на Васил Попов.

Продуцент: Магърдич Халваджиян
Режисьор: Виктор Божинов
В ролята на Емил Славов: Владо Пенев

Сюжет:
В трънското село Вракола се случват необикновени неща – няколко човека са убити по невиждан начин, други се събуждат с особени белези по тялото. Сякаш над селото е надвиснало нечовешко зло.
Настаненият в старчески дом Емил, заедно с граничния полицай Божана Горнева, започва да разследва странните случаи и се натъква на потулени от миналото загадки и на оживяло от българския фолклор чудовище. В битката със злото ще им помага и един възкръснал мъртвец, който има несвършена работа на този свят…

https://bntnews.bg/news/zapochnaha-snimkite-na-noviya-balgarski-serial-mamnik-1317630news.html

# 1
  • София
Благодаря за темата!

Със сигурност ще го гледам. И имам високи очаквания. Което не е много добре, ама така го усещам. Че тук ще се хвърлят и пари и реклама, т.е. и критериите ми са завишени. Пък и романа е доста популярен.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 19:15 от Diavolo

# 2
Чета книгата в момента. Минала съм 2/3, историята е интересна и има "мегдан" да направят супер продукция. Обнадеждена съм, че го прави Маги, който не пести средства по принцип, както и Виктор Божинов, който е класа в правенето на сериали.

(Силно се надявам да е нещо различно от Войната на буквите, който беше покъртително направен... чак имам някаква травма от него Grinning)

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 20:36 от Ели-Мели

# 3
  • Бургас
Ели, благодаря за темата!
Васил Попов е сладкодумен разказвач, Виктор Божинов също!
В романа има много различни течения - мистика, съвремие, фолклор, спомени..., благодарение на което въздейства на различни нива на възприятие. Божинов е доказал, че умее да "плете" по този начин филмовите истории... Дано се получат нещата! Аз съм много любопитна за актьорите! Май ми се иска да са нови, непознати лица.

# 4
  • Бургас
И аз го чакам!
Интересно ми е да видя, как са го направили!

# 5
И аз искам нови лица, ама ей на, Владо Пенев ще е единия от главните герои хаха няма лошо де, мисля, че ще му пасне ролята. Главната героиня Божана е червенокоска в книгата. Интересно дали ще търсят такава актриса или ще боядисат някоя, или въобще няма да се съобразят с това в сериала.

# 6
Аз в България червенокос мъж или жена не съм виждала (генетичен/а), пък живея в Джинджърланд. Винаги ми е било интересно защо нямаме рижовци😊.

# 7
  • Бургас
Има,но са голяма рядкост.

# 8
И аз искам нови лица, ама ей на, Владо Пенев ще е единия от главните герои хаха няма лошо де, мисля, че ще му пасне ролята. Главната героиня Божана е червенокоска в книгата. Интересно дали ще търсят такава актриса или ще боядисат някоя, или въобще няма да се съобразят с това в сериала.
Съобразили са се. Следя автора във фб и пуска жокери от снимачната площадка.
Аз съм голям фен на книгата. Така ме увлече, прочетох я за 3 вечери. И в сцените с мамника все си мислех -  леле, това колко ще е яко във филм. Но модерен филм, да не е някой правен по труд  и техника от гимназисти. Не вярвам де, продуцента няма да се изложи.

# 9
  • Галифрей
Записвам се. С интерес ще гледам сериала. ☺
Чела съм книгата и ми хареса. Прочетох я два дена миналата година. Увлича, интересно е.  Явно авторът я писал по време на ковида,вдъховило е го за историята.
На моменти тръпки ме пробиха от този звер. Ще е интересно да го  видим в компютърна анимация. Като цяло това ще е нещо ново и вълнуващо, хайде малко фантастика ❤
Любопитно ми кой ще  играят Божана и Лазар. Аз за Лазар си представях един наш млад артист но явно няма да е той. Но както й да е дано се получи добре и да заложат на не толкова популярни артисти.

# 10
Много харесах книгата, надявам се и сериалът да е добър.

# 11
  • Бургас
Като знам някои от последните БГ сериали какви са да ви щажа честно хич не искам да снимат сериал по книгата. Слушала съм я в Сторител и много ми хареса. Сюжета предполага в сериала да има спец ефекти. Те нашите без ефекти им е трудно да направят сериал, пък каво остава със. Само ще окипазят хубавата история. А спаред мен книгата не заслужава нещо половинчато. Особено пък Халваджиян, чийто най-голям шедьовър е "Полицаите от края на града". И като знам как в последните години въртят все едни и същи като нищо ще набутат пак Духовникова и Бахаров.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 20:20 от Irene Adler

# 12
Само без Духовникова, моля!! Grinning честно, ако и тука я набутат, ще повърна.

# 13
Яяяяя, темичка си имало, специално влязох да проверя Simple Smile
Даааааа ще го бойкотирам ако пак набутат старите муцуни - Духовникова, Блатечки, Бахаров....
Само комисар Попов от ГДБОП си държа да е там защото слушах книгата с неговия глас и все си представях неговия образ като слушах за Емил Simple Smile
Чудно ми е, че се снима от известно време, а все още няма спойлери и изтекли кадри от снимачната площадка снимани от некоя скрита трънка.
Четох много предположения, че ще бъде .... забравих името Simple Smile Калина от сериала All Inclusive. В пъти по-добро попадение ще е от вечната Духовникова.

# 14
  • Бургас
Слушам един подкаст, в който Васил Попов сподели заглавието на втора част на ,,Мамник,, ,която очевидно се очаква да излезе отново в Сторител в близките месеци... Книгата ще се нарича ,,Лехуса,,. Действието отново се развива в село Вракола, но и в друго българско село. И с част от същите герои. Вече си мечтая и нея да я филмират /очевидно абсолютно нерационално.../. Спомена и за трета книга...
Изненадах се, че водещите на подкаста не знаеха какво означава думата -лехуса-! Май съм стара, стара ! Nerd

Общи условия

Активация на акаунт