В училище контролни, класни се натрупват, а ОСМОКЛАСНИЦИ искат да празнуват

• 39 735
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Някой има ли идея кога се очакват резултатите от областния кръг на олимпидата по английски?
Мисля за всички олимпиади срокът е седмица преди трети кръг - т.е. до края на другата седмица.
А това, че на някой му се е изчакало чакалото е друга тема.

# 676
Може ли да препоръчате интересна книга на англ.език-A2,наборчето има да изчете и разкаже съответно до края на март.Обсъждахме нещо сякаш,ама.........може и линк за ел.книга.
пращам книжки на лично

# 677
  • Бургас
След малко започва родителската среща на набора.
Дано всичко е нормално!

# 678
В сила са вече намаленията за ученици за карти за градски транспорт. За всички линии, от 20 става 15.

Днес получихме едно има няма пет съобщения. През половин час нещо ни инфорнират.
Едното беше за стипендия за втори срок. Интересно дали ще се впише там с една 5 за срока.
Имаше и покана за театрална постановка Дон Кихот, екскурзия в чужбина, мартенски  базар, изпит за сертификат Б2....

# 679
Карзче, как мина РС. Надявам се добре да си си изкарала. Имаше ли кафенце.

Синеочке, ма много голямо намаление бре, то да съ чуди човек къде да изхарчи туй намаление. А тоз изпит не е ли рано за Б2. Наистина днес ти е било ден за четене.

Аз пък снощи се расърдих на диването, от тогава до сега, не спира да подпитва защо. Ма и аз не казвам. То като ша съ дурлим, да е кат ората, ама ха. Инфо малко и кратко, щот нъл не и говоря и се сърдя. Почти нищо не каза. Съ научи какво и как, ма ся и вкъщи все едно бомба паднала, и с баба си не споделя, все с мен беше споделянето. Та сал един телевизор плямпа на баба и, и всяка се е свила в отделен ъгъл, от нъл да съ ни гледаме, ни виждаме. Малко скучну тъй, но известно време ша съ изтърпи.

# 680
Абсолютно, Тони. Оправиха ми бюджета! Аз нещо бях чела като  за 30%, а не 25, но здраве да е.
Ако вървят по английски в темпо, може и да докарат до б2 до юни, когато е изпитът.
Вчера лектор им беше еднократно преподавател по философия от СМГ да представи темата за библията (да не казвам
имена, но някои майки ще се сетят), но той е толкова космополитен, че е надскочил темата и не знам какво е разбрало моето дете -)

# 681
Може ли някой да ми припомни как се превръщаха градуси в минути? Помня че 1 градус =60', но как се изчисляване точно?

п. п. Пак учим математика с щерката, а геометрия съм я забравила.

# 682
  • София
На нас ни отмениха екскурзията в чужбина. Имало много желаещи. Нещо повече - много от състезанията са му в София, та и оттам няма стимул за по-добро представяне.
Да си се оплача тук, че дано нещо се поразмърда.

Vita, кое как се преизчислява?
1 2/3 градуса е 1 градус и 2/3*60’ = 1 градус и 40’
а минутите ги делиш на 60, за да получиш градусите. Точно както с часовете и минутите.

# 683
Здравейте, оказва се, че месец април ще е  месецът за почивка. Вчера младежът донесе декларация за екскурзия от 3 до 6 април, преди това са изборите, след това е ваканцията. На училище са чак на 18 април. Направо ще забрави откъде се отваря учебник. Както знаем и през май не се учи много и то остава само март и юни.  8 клас определено е ваканция като цяло.

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 21:22 от together1

# 684
Диването не се стърпя, не мое да издържи в мълчание. Принуди ме да и се отсърдя, но така и не и казах точно защо беше. Вчера учителката по БЕЛ им пратила теста който правиха преди дни. Днес поразбрала и по Мат. за някои, кой колко е изкарал. От предния час г - жата по Мат. дето ги премести някои, днес им казала, че вече иска да са така. И какво сега, по БЕЛ по ред на номерата, по Мат. част от тях само ще се местят. Днес правили тест по Информатика, в школо писано като практическо изпитване, то иначе няма как да ги изпита жената. От цялата група ( нали са разделени на две групи, мойта е втора ), само мойто диване изкарало синчец, Г - жата решила да им даде шанс да си ги повишат с поне една единица, и синчеца стана на тревичка. То пак малко не и е стигнало за тревичката иначе, но с тази възможност си постигна тревичката, другите от групата пък, някои успели, други не. Има от всичките разновидности, от най - ниската до най - високата, две от децата останали още малко и от последния час. Единия час правили изпита, втория вдигали успеха, а третия който е последен и е ЧСД - волейбол, пак не успели, и си останали с минзухарчето. Едното се молило поне 3 - ка по милост да му пишат, ама нъц. И както винаги, са правили опит да преписват от диването, искали да им подсказва. Някои даже умишлено сядали до нея, друго пък чак с тела искало да снима. Тва е всеки час при тази учителка, ако едно успее да препише, или тя да  каже, цялата група успява да го направи. Уч - ката казала, и на самия тест и на поправката, че ще пише 2 - ка, и на този който преписва, и на този от когото се преписва или подсказва. Явно жената е усетила кой от кого, знае им възможностите, и решила да пусне заплахите в атака. Като цяло все още са на лесната част, но пък като се има напредвид, че и е за първа година, и сефте го вижда туй нещо, аз се радвам, че се справя и то добре. Все тъй да и върви, да и е интересно. Дори тя самата си се кефи на успехите си, най - вече, че не преписва, не и подсказват. Завчера пък уч - ката по ИИ и прави нещо като забележка, че не била направила думите под прав ъгъл, а били с лек наклон. Ми то без линия ко иска, и мойта и го казала - криви са леко, нямам линия. Ся другата седмица и чертожни инструменти ша влачи, поне няма да съ боички, цв. моливи и тем подобни. Целия клас искали лист от блокче, от един съученик, с изключение на мойто диване де, тя си имаше. Поне е отговорна и си слага всичко което ще и трябва. Ей таквиз ми ти работи, за срядата много не разбрах какво е станало, но пък, за вчера ( четвъртък ) ме информира. Да свърши тоз петък, малко да си отдъхнем, нещо ми е напрегнато, хич не съм на кеф.

# 685
  • София
Абсолютно, Тони. Оправиха ми бюджета! Аз нещо бях чела като  за 30%, а не 25, но здраве да е.
Ако вървят по английски в темпо, може и да докарат до б2 до юни, когато е изпитът.
Това с намалението на картите за ГТ не е лошо, но да видим как ще го измислят с "връщането" на парите за годишна карта.

Аз съм недоволна от моя младеж по езика, нещо не го виждам да учи. Все си бил написал домашното още в училището, все нямали думи за писане. Явно няма да надскочи мързела си. Класната още я няма, а се редуват различни учители по немски. Явно при него стават нещата само с контрол, класната ги умее тези неща и учеше, но сега е като волна птичка. Игрите са на преден план. С тази втора смяна не мога да го видя кога учи, но явно не учи.
Иначе при нас нищо интересно. Здрави сме, поне това ме успокоява!:fearful:
Оффф ... оплаках ви се! Joy
Тони, ама я как хубаво си говорите, за какво ти е да му се сърдиш на детето!? Ето, то милото и не разбрало за какво р всичкото " мълчане". По добре си й го кажи в прав текст, че после пак да  си гукате и се радвате на доверието и обичта. Heart Eyes

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 11:32 от ims

# 686
  • Mars Hotel
blueeyes,  кажи нещо за този изпит по английски, стана ми интересно. Кой го организира?

# 687
Имсче, то ся и говоря, ма то не млъкна, не стига съобщения и тел. разговори няколко на брой, ми и вкъщи, ептен не млъкна, чак като заспа беше мълчание. Хубаво е, да, но пък малко макар и за кратко си беше рай за ушите ми. Инак нема дъ и кажа оти съ дурлих и аз. То дъ съ научи, че щом ша съ сърди и реве, без дума да обели, и аз моа съ дурля. Уж на баба и се расърдила, па и на мен фасони ша ми прави. Тряя дъ разграничава нещата, не мое тъй.

Светлица, тва е един вит защита на нивото, по принцип е за по - големите, и ако решат после да кандидатстват за чужбина. Поне аз тъй го разбирам тва. Нашето е друго, нещо като да видят до колко са го научили, и дали отговарят за нивото си.

Класната вчера като им дала д.р., едното изревало - само толкова ли госпожо, а г - жата веднага - ако ти е малко, да ви дам още, няма проблем, а то - ааа, не, не, само попитах.
Мързи ме, нищо не ми се прави, а ми се иска да врътна нещо тестено, но и аз не знам какво. Таз гладна стачка ша мъ умори, от съ чудя ко дъ ям, па нищо не ми се яде от туй дет има. Как бързо се изнизва времето пак, хич не го усетих и този месец, макар, че ми едно криво. Да съ прибере диването, да каже ко е станало, и после рахат на ушаците. Бяха и блокирали фейса, вчера разбрахме, че направо и го затрили, добре, че си направи нов. Малко недоволна, щот зарад играта, ма шъ са прежали. Чудя се дали ще се смилят и все пак по някое време ще и го възстановят. Кретени.

# 688
  • София
И моят се мързеляви. Тази година е айляк и малко съжалявам, че не го подхванах с повече испански, но като се замисля нямаше как да стане. Все пак си го има стреса от ново училище, учители, съученици. Отделно тези брекети, ходи и на кинезетреапия, че да си оправи походката, акнето. Появи се и сериозна брада/мустак, които трябва да се бръснат на минимум 2 седмици, което също е ново задължение, което трябва да приеме и да свикне с него. Абе халал да му е тази година ако свикне с прехода на възрастта и обкръжението. Той си беше бебето на мама и го обгрижвах като рохко яйце, а сега се бие за независимост и самостоятелност повече от сестра си.
Вссе пак обмислям как лятото да го накарам да мине поне 40-на урока от Lingohut на испански, ей така за опресняване  и структуриране на лексиката и за да може поне това да не го мисли следващата година. Както вече казах стана твърде независим и ако сам не го тресне амбицията, няма да ме послуша, затова се чудя как да му го представя, като се има предвид, че всичко произлизащо от мен е тъп и ненужно. Само като ме види, че си отварям устата и вече е въздъхнал.

# 689
  • София
Gorg0nzola, последните ти две изречения описват в цялост и ситуацията при нас. И по-нагоре има някои прилики  Joy
Аз и да си дудна керванът си върви по същия начин. Все ми повтаря - ти не се притеснявай, аз си знам какво да правя. Оффф, ей от това най се притеснявам. Не, че не знае какво да прави, но го прави възможно най енергоспестяващо, колкото там да има нещо.
Вече си промени и начина на говорене по телефона. Когато е на вън като му звънна и отговаря "Кажи!", ама едно такова с досада. По това разбирам, че е с някой друг. Joy Иначе, ако е сам все още е "Кажи, маме!", звучащо някак  по-обичливо.

Общи условия

Активация на акаунт