В училище контролни, класни се натрупват, а ОСМОКЛАСНИЦИ искат да празнуват

• 39 761
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
Ма верно оправни са ви децата. Все тъй да са.
Моето диване е нещо като на Мандаринка щерката. Миналата година тамън почна да се пробва с търсенето на справедливост, и то взе, че учителката и намали оценката, и то по АЕ, и тя тогава сметна, че няма нужда да влиза в пререкания с нея, беше към края на уч. година.

Нинка, оценката ще си я оправи, умно ти е детето, може да не му е било ден, може пък задачите да са били малко по - трудни от преди. Щом го е викнала и на консултация, значи все пак е загрижена за него и знае, че може повече от колкото е показал сега. Пък и доколкото си спомням, май ти беше и болен, ако не е успяло да учи достатъчно детето, е нормално, не е лесно като пропуснат материал.

Сидонче, споко бе моме, тепърва го почва пубертета да го тресе, пък е и момче. Нали девойкато е екстра.

Светлица, браво на вас, щом ви дават по два дена почивка, за да се подготвят децата за такива състезания.

Витка, само така, да е оправна и устата. Браво и на учителката по ФВС, че не я ощетява.

Мамзелче, ми щом хората го казват, значи е вярно, не е паднала ябълката далеч от дървото.

Карзче, на тоз учител малко му е било, трябвало е още да го понасоли, ама ха. Не стига, че детето е учило, отговаря правилно, ми и претенции ще има тоз учител. Все тъй да е, никога да не се оставя да го мачкат, на магарето мястото не му е в калта, браво на дятето.

Само мойто диване е било на състезанието, едното било болно, а другото уж имало семейни проблеми. За едното знаехме, че отсъства, тъй като от началото на седмицата го нямаше, ма туй другото така изведнъж, а цял ден си беше на училище. Питах класната на кое ниво е било, ми то на най - елементарното, на сън да я бутнеш ще се справи ( на А2 ), и тя си каза, че било супер лесно, пък аз и казах - то на теб трябваше да ти дадат поне В2. Сега ще чакаме резултатите, класната каза, че като получи информация ще ни каже. Та от цялата паралелка, само диването, от езиковата ( АЕ ) по нейните думи, били всички, тя е била с част от тях, били разделени на групи. От другите паралелки не знам дали е имало. Бързо приключи, почна в 14:00, свърши към 15:10/15 някъде, 15 - 20 мин. по - рано. Преди това е била и на другия урок дет го водат работилница по компютри, и там за около 15 - 20 мин. направила някакво упражнение и си тръгнала, и пак е била сама, а са записане 13 деца от класа. Учителката по Мат. казала, че ще гледа да ги провери и другата седмица да им каже резултатите, а одеве и викам да преговори от сега по БЕЛ, за петък да е що годе подготвена. А то ми се исмя в лицето и вика - ти кога си ме видяла да уча, та сега да го направя. Ееее, виждала съм я, но не както го правят нормално другите деца. Та ей таквиз ми ти работи.

# 601
  • в очите на дъщеря ми
Оооо,моя не си оставя магарето в калта :–)
Винаги е готов да си отстоява своето !
И моята девойка е такава, ма не стига, че  се "вихри " в своето право, ами и за чужди каузи се втурва да се бори....
една такава "боркиня за правда и свобода" се е извъдила...Sweat Smile
Тони, айде ся......

# 602
  • Бургас
Мамзелче,трябва да ги запознаеме 😉 Може и Революционен комитет да създадат 😂
Аз чакам с нетърпение родителските и на двамата синковеца. Имам въпроси към определени даскали.

# 603
Хич не викай ай, от си е тъй.

Аз хич не ща РС, още повече в тоз студ.
Одеве не казах, но ся ша го направя. Уч - ката по ИИ днес отсъствала, имало заместничка, тя пък била на малките. Казала да рисуват каквото решат. Диването рови в тела за няква рисунка, а таз през цялото време, незнайно зако все неязяпала, решила да и прави забележка докато гледа към нея а се обръща уж към целия клас, казала - оставете си телефоните на страна, не може да си пишете с никого по време на час, едно он момчетата се обадило, попитало - а да видим нещо за рисуване, може ли да ползваме телефон, а тая казала - да, щом ще е за рисуването да търсите картини. По някое време отишла до диването, спряла се, погледала квот погледала и я попитала - това защо го правиш толкоз дебело и тъмно, и мойта и казала, че ще го направи като сянка, и таз и казала - ми добре, продължавай, тръгнала като измънкала едно някакво си хъммм. Луда жена. Първия час не успяха да се видят с титулярката, че диването уж беше болно, а сега втори час, попада на таз. Много и липсва уч - та и от старото уч - ще, трябваше мин. година лятото да се пенсионира, но решила да остане и тази уч. година, да си изкара класа докрай, тъй като им е класна, а сега са 7 - мокласници. Надявам се, ако пак се наложи да отсъства някой учител, то този който ще го замества, да е някой готин.

# 604
  • София
Аз пък реших да пропусна РС, хем е дистанционна.
Този учител по БЕЛ и мен ме ядоса с тази логика, ама пък може да е за добро, ще му пише оценката когато е 6, а не 5!
Мандаринче, не се става революционер току-така, без да ти идва отвътре, не мъчи детето, съвсем да не изгуби вяра в себе си. Ние смотаните си имаме други достойнства - умиротворители сме Wink поне докато не влезем в критическата Joy

# 605
  • София
Светлица, браво на вас, щом ви дават по два дена почивка, за да се подготвят децата за такива състезания.
Браво на тези, които се готвят за състезания с почивка!
Но за олимпиадите на става точно така. Детето през февруари се явява на материала, който ще вземат през юни. При това не на ниво учебник. Дали това се учи с два дни “почивка”?

# 606
  • Майничка
Вампирче, има национална програма за подготовка на ученици за участие в олимпиади и състезания. Училищата, които работят по нея, организират от октомври до март допълнителни групи за подготовка.

# 607
Момичета,другият месец ще преведат останалите 150 лв. за осмокласник,нали?

# 608
  • София
Племенницата ми учи в НПМГ, в паралелка с биология. Беше поканена да се запише, тъй като имаше висок резултат от националния кръг на олимпиадата по биология в годината, в която кандидатстваше. Миналата година отново стигна до национален кръг. Официално беше освободена от училището една седмица преди олимпиадата.
Очевидно, за тези 2, 3 или 5 дни детето няма как да научи всичкия материал, ако не се е готвило през годината, но поне няма да се товари с домашни, контролни и учене и по другите предмети, а ще се концентрира върху един.
Конкретно за олимпиадата по география се включва и материал, който се изучава в 9-ти клас.

Говорите си за родителски срещи. При нас имаше една родителска среща преди 15-ти септември и повече не е имало. Досега 3 пъти ми се налага да пиша в Школо на учител. Отговор получих само веднъж от класната. Малко ми е странна тази еднопосочна комуникация, но се успокоявам, че синът ми се чувства добре в училището. Предполагам, че щяха да ме потърсят, ако имаше някакви проблеми 🙂

Мандарика, моят син е като твоята госпожица. Мълчи си, затваря се в себе си и трябва да го разпитвам за да сподели нещо. Имаше една сбъркана оценка по немски на контролно. Оценката е 6-ца, но в Школо му беше нанесена 5-ца. Два пъти каза на учителката, показа и контролното и тя уж щеше да му я коригира, но така и не го направи. Понеже беше между 5 и 6, оценката се оказа определяща и за срока му остана 5-ца. Аз щях да се ядосам на негово място, но той не.
Преди ден-два момичета от класа му си говорили по един въпрос, който го интересува. Питам го защо не се е включил в разговора. Не бил, защото съм му била казала да не се намесва в чужди разговори и да не прекъсва хората като говорят. Супер тъпо ми стана. За сметка на това, сестра му винаги има мнение по всички въпроси и се изказва като последна инстанция, без никой да я пита. Явно всеки си тълкува думите ми както му изнася 😁

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 14:32 от Rouzi

# 609
Rouzi и ние имахме сбъркана оценка по БЕЛ. Три седмици я коригира, вече мислех, аз да и пиша. Е, все пак синковеца успя. Не е напорист, мълчи си, за разлика от брат си.
И ние до сега сме имали 1 родителска среща на 15 септември и 1 онлайн за 15 мин. Трябваше да се избира представител.... Много ми се иска да видя тази госпожа по математика.

# 610
  • София
Рози, стана ми неприятно от думичката “почивка”. Иначе имам представа от подготовката в НПМГ, особено биологията.
Всички деца са поканени да се запишат в програмата. За тези програми в някои училища децата седят по земята, делят контакти и мъкнат материали като костенурки години наред, за да могат да се подготвят в дните за “почивка”.

# 611
Не знам дали тези дни за почивка не излизат ппез носа после.

# 612
  • София
Надявам се темата да не се превръща отново в кой е по-по-най.

Моят син също има право на такива дни за подготовка за олимпиада, но аз не му разреших да отсъства от училище. Може да съм гаднярка, но моите разбирания са такива.

# 613
Аз много се радвам на децата,проявили хъс за олимпиади и стискам палци да се представят на ниво.Успех!!!!
Моят не е сред тях,никакво желание за такива неща,здрав да ми е и да си учи,без да мрънка☺.
Ра,липсваш💞
РС мина с малка част от учителите,силен и добър клас са,могат още,но ги понамързява.Нямат агресивни деца,задружни са и се адаптират добре.Общо взето по протокол,но отвисях два часа и вкъщните бяха поръчали КFC🤪,нищо,че имаше сготвено,то трябвало да се притопля......ще го доядем днес.

# 614
  • Бургас
Момичета,другият месец ще преведат останалите 150 лв. за осмокласник,нали?
Да.
Макар,че всички май бяхме останали с убеждението,че ще са този месец,но уви.

Общи условия

Активация на акаунт