На море в Гърция 2023

• 80 722
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
В сайта на Уиз еър ги няма в разписанието,  както и в профила ви като влезете в резервацията,  ще видите.

# 286
  • София
Райън също летят до Корфу, вижте дали са ви изгодни цените и датите.

# 287
Благодаря за книжката, поръчах си я!:hugs:

# 288
  • София
В приложението в телефона пише, че е отменен и нищо повече. Ние последните две години почиваме в района на Аспровалта, но се изкушихме от ниските цени на билетите до Корфу и решихме да сменим обстановката. Детето ненавижда дългите пътувания, за това и избора ни е ограничен.

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 23:18 от karli74

# 289
Ако на някой му се чете още летни туристически романси, тук има още няколко заглавия. Дано не досаждам със спам. Просете ми, ако е така!

Санторини
Скрит текст:

Закинтос
Скрит текст:

Крит
Скрит текст:
Скрит текст:

Корфу
Скрит текст:

Скрит текст:

# 290
Но на почти всичките кориците са със сток фотография от Санторини, нищо че може да става дума за Крит или друг остров Laughing

# 291
  • Стара Загора
Здравейте на всички! Тази година започвам да планувам почивката в Гърция по-отрано . Решихме да си подарим по-дълга ваканция и да пообиколим на повече места, като единственото, което сме решили да поостанем на о.Крит, нямаме представа колко време ще ни трябва и дали ще ни хареса за дълга ваканция. За сега сме решили ваканцията да е около 1 месец, като ще пътуваме с наш автомобил от България. Периода от време , който можем да си позволим е от средата на юни до края на август. Като си мисля, че от юни ще е по-подходящо за Крит. Ние обичаме да пътуваме и да не се задържаме много на едно място така, че ще набележа още няколко островчета , по пътя през , които да минем. Четох за Гавдос и ми се видя много романтично като на самотен остров далеч от цивилизацията- там мисля да останем няколко дни . Имаме къмпинг оборудване.И сега въпросите са ми
Колко време ще ни трябва за Крит, хем да го обиколим, хем да си починем, хем да не ни омръзне 😀.От Крит до кои острови може да се достигне с ферибот .
Оттам вече ще мисля другите опции.
Също ако имате предложение за нощувки. Ако е нещо сред природата тип къмпинг ще сме най-доволни. Не обичаме гъсто населени места . Двама възрастни и дете на 9 години сме.
Всичко приемам каквото се сетите като предложения.
Започвам от сега да се вълнувам за Гръцкото лято!

# 292
  • Sofia
За нас, 2 седмици на Крит (като дори бяхме на едно и също място) минаха неусетно, та месец и половина, според мен, няма как да ви е много, ако ще обикаляте из целия остров.
От плажовете по западното крайбрежие задължително трябва да посетите поне по веднъж: Балос, Елафониси, Фаласарна, Кедродасос (най-прекрасният, по мое мнение).
Шейтан Лимани и Ставрос също си заслужават да бъдат видени.
Езерото Курнас е интересна природна забележителност – ние го посетихме 2-3 пъти.
За съжаление, с къмпингите не мога да помогна.

Кедродасос:

# 293
Niditop3,
месец звучи супер! Крит е цяла вселена и със сигурност няма да ви омръзне.
В темата, а и изобщо сред българите, е по-популярна западната част, тъй като първите директни полети от София бяха до Ханя, а и островът е известен със снимки от знаковите плажове Балос и Елафониси (втория не го препоръчвам през лятото, освен може би много рано сутрин).
Но крайният изток също има какво да предложи откъм впечатляваща природа, плажове и дивотия. Непременно отделете повече внимание на южния бряг, на Либийско море, не само защото оттам ще хванете ферибота за Гавдос. На него почти няма туристически места (изкл. Матала) и в най-голяма степен е запазена самобитността на Крит. Във вътрешността - също.
Островът има фериботна връзка с Китира (от Кисамос) - друг много интересен и неособено туристически остров, който горещо препоръчвам, - която след това стига и до южната част на Пелопонес.
За дневни екскурзии можете да посетите малките острови Хриси и Куфониси, които са от югоизточната страна на Крит. Също в югозападната има маршрути, които са недостъпни с кола и се ходи с ферибот/лодка, например до Лутро, Мармари, Агия Румели.
Има и Сийджетове от Ираклио до Санторини, които са скъпи и много туристически, не знам дали ще са ви полезни - аз лично не бих посетила Санторини между края на юни и август.
За къмпинги - не ползваме, но понеже ми задават периодично такива въпроси, като сме в района и на прилежащите плажове, ги пооглеждам. В Крит знам (и писах неотдавна в темата за тях на подобно питане) този на Грамено - разкошен плаж на югозападния бряг, близо до Палеохора, и един в края на гр. Ретимно, където е доста по-цивилизовано, но има много добри отзиви за менажирането и удобствата на къмпинга.
С черна завист ще чакаме отзиви от дългото пътуване. И то се знае, юни-нач. на юли е далеч по-добре от август. Август не е за ходене никъде в Гърция.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 14:49 от Параход

# 294
  • Стара Загора
Благодаря, момичета прекрасни сте! Направо ще започвам да търся от сега места за настаняване и да очертавам маршрута за пътешествието ни. Нямам търпение да дойде момента. Крит ми е много жадувана дестинация, която все не се сбъдваше, заради това, че е по-далечко .А и до сега ваканциите ни бяха по-разпокъсани за по седмица престой.Ще  споделям емоции от Критското лято !

# 295
Страхотни сте с предложенията за книги. Благодаря много!
Параход, стига да ти се занимава, може да сложиш и още една справка на първа страница - предложения за книги.

# 296
Здравейте! Благодаря на всички, които споделиха информация за фериботите до Наксос, за които питах наскоро. Новата ми чуденка е за подходящо място за пренощуване в близост до пристанището (Пирея), тъй като  фериботът тръгва в 7:25 сутринта ? Дали е най-удачно в Пирея да се нощува или има наблизо някое интересно място, което по си заслужава да се види (без Атина разбира се, там не стига един ден да се разгледа).

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 17:25 от mladamama

# 297
Страхотни сте с предложенията за книги. Благодаря много!
Параход, стига да ти се занимава, може да сложиш и още една справка на първа страница - предложения за книги.
За жалост, не мога да сложа такова нещо на 1-ва стр., защото съм в конфликт на интереси.  А и споменаванията (не от мен) на доста практична и близка до темата книга са трити няколко пъти от модератор след целенасочени доклади. Явно не е съвсем ОК в темата да се пише за книги с тема Гърция.

Mladamama,
ние обикновено в посока Наксос (и не само) хващаме ферибот от Рафина - по-евтин и пристанището е по-малко и удобно, и спим в близост до това пристанище - Мати, Неа Макри, Артемида. Пак в 7-7:30 сутринта има курс.

# 298
  • София
mladamama, предложението но Параход за тръгване от Рафина несъмнено е добро, стига вас да ви устройва разписанието на фериботите. Ако все пак решите да пътувате от Пирея и сте с кола, имайте предвид следните моменти:
- пристанището е огромно и натоварено и трябва време за ориентация, най-добре от предната вечер да видите от кой терминал тръгва вашият кораб;
- дори от по-малко пристанище ако качвате кола, е добре да сте на пристанището един час по-рано;
- в тази връзка е най-добре да нощувате там, но задължително търсете хотел/апартамент с паркомясто;
- самата Пирея е много приятна за разходка и хапване покрай морето и можете да си изкарате приятен следобед и вечер, без да се отдалечавате.
По отношение на книгите аз обожавам постовете с препоръки и мнения (за мен са точно това, а не безплатна реклама), но за съжаление винаги ще се намери някой, на когото да му пречат.

# 299
Благодаря, Параход и Миленка_д за споделения опит. Огледах фериботите и от Рафина, действително са по-евтини. Благодаря за предложенията за нощувка. Ще следя и билетите за фериботите, защото от последната ми проверка преди 2-3седмици билетите на Блу стар от 37 евро са се качили на 51 евро в посока. Тази цифра ме притесни, защото доста оскъпява бюджета за път, та ще следя.

Общи условия

Активация на акаунт