На море в Гърция 2023

• 80 714
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Фактически почти винаги на рецепция цената е най-висока. От гледна точка на хотела е логично и желателно да резервирате през Букинг, Експедия и др. подобни.
Изобщо не.
Пък и повечето места, за които се говори в темата, не са хотели в класическия смисъл на думата.
Букинг ги товари веднъж с комисиона и втори път със задължението да декларират и отчетат данъчно дохода в пълен размер, заради банковата и документна следа.

# 556
От гледна точка на клиента, почти винаги е по-добре през booking. На мен от няколко години вече при резервация над определена сума ми дават безплатен превоз до хотела/апартамента. Винаги идват едни хубави туристически бусчета и ни превозват от летището до хотела. Понякога ни дават безплатна закуска или намаление за билети за разни туристически атракции в съответното място. Отделно, почти винаги ми изпращат кодове за 10% отстъпка, с които си финансирам част от следващата резервация и т.н. Колкото повече поръчваш в booking, толкова повече се старят и те.....капитализъм Simple Smile.

# 557
На мен няколко пъти ми се е случвало от хотел да ми отговорят да направя резервацията през букинг, защото на рецепция не могат да ми дадат такава цена. Както и обратният вариант - да ми приспаднат комисионната от букинг и така цената да падне. Различни политики, вероятно. Резервирам, където ми е най-изгодно, и не изпитвам никакви скрупули.

# 558
И на мен ми е удобен Букинг и го ползвам често, имам Genius3 и бонуси чат-пат, но повечето от тези неща са неприложими в Гърция.

Естествено, че всеки ще резервира където му е най-удобно и изгодно, има си хас. Но ми се струва, че някои постове са ангро и хората споделят опит от други страни, в големи хотели и т.н. А темата е за една конкретна страна и в случая особеностите с настаняването там.

# 559
  • София
Ами моето морал ишу идва най-вече оттам, че при предното ни ходене в Гърция, човекът ми връчи някакви касови бележки тип мини фактурки и бяха разделени на две - едното, което отива за Букинг и другото, което остава за него. И вече не помня порядъкът, но ми се върти нещо къмто 25% да речем за Букинг, което ме изуми.
Факт е, че аз без Букинг много от тези места никога нямаше да ги открия и да ги харесам и резервирам, еле пък и без рейтинг/отзиви от други хора, но пък и собствениците трябва да имат интерес да ги предлагат тези места, за да има къде да ходим.
Извинявайте за разводняването на темата.

# 560
  • София
За мен Букинг е полезен дотолкова, че да си намеря места за настанявания. Иначе няма как да ги открия. Но факт е, че безплатен обяд няма и плащаме и ние, клиентите, и собствениците. Затова много често комуникирам директно с гърците. Ако трябва да съм честна, за 10 г пътувания до Гърция, досега грък не ме е подвел или излъгал, винаги са били коректни. Но пък български агенции са ми обяснявали едни неща, после отиваш на място в Гърция не е това, но хората веднага се опитаха да оправят нещата. Една сънародничка с къща в Паралия Офринио ми взе 2020 г аванс от 120 лв за нощувка, после избухна пандемията и се отказа да отиваме там, но не ми върна парите и това 1 седмица преди почивката ни! Веднага писах на едно гръцко семейно хотелче и хората ни запазиха апартамент за следващата седмица, като и пари не ни искаха предварително, а после така добре ни посрещнаха, че нашата сънародничка ни направи услуга. Оттогава ми е правило - без участието на българи- хазяи в почивката ни. Извинете за офф топика.

# 561
За мен Букинг е полезен дотолкова, че да си намеря места за настанявания. Иначе няма как да ги открия. Но факт е, че безплатен обяд няма и плащаме и ние, клиентите, и собствениците. Затова много често комуникирам директно с гърците. Ако трябва да съм честна, за 10 г пътувания до Гърция, досега грък не ме е подвел или излъгал, винаги са били коректни.
И аз не виждам как точно е по-сигурно чрез платформа. Дори си имам правило, при резервация през платформа  удрям едно съобщение на собственика за здрасти и да съм сигурна, че знае за мен.

Букинг е наистина удобен, но аз търся основно в Гугъл мапс - има отбелязани и доста места, които няма в Букинг. Особено в едни по-предишни години Гърция беше много слабичко представена в Букинга, тогава съм ползвала и местните общински сайтове.
Примерно популярната сред българите дестинация Амулиани - на острова има над 100 настанявания (всички могат да се видят в общинския сайт на 1-ва стр.), в Букинг доскоро бяха примерно 20 от тях. Сега, признавам си, не знам как е.

# 562
  • София
На мен точно на Амуляни преди 2 години ми дадоха по-висока цени при контакт по ел. поща спрямо booking. Ами ядосах й се на гъркинята и си запазих на друго място. Иначе комисионната, която хотелите плащат на платформата, не е толкова голяма - 10-12% (поне през 2019 г. беше такава по достоверна информация).
Напоследък все по-често правя резервация за по ден-два-три и затова предпочитам booking. Освен това там плащането се случва най-често месец преди резервацията, а ако запазваш няколко месеца по-рано директно веднага ти искат аванс. Абе, има си и плюсове, и минуси, зависи от конкретния случай. А понякога и от късмета.

# 563
  • София
Имам няколко познати, които отдават апартаменти през букинг тук, в България. Всички са ми казвали, че комисионът на букинг е 20%.

# 564
Естествено, че всеки ще резервира където му е най-удобно и изгодно, има си хас. Но ми се струва, че някои постове са ангро и хората споделят опит от други страни, в големи хотели и т.н. А темата е за една конкретна страна и в случая особеностите с настаняването там.
Споделям за Крит, дали е ангро не знам. Винаги booking ми дава бонуси за там. Отсядам в апартаменти в Крит, които определено нямаше да намеря по друг начин. За Атина важи същото.
Самите собственици мрънкат, че им се налага да плащат данъци, но без booking и другите платформи са доста по-зле. Все пак 25% по малко от някаква сума е повече от 100% от нищо. В крайна сметка, всичко трябва да е направено за да му е добре на клиента и да е лесно за него. Гърците добре ги разбират тези работи.....

# 565
  • София
Имам няколко познати, които отдават апартаменти през букинг тук, в България. Всички са ми казвали, че комисионът на букинг е 20%.
На мен букинг ми взима 15% като наемодател в Гърция.

# 566
Аз си следя букинг за промоции. Днес резервирах Mediterranean Village за 2500 със закуска и вечеря, без предплащане и с безплатно анулиране до 5 дни преди резервацията, докато в сайта им с такива условия ми иска 4 400, а с предплащане и без възможност за безплатно анулиране - за 3 300. Все още му се чудя, де, може би бих избрала друго, но ще си го държа като опция.
Между другото - това през мобилното, а през компютър ми дава съвсем друга цена и държеше на предплащане. Винаги следя и двата варианта.

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 16:33 от Ambrosia

# 567
  • София
Аз си следя букинг за промоции. Днес резервирах Mediterranean Village за 2500 със закуска и вечеря, без предплащане и с безплатно анулиране до 5 дни преди резервацията, докато в сайта им с такива условия ми иска 4 400, а с предплащане и без възможност за безплатно анулиране - за 3 300. Все още му се чудя, де, може би бих избрала друго, но ще си го държа като опция.
Между другото - това през мобилното, а през компютър ми дава съвсем друга цена и държеше на предплащане. Винаги следя и двата варианта.

А във Букинг ли намерихте оферта със закуска и вечеря или с ваучери?

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 18:18 от denizara

# 568

Това трябва да е закон! Тези дни имах точно обратния случай, по-добрата цена ми я даде през компютъра.

# 569
Здравейте!
Ще бъдем в района на Керамоти това лято с още 3 семейства.
 Разбрах, че има ферибот до Тасос оттам.
Искаме да отидем да разгледаме в един от двете и може би да плажауваме и там един ден.
Някой има ли идея къде мога да видя цени на билети за ферибота, разписания, часове?
А също и препоръки какво интересно може да се види наоколо в този район.
Резервирали сме къща за гости.
Досега не сме почивали така, все сме били all inclusive. Но решихме да пробваме и този начин, най-вече заради компанията, че ни се ходеше с компания този път.
Не съм била досега там.
Били сме в Аспровалта само и ни хареса много.
Ще се радвам който е бил по плажовете на Керамоти да разкаже впечатления.
Знам, че е пълно с българи и там, вероятно доста от вас са ходили.

Общи условия

Активация на акаунт