На море в Гърция 2023

• 80 687
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Редовната е, да. Като вземе отиване и връщане онлайн с 50% отстъпка, ще струва общо толкова.

# 601
  • София
Есента на 2022 дъщеря ми си купиха билетите на място. Ползваха отстъпката за отиване и връщане с 50%. Онлайн по-голяма отстъпка ли има?

# 602
50% е онлайн, но на нас на място никога не са ни давали отстъпка. Дори м.г. на Игуменица ни дадоха брошурка със сайта и ни обясниха за онлайн намалението, да ползваме него. Може да правят някакви инцидентни извън сезона и на живо, знам ли.

# 603
  • София
Есента на 2022 дъщеря ми си купиха билетите на място. Ползваха отстъпката за отиване и връщане с 50%. Онлайн по-голяма отстъпка ли има?
Същата е, но не на всеки му се занимава да разпитва по гишетата за отстъпка на място, затова коментираме онлайн покупката.
А и намалението на място не е регламентирано, ами май както дойде на късмет 😃 Kerkyra Seaways ни отказаха отстъпка за двупосочно, обаче Lines вече товареха колите и ни намалиха на 50%. Може би при купуване в последния момент върви тази далавера. 😂

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 23:15 от yovanka

# 604
  • София
Бяха малко след 15 септември. Може затова да са направили компромис.

# 605
  • София
Ние пътувахме до Корфу в пика на сезона - през Август. Не купих билети онлайн, защото не знаех кога ще пристигнем на пристанището. На касата едно мило момиче ми предложи да взема двупосочни билети, за да бъде по-изгодно. То и беше, де. Не чак 50%, май, но си беше чувствително по-добра цена. Каза, че датата за връщането е отворена.
И взех такива билети.
По някое време реших (не знам защо….) да се обадя на пристанището в Керкира и ми казаха, че най-късно в деня ПРЕДИ пътуването обратно трябва на място да взема билетите за избрания час за връщане. Добре че така и така щяхме да ходим до Керкира този ден, та не се наложи да бием път по завоите  специално за това.
Имайте го предвид.

# 606
Здравейте! Имате ли отзиви за хотел Olympion  ,на остров Корфу? Има ли леснодостъпен плаж в близост и дали е пясъчен?

# 607
Отзиви за хотела нямам, за пръв път го чувам. Но острова познавам и погледнах все пак. На Кавос е - корфуанския Слънчев бряг, но в по-малък мащаб. Курорт за млади англичани на алкохолен туризъм.
Плаж в пешеходна близост има, но не е особено добър. На 3 км по черен път има хубав плаж, Аркудила. Или на 15-20 минути с кола по нормален (други плажове).

# 608
Потвърждавам и аз, че плажът на Кавос е много зле. Писала съм и преди, уж го лансират като пясъчен, но е по-скоро като твърда и сбита влажна пръст. Изобщо нищо привлекателно няма в това място. Ако ще сте в южната част на Корфу, по-добре да е от западната страна.

# 609
  • Някъде там на юг...
Здравейте,
Чета редовно, но пиша рядко. Реших просто да споделя на какво попаднах:
https://telegraph.bg/svetat/novini/pochivkata-nevyzmozhna-hitovi … nite-skali-370685

# 610
Срам, но съм изтървала цяла тема.
Отчитам се с една 3 дневна Кавала. И пак ме е срам. Пътували сме из Гърция доста, цялото Халкидики го знам наизуст, десетина острова сме обиколили - близки и далечни, но в Кавала бяхме за пръв път и ... много, много ми хареса.
Вярно, началото на март, но идеално за разходка, спокойствие и вкусна, много вкусна храна.
А, и на Тасос не сме били. Планувам го от няколко години. Може би един юнски Тасос да направим, но ще видим, че имам и една камара други идеи.
Третата снимка е от Неос Парамос.Heart

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 16:47 от Фран

# 611
E, то в силен сезон и без това не е за Навагио. Такава лудница на съм виждала никога, никъде и то в началото на юли... Толкова противно ми беше, че едвам издържах да се качим на кораба обратно. Навагио е да го снимаш отгоре само. Друг е въпросът, че на тази "медия" не бих се доверила за информация.

# 612
Все пак е вярно. Новината е от един от най-големите гръцки вестници - Катимерини, който има и издание на английски за международна аудитория.
https://www.ekathimerini.com/news/1206745/popular-zakynthos-beac … o-landslide-risk/

Иначе е точно така, както пише в горния пост. Радвам се, че успях да го видя, преди да стане чак толкова популярно.

# 613
Здравейте!

Някой ходил скоро до Лименария,Тасос? С малко бебенце сме и ще празнуваме Великден там.Да препоръчате хубави места за хапване ? Simple Smile

# 614
  • СИ
Здравейте!

Някой ходил скоро до Лименария,Тасос? С малко бебенце сме и ще празнуваме Великден там.Да препоръчате хубави места за хапване ? Simple Smile

Великден е на 16-ти април и не знам дали ще са отворили местните ресторантчета. Ранна пролет е по-хладно и ветровито.
Има малка таверничка на крайбрежната, там където се събират двете еднопосочни улички. При Йоргос или нещо такова. Към този край, който е до така наречената Българска казарма. Има и още няколко таверни наблизо, но при Йорго е най-добре.
Ако сте с кола, в Потос също има добри ресторантчета. А в Теологос правят много добро козе чеверме. Но преди началото на месец май, не знам какво ще е отворено.

Общи условия

Активация на акаунт