На море в Гърция 2023

• 80 676
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Значи искам да ви изкажа възхищение, че
помните имена на градове, таверни и плажове!🌹Мисля го от толкова време- аз всичко забравям Simple Smile))

# 616
  • софия
помните имена на градове, таверни и плажове!🌹Мисля го от толкова време- аз всичко забравям Simple Smile))
Аз съм същата. Винаги съм била така. Дори понякога се учудвам, че съм била на места, които се споменават Ill Добре, че направиха гугъл мапс и като погледна нещо проблясва.
Параход има феноменална памет.

# 617
  • Sofia
Аз почнах да си отбелязвам на Гугъл мапс места, които сме харесали, и които са ни препоръчали. Така отварям и намирам каквото ми трябва.
Иначе с имената и аз съм повече от скарана.

# 618
  • Sofia

Значи, аз имената на плажовете няма как да ги забравя, защото това, да се взирам в Google Earth и да търся най-прекрасните плажчета и места за шнорхелуване, ми е нещо като мания, ама за заведения и други забележителности си признавам, че си водя бързи записки. После само отварям документа и се подсещам за какво става въпрос. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 619
Здравейте!

Някой ходил скоро до Лименария,Тасос? С малко бебенце сме и ще празнуваме Великден там.Да препоръчате хубави места за хапване ? Simple Smile

Великден е на 16-ти април и не знам дали ще са отворили местните ресторантчета. Ранна пролет е по-хладно и ветровито.
Има малка таверничка на крайбрежната, там където се събират двете еднопосочни улички. При Йоргос или нещо такова. Към този край, който е до така наречената Българска казарма. Има и още няколко таверни наблизо, но при Йорго е най-добре.
Ако сте с кола, в Потос също има добри ресторантчета. А в Теологос правят много добро козе чеверме. Но преди началото на месец май, не знам какво ще е отворено.

Супер,благодаря!
Техният Великден е по-рано от нашия,на 9ти Април,предполагам,че ще има работещи около празниците поне.

# 620
Техният Великден е по-рано от нашия,на 9ти Април,предполагам,че ще има работещи около празниците поне.
Гърция е православна страна и техният Великден е точно когато и нашият.

По темата за ресторантите: Великден дава началото на летния сезон в Гърция и много бизнеси започват да отварят около тази дата. Други остават затворени до май или началото на юни. Все пак Тасос е остров с целогодишно население и има и такива, които работят през зимата - но извън столицата Лименас не са много.
В неделя и понеделник на празника обаче всички магазини са затворени. Заведенията - различно.

# 621
  • софия
Гърците са православни християни. "Техният" Великден е когато е и нашият.

Писали сме едновременно почти по един и същи начин 😂

# 622
  • София
Ние след много мъдрене, колебания, питане, включително и тук в темата и хора на лични, запазихме - 5 дни на Пелион (с по-незавоест достъп) и 5 дни на Скиатос.
Благодаря за насоките и търпението Innocent Flowers Blossom !
Сега остава само да преценя колко по-рано да вземем билети за ферибота. Не ми се рискува да е прекалено рано, защото до юли има доста време.
От друга страна не ми се чака до последно, за да не са по-скъпи.
Вероятно ще ги дебна още малко, да видя променят ли се за по-далечни дати и през юни ще ги вземем.

# 623
За хората, които искат да си вземат билети по-рано, пак да кажа, че фериботните билети в Гърция имат регламент за връщане със 100% възстановяване на парите.
Сроковете, в които това може да стане, са различни за различните компании и сезони, но ето за пример общите условия за 2023 г. на най-големия фериботен превозвач - Blue Star, който пътува и до Скиатос.

Up to 7 days prior to departure: Tickets are cancelled without charge or can be converted to open date tickets or for another departure date.
Up to 12 hours prior to departure: A 50% cancellation charge is applied or alternatively tickets can be converted to open date tickets or for another departure date.
Up to the departure: A 50% cancellation charge is applied and the tickets cannot be converted to open date tickets or to travel another date.
After departure: Tickets cannot be cancelled or converted to open date tickets or to travel another date.

Ако сте ги купили от Ферихопър, те вземат 6 евро такса за обработка на всеки върнат билет, но пък е доста лесна комуникацията с тях.

# 624
  • Бургас
Миналата година началото на април две седмици преди Великден бяхме на Тасос. Беше много пусто единствено по оживено беше в столицата. Там имаше отворени няколко ресторанта. Този най ни хареса Taverna “To Tavernaki”
+30 2593 023181
https://maps.app.goo.gl/9A21jkjf6nc7EG6D8, И тук не беше лошо, но храната не беше типичната на таверна Mesogeios Restaurant in Thasos
+30 2593 023319
https://maps.app.goo.gl/YMXqHLKsem1CBkTv7
В Теологос нищо не работеше от таверните.
Горгоната работеше Taverna Gorgona
+30 2593 081069
https://maps.app.goo.gl/TY8rTGwjACi4uq4x7, бяхме само ние туристи другите наоколо бяха местни. Добра беше храната.
Сега ще ходим на Тасос след нашия Великден-края на април и се надявам повече неща да работят и времето да е хубаво да попечем зимни кълки.

# 625
Подкрепям с две ръце за Taverna “To Tavernaki”! Чудесно място, обслужване, храна!

# 626
  • София
Да си похваля и "моите" заведения на Тасос /скала Потамия/. На брега е Fish art - или аз му викам "синьото" - работи целогодишно, много приятно,а и едната готвачка е българка. Другото е по-навъте, но винаги има месни в него, готвят супер и обслужват учудващо бързо и вкусно - Thribas Tavern - аз му викам "корабчето" - защото има една лодка отпред. И то работи почти целогодишно. А ей тук 40.708457, 24.758876 /понеже не му помня името давам координати/ е за мен най-доброто капучино, а като бонус до него има месарница /и нея препоръчван с две ръце/ и със сутрешното кафе си купуваш и мръвката за вечерното барбекю.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 13:01 от krasimir77

# 627
Може ли помощ относно за еднодневна екскурзия, къде ще е по интересно за разглеждане, Солун, кавала или Тасос. Ще ходим с кола следващата седмица, ще бъдем 2 семейства с деца между 5-13 год. Аз съм ходила и на трите места но беше преди почти 20г., бях още ученичка и нямам много спомени. Може да сме в Гърция и в 8 ч. , защото ще отседнем в хотел в Сандански и искаме да разглеждаме и някой град в Гърция.

# 628
Солун бих видяла аз

# 629
  • София
По това време на годината и тръгване от Сандански - Солун. Има какво да се разгледа, има какво да се яде, но внимавайте с чудовищния трафик, ремонтите по булевардите и най-вече с паркирането. Търсете платени паркинги, за да ви е спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт