'ВИНА' - новият сериал по БНТ

• 44 566
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • Велико Търново
Днешната серия не ми хареса, някак забавиха развръзката.
Все още не сме и на половината серии, за развръзка не е ли рано?

lady Koup, сценарият ти ми харесва. Една част си мислех и аз, но твоят е по-пълен.
Всъщност, като се замисля - нищо не пречи Филип все пак да е роден в България, бащата или призналият го за син да е починал, докато е бил малък и Зоя тогава да е заминала за Щатите. После пак се е връщал през ваканциите тук.

За да се опълчи на Андрей, Цвета определено има нужда от подкрепа. Но как да я получи, като тя крие случващото се между двамата? Сега вече, след като Елина разбра за любовницата, може и да помогне на майка си.

Антония се казва приятелката-любовница.

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 17:04 от DamaPika

# 631
Цвета е жена в малък град, прехвърлила 50-те, с прилична професия и влиятелен мъж. Не знам как точно го това да зареже мъжа си. Не че не е възможно, но е също съвсем реално да не го зареже. А Бончев не го виждам да има някакви чувства (или поне Билалов не успява да покаже, ама предвид какъв актьор е, би трябвало да успее, ако ги има) и към любовницата, но нали за много мъже на 50+, с пари и власт, паралелната връзка е почти задължителна, та и той така. То пък и една любовница...

# 632
Интересни са ми модерните български сериали. Гледах само първите 2 епизода.

Съгласна съм с мнение, което четох по-горе, че сериалът е тягостен. Имам нужда от нещо, което да балансира драмата и минорното настроение--някакъв бегъл комичен елемент, например. Може би го има в следващите епизоди, не знам.

На мен пък ми е жал за Марта. Използвала си е дните от ваканцията, а в Щатите са малко на година, да отиде със съпруга си да оправя уж набързо винарната на вуйчо му. И Филип там я зарязва напълно да седи сама, зарязва оригиналния план да продаде бързо имота и всякакви планове за ваканция и нова къща в Орегон, и започва да се потапя в местния икономически и политически пейзаж с густо.

Елина с нейните хапливи и дори враждебни подмятания дразни.

Показва се и някаква провинциална българска реалност. Един сериозно застаряващ мъж (Бончев) си вдига егото с младо момиче на годините на дъщеря му. Това повече ми прилича на 90-те. Не станаха ли по-умни и придирчиви младите момичета? А през това време, съпругата търпи игнора, страда тихо, но пък някак си красиво и героично носи страданието си. При това е здрава, хубава жена с прилична професия.

Ще дам шанс на сериала и ще гледам още някой и друг епизод. Може би ще ме изненада приятно. Мнението ми е базирано само на 2 епизода.

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 17:38 от Cool_Cat

# 633
Цвета е жена в малък град, прехвърлила 50-те, с прилична професия и влиятелен мъж. Не знам как точно го това да зареже мъжа си. Не че не е възможно, но е също съвсем реално да не го зареже. А Бончев не го виждам да има някакви чувства (или поне Билалов не успява да покаже, ама предвид какъв актьор е, би трябвало да успее, ако ги има) и към любовницата, но нали за много мъже на 50+, с пари и власт, паралелната връзка е почти задължителна, та и той така. То пък и една любовница...

Мхм, точно жена от малък град на възраст е. Не стават току-така разделите. Трябва сериозен мотив, за да я тласне да си тръгне. И под сериозен нямам предвид изневярата. Познавам подобен случай - малък град, жена около 50-те и си тръгна, когато вече я беше забатачил мъжа й в разни машинации, че и тя подписвала наляво-насясно, ама то затова човек трябва да има глава на раменете...

# 634
Не е нужно Цвета да зарязва всичко, но защо и трябваше да подписва? Да видим как някой мен ще ме накара да подпиша нещо. Може тя да му поиграе по нервите, но не и стиска. Реалистичен герой, и все пак се разочаровах да видя как припна към манипулатора си.

# 635
Аз още съм си на мнението, че Цвета я е страх да го напусне, защото не вижда по-добра алтернатива. Цял живот с това е свикнала. Да не говорим, че и знае какъв опасен човек е. Само Елина може да и помогне и да и даде тласък.

# 636
  • The point of no return
Малко укротяване на опърничавата ще го играе Филип.
Joy От видяното до момента като характери са на двата полюса, та определено ще види зор Филип. Grinning Но пък Елина дава душа и сърце, за това което обича и мисля че това ще е една от допирните им точки. Няма как да не му се е издигнала в очите със спасяването на лозето. Много силна сцена.
Иначе съгласна с lady Koup, че Наско може и да си пада по нея.
Твърдо един сезон ли ще е или евентуален втори сезон зависи от рейтинга?

# 637
  • Велико Търново
БНТ май не си падат по това сериалите им да имат нови сезони.
Изключвам Под прикритие, но там вероятно е било договорено предварително. Или Димитър Митовски е имал доста голяма поддръжка от страна на ръководството. Но то пък тогава и друго беше.

# 638
  • Берлин
А защо някой да й помага на Цвета? Тя не е търсила помощ все пак. А и противно на преобладаващите тук мнения, аз мисля, че човек не е дърво- ако не му харесва, може да се премести. Типажът й ми е познат, писах вече. Проявявам емпатия, но не разбирам такова живеене. Винаги се стига до избора и всеки си отговаря за него. Но безлюбовието и начинът, по който Андрей я гледа, като през мръсно стъкло, са нещата, които Цвета не може да промени. Може да промени себе си, ако иска обаче. Или да си я кара така до края. За мен е безлюбовие, безсветлие и безнадеждност нейното.

# 639
  • Варна
Какво "печели" Цвета с напускането на Бончев? Някакви нови перспективи? Ако желае сигурно може  да му стъжни живота като му развали далаверите, но пак няма да спечели любов.

# 640
  • Другата България
Няма да спечели евентуално неговата любов, но може да намери друга, и ще спаси малкото останало ѝ достойнство.
Робското и примиренческо мислене и поведение поне за мен е крайно неприемливо по дефолт.

# 641
  • Берлин
Хексе, печели себе си.

# 642
Много е страшно човек да живее без уважение и любов. Който както иска да си затваря очите.

# 643
Не се оставя лесно уреден живот, луксозна къща, безгрижие откъм доходи, с нейната заплата къде ли ще живее и докъде ще й стига? Отделно в малкия град с еснафския манталитет как ще гледат на нея.

# 644
За пет епизода,само едно прасе гръмнато?! Yum И каква е интригата до тук? На кого ще продаде винарната. И нито един герой на когото да симпатизираш! Посредствени артисти. Само тоя с патериците ми гила как играе ролята си.

Общи условия

Активация на акаунт