Подутина откъм вагиналния отвот с болка! Моля Помощ!

• 1 485
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,

малко ми е неудобно да ви пиша баш по празницити (Весели Празници), но няма как да отида на гинеколог защото не съм казала на никого и съм на 15.
Преди два-три дена отидох до тоалетната, при което много ме щипеше, а след самото уриниране, като се опитах да се избърша, усетих болка и напипах лека подутина в лявата срамна устна, откъм страната на влагалището.
А когато сядам ми трябва доста време да намеря поза в която да ми е удобно заради подуването и болката.
Пробелмът е, че не усещам никакво подобрение. Нито е спаднало, нито е спряло да ме боли.
Менструацията ми трябва да започне след около 5-6 дена... страх ме е да не направи нещата по-зле.

Моля някой ако може и знае какво значи това да ми каже защото ме е страх да не е нещо голямо защото в интернета пишеше много страшни неща!

Последна редакция: сб, 24 дек 2022, 16:08 от -Venom--12-

# 1
Магическото кълбо по празниците не работи, мило момиче. Без да те види лекар няма как да знаем какво ти е.

# 2
Весели празници.
Първо - спри да четеш в интернет. Това включва и форума принципно, но да речем... Не, чакай - първо се успокой, но за целта спри да четеш в интернет.
Второ - опитай се да провериш как изглеждат нещата с огледалце. Не ръчкай, не мачкай и не стискай мястото!
Трето - има шанс да е пъпка, врастнал косъм и т.н., но единствения начин да знаеш какво е е да отидеш на лекар. Имаш пълното право, просто по празниците ще е малко туткава работа докато си вземеш направление и т.н. Ако искаш да ходиш на частно (зависи от кой град си, може пак да е бавна работа) съответно ще трябва или да дадеш някой лев от джобните, което не препоръчвам, или да говориш с родителите, което препоръчвам. Едно време се бях притеснила за една пъпка, мамчето хвърли едно око и ми спести много ядове Simple Smile
Ако няма рана и нещо повърхностно то менструацията няма да влоши нещата, само внимавай със забърсване, подсушаване, по-меки превръзки (препоръчвам Молпед) и се въздържай от тампони, ако ползваш Simple Smile

# 3
Няма как ние да помогнем. Кажи на родителите си. Ще те заведат на лекар, той ще прецени какво е и ще ти изпише лечение.
Но се успокой! Такива неща се случват на хиляди жени всеки ден. Едва ли е нещо страшно. Ще кажат с какво да се маже или да пиеш и ще мине. Не трябва обаче да отлагаш, за да не се влоши.

# 4
(Бартолинови кисти ) почети повече за тях .

# 5
  • Враца
Вероятно - Бартолинова жлеза

Общи условия

Активация на акаунт