Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 6)

• 18 708
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
Аз стерилизирах 3-4 пъти сигурно само.
Днес разправях на ММ как тази нощ в 2ч щях да пия кафе. Малката не се буди да яде през ноща, буди се около 6,30ч сутринта. Събуди се тя гладна, нахраних я и викам чакай да ходя да си правя кафе, така и така алармата ми е в 7ч. Отивам в кухнята поглеждам микровълновата и тя показва 1:44ч. Върнах се в леглото. Проверих и на телефона и пак толкова часа. Викам явно ще спя, диването нещо се е объркало. В 6.20ч пак си се събуди да яде. Тогава вече си направих кафе.

# 736
  • Велико Търново
От тиквата Вики се беше одрискала едните дни, сигурно 3-4 пъти беше акала. Много я харесва нея, но като дадох морков, изведнъж тиквата остана на заден план 😃 , утре ще е смесено тиква с морков. Чудя се следващото пюре какво да бъде, може би сладък картоф ще направя.
Бял морков не съм срещала по магазините, сега ми стана интересно 😃.
Аз чакам малката да заспи и да се отдам на почивка пред телевизора, но да не си правя сметка без кръчмар 🤣

# 737
Не не, има отделно бял морков, но и аз не знам какво е това 😂. Не съм виждала, от пюретата научих.
И аз започнах захранване, с тиква избрах. Хапна си детето, три дни хапна тиква, харесва му. Днес яде морков, пак ми се струва, че му допада, но доста започна да ака и той. Днес три пъти е акал. 😅
Има ли на готово пюре бял морков? И на коя марка е? Аз също мислех,че пащърнака е бял морков🤔🙄

# 738
Ами на Хип съм виждала чист бял морков. Не знам как е на вкус.

# 739
Има отделно бял, оранжев, лилав, червен/розов и не знам си какъв още морков 🤷♀ Пащърнака и корена от магданоз са различни коренища. Аз много обичам и редовно правя супички от кореноплодни. Купуваме ги от пазара в Младост 1 ( София ). По принцип търся от бабите на крайните сергии да купуваме, не че съм ходила до там скоро де, но пиша на ММ : “ купи коренища” и той е трениран отива на пазара и каквото види от всичко взима.
Днес 2 пъти кърмих Никола и не е повръщал, утре ще кърмя 3 пъти пък да видим. Само че днес на дупето имаше кървава жилка и малко слуз. Ще дописвам после
Допълвам се: Интересното е, че кръвта не беше в акото а отстрани на дупето. Извинявам се за детайлното описание. Чакам личната да каже ко прайм че ще лудна. Иначе Никола е тотално луд тези дни, събужда се на всеки 10 Мин, плаче, гъне се иска само на ръце. Всичко ме боли вече. Но и това ще мине
Имах още неща да коментирам ама не помня какви

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 21:24 от Didister

# 740
  • Варна
Нищо не стерилизирам и се чудя как да разкарам този уред (жалко, че го купихме даже). Вода не пие, кърмя.. шишета няма реално. Гризалките мия с вода. Ако нещо се наложи друго, пускам в миялната.

От снощи кашля, ходихме при педиатърката и според нея нищо й няма в гърдите и гърлото. Дано да мине. Купих рязко инхалатор днес. Но се дави направо и снощи трудно спа. Ще видим днес.. вече заспа и чакам 😀

# 741
Нищо не стерилизирам и се чудя как да разкарам този уред (жалко, че го купихме даже). Вода не пие, кърмя.. шишета няма реално. Гризалките мия с вода. Ако нещо се наложи друго, пускам в миялната.

От снощи кашля, ходихме при педиатърката и според нея нищо й няма в гърдите и гърлото. Дано да мине. Купих рязко инхалатор днес. Но се дави направо и снощи трудно спа. Ще видим днес.. вече заспа и чакам 😀
Ти кърмиш,но Пламена е изцяло на АМ.Да ти кажа едно време с тенджерата беше ебаси галимацията. Това сега ми се струва рай🤪Иначе Пламена като беше болна купих инхалатор и инхалациите доста и помогнаха.
Чувствам се невежа не знаех,че има толкова видове моркови🙄😏

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 22:10 от Милото

# 742
  • Бургас / Славейков
Бял морков видях ако не се лъжа в ДМ,и Тема магазин май на хип и на друга марка имаше.За стерилизирането още в болницата дори ми бяха казали ,че не било необходимо освен ако детето е недоносено.Не бях го чувала това.То сега голямо лапане на всичко ,лиги текат непрекъснато.Все още нямаме зъби ,но се виждат прозрачен му е венеца .Кога ще избият е друг въпрос.Дано е по леко.Морков днес яде малко повече ,май тиква по му харесва.А и днес не ака , обикновено като пропусне на другия ден върши работата.

# 743
Каката е с температура, засега само 38⁰ и падна без проблем. Да видим накъде ще избие.

# 744
Пюрета, които взех и се харесват са: Gerber, Babybio,HIPP, Bebelan, Plasmon, Babylove(DM), Holle. Гледам им съставките обаче, да са чисти без добавена захар, че има и такива.

Когато става въпрос за шишета с две ръце съм за MAM и Avent. Още от самото начало сме с такива. Пробвахме още няколко видa, но MAM и Аvent natural са ми фаворит.

Ooo, Magic! Каква е Melio2023, на живо ли я видяхте?  Може да се възползвам от офертата за изпращане на MAM биберони и залъгалки, че тук цената им не ми харесва.

# 745
Пюрета, които взех и се харесват са: Gerber, Babybio,HIPP, Bebelan, Plasmon, Babylove(DM), Holle. Гледам им съставките обаче, да са чисти без добавена захар, че има и такива.

Когато става въпрос за шишета с две ръце съм за MAM и Avent. Още от самото начало сме с такива. Пробвахме още няколко видa, но MAM и Аvent natural са ми фаворит.

Ooo, Magic! Каква е Melio2023, на живо ли я видяхте?  Може да се възползвам от офертата за изпращане на MAM биберони и залъгалки, че тук цената им не ми харесва.
NI_CI, не съм я виждала 2023. Мисля, че във Варна в Rayatoys, беше 2021. Много ми хареса, очаквам 2023 да е още по добра. За нас разликата в цената е 40£, даже ММ поръча сутринта старата, накарах го да я откаже и да вземе новата, защото влязах в Rayatoys и видях, че я има (за щастие и тук) и цветове има даже Blush
Ще се радвам да помогна, пиши ми на лично, да не спамим, ако се спреш на нещо. Hug

# 746
Както хубаво си дремеше детето преди нощния сън, Дзверилда се развиках из нас уж пееше. Джуджето подскочи и настана ад под небето. Кисела, мрънка, радваше се само на банята. После обличане кошмар. Яде и 1 час преспиване. Омммм..... 1 уиски  не помага. А утре сме 3те и ще ни идват на гости леля ми и баба ми.

Бял морков май съм врещала само на Хип.

Не стерилизирам 2 месеца вече, а преди това само 1 седмично.

# 747
Аз от началото стерилизирам преди всяко хранене, но Алекс е на АМ. На кърма бебечетата не виждам много смисъл, реално почти не се ползват шишета.
Вече нямам търпение да се свършва, че това нон стоп миене, после стерилизиране ме дразни, а и ми заема място стерилизатора.. 😅
Друг е въпроса, че толкова съм свикнала, че чак ми е странно да не го правя.

# 748
Аз спрях да стерилизирам в България. Нямах стерилизатор, а и вече и аз не виждам смисъл. Даже не успявам и всички играчки да изчистя като хората. Тея които могат да се мият, добре. Ами другите, как да ги спася и пера всеки ден. Търкалят се по леглото, прах има даже го виждам някъде. Веднага махам ама няма как. Сега ще стерилизирам на няколко дни, само заради бактериите в млякото. И скоро махам стерилизатора.

Ние май успяхме да оправим графика, дано и утре е така. Много ми беше рано да заспива в 19ч. Днес устиска до 21ч, имаше късна дрямка от 17ч до 18:15ч и после до банята, играхме танцувахме. ММ свърза една колона в кухнята, пуснахме музика. Танци, смях и така го превъзбудихме, че едвам го изкъпахме. Два пъти искаше да се обърне по лице във водата. Не мога в хавлията да го държа. Масаж на две на три, докато е на дъга и вика... Изяде 50 мл, сложих го на леглото и след минута заспа.
Много започвам да се изнервям с това хранене, ама много.
Утре пак ще калкулирам колко яде за 24ч. От 5 хранения, днес едно беше 150мл. Другите по 50 мл, 30мл и започва да се дърпа, иска да избяга направо, 90мл... Ей такива. Със страх и без желание правя вече млякото, на всяка глътка съм в очакване да започне да блъска шишето. Като мине 100 мл, се радвам... Disappointed

# 749
Magic1720,при нас го имаше същото с храненето. Хапваше малко и се започва едно въртене, бутане на шишето,изобщо не сучеше. Аз упорито не се отказвах и изяждаше почти всичко, но много бавно се случваха нещата. 140 мл. ги пиеше по 30-40-50 мин.
Не знам на какво се дължеше това, но премина.

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 05:37 от NI_CI

Общи условия

Активация на акаунт