Термин Септември 2023

• 60 638
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
По здравна каса се полагат два ехографски прегледа при нормално протичаща бременност и три при рискова таква. Ако желаете допълнителни, трябва да си плащате.

Тъй като съм рискова бременност - искам да кажа, че при рискова са 4 безплатни ехографа - при записването в 12 седмица, в 5 месец и после в 8 и 9 месец.

# 481
  • София, България
Петя Танева 604618, мислях, че съм само аз дето съм толкова лакома и нямам спирачки. Масово ми се оплакват от гадене, повръщане и сваляне на килограми. Какво сваляне на килограми, аз от въздуха качвам Sweat Smile

Ddiana_kostowa, ще пробвам с плод преди хранене, надявам се малко да засити спаска. Имам чувството, че черна дупка се е отворила в стомаха ми. Лошото е, че като хапна и след не дълго време пак съм гладна.... хормоните ми разгониха фамилията Sob

Днес съм си планирала какво ще хапвам поне до следобед. Вечерята не ми е съвсем ясна, имам идея в главата какво да сготвя ама първо да видим кога ще се прибера от работа.

В събота съм планирала да ходя на някакви лекции в Smart Center (Бургас), за спешни състояние при бебета и малки деца. Ще завлека и мъжо с мен, пада му се да почива и на него. Satisfied После планирам да се помотаем из бебешките магазини и между другото в някой друг магазин за дрехи, че яко ми отесняха в корема моите дънки и панталони. Решила съм, че ще ходя с рокли или клинове Sweat Smile

И аз се присъединявам към вас - отбора на ящните Joy Постоянно съм гладна, хем гледам да се храня горе-долу добре, но дори и да не ям, кантарът върви нагоре… та се предадох и реших да си ям в крайна сметка Close Гледам поне вечерята да е най-късно до 19.00 ч.

# 482
Петя Танева 604618, мислях, че съм само аз дето съм толкова лакома и нямам спирачки. Масово ми се оплакват от гадене, повръщане и сваляне на килограми. Какво сваляне на килограми, аз от въздуха качвам Sweat Smile

Ddiana_kostowa, ще пробвам с плод преди хранене, надявам се малко да засити спаска. Имам чувството, че черна дупка се е отворила в стомаха ми. Лошото е, че като хапна и след не дълго време пак съм гладна.... хормоните ми разгониха фамилията Sob

Днес съм си планирала какво ще хапвам поне до следобед. Вечерята не ми е съвсем ясна, имам идея в главата какво да сготвя ама първо да видим кога ще се прибера от работа.

В събота съм планирала да ходя на някакви лекции в Smart Center (Бургас), за спешни състояние при бебета и малки деца. Ще завлека и мъжо с мен, пада му се да почива и на него. Satisfied После планирам да се помотаем из бебешките магазини и между другото в някой друг магазин за дрехи, че яко ми отесняха в корема моите дънки и панталони. Решила съм, че ще ходя с рокли или клинове Sweat Smile

И аз се присъединявам към вас - отбора на ящните Joy Постоянно съм гладна, хем гледам да се храня горе-долу добре, но дори и да не ям, кантарът върви нагоре… та се предадох и реших да си ям в крайна сметка Close Гледам поне вечерята да е най-късно до 19.00 ч.

Опитвам се уж да внимава ама нещо… не ми се получава 😄 Трябва да започна с тренировки за бременни и да излизам на повече разходки.

# 483
О апетит имам, но и честото гадене се върна.
Почнах да ходя повече и да прав леки базови упражнения като клекове. За сега с килограмите вървя добре, но се чувствам доста мека. А ако се ражда нормално ще си ми трябват мускули.
И проблемното изхождане ме мъчи още. Но явно е нормално. Бях на преглед в понеделник при следващия ме АГ и видяхме бебчо на ехографа. Не ми мери кръвното, пусна ми пак кръвни изследвания. Днеска правихме Vision, нямам търпение да излезе до другия петък. И водихме малчо на панаира в Пловдив. Супер емоция беше за него, много му хареса.

# 484
Здравейте бъдещи мами:hugs:
Видях една страница по назад за проследяването на бременността. Зачетох се какво включва проследяването на бременността по ЗК .. да ,пише при нормална бременност 2 ехографа , но пък пише че се следи сърдечния ритъм на бебето при останалите прегледи .. как така само са претеглили и измерили кръвното на момичето и айде да си ходи .. нз
И за мен е нещо ново , ако някоя от вас е по наясно моля да ми отговори Sweat SmileHeartpulse

# 485
Да ви кажа аз, с миналата бременност 2020, следващия ме лекар беше замлян от работа и почти не ме е следял. Но като се замисля всеки път ми мереше кръвно, следеше кръвотока и слушаше сърцето. Общо прегледа беше не повече от 10 мин. И си е било напълно достатъчно. Не го разбирам и аз два ехографа за цяла бременност. Плюс, че всяка се вълнува и иска да го види малкото човече дето го носи.

# 486
Аз съм чувала ,че не е и полезно за бебето да се гледа на ехограф често ( не знам вярно ли е ) .
Но за сърдечния ритъм.. ако моята АГ само ми премери кръвното и ме отпрати определено ще и кажа .

# 487
Здравейте бъдещи мами:hugs:
Видях една страница по назад за проследяването на бременността. Зачетох се какво включва проследяването на бременността по ЗК .. да ,пише при нормална бременност 2 ехографа , но пък пише че се следи сърдечния ритъм на бебето при останалите прегледи .. как така само са претеглили и измерили кръвното на момичето и айде да си ходи .. нз
И за мен е нещо ново , ако някоя от вас е по наясно моля да ми отговори Sweat SmileHeartpulse

Сърдечните тонове на бебето се хващат от към 6-ти месец. Просто бебчето е много малко за да се хванат от апарата.
Иначе след установяване на бременност женската консултация е такава. Измерване на кръвно налягане, килограми и обиколки на корема, да се види дали расте. Моята лекарка винаги ме разпитва как съм, как се чувствам и не мисля, че ако имам някакви притеснения ще ми откаже ехо. Някои лекари правят по често ехограф, но това май е по преценка или нужда.
Аз съм в края на 16та седмица и все по осезаемо усещам движенията на бебчето. Скоро ще ходя на фетална и нямам търпение да го видя отново и да разбера пола.

# 488
Може ли някоя която знае как се практикува с болничния да ми пише на лично, че АГ то ми нищо не ми казва и май скоро ще се махна от нея, много моля.

# 489
  • София, България
Мами, имате ли запушен нос? От 2 седмици положението е трагично, имам чувството, че се задушавам и без Муконазал плюс не мога да изкарам и 5-6 часа. Head Band Искаше ми се да пробвам без капки, но не ми достига въздух нощно време…

# 490
Мами, имате ли запушен нос? От 2 седмици положението е трагично, имам чувството, че се задушавам и без Муконазал плюс не мога да изкарам и 5-6 часа. Head Band Искаше ми се да пробвам без капки, но не ми достига въздух нощно време…
Бях същата две седмици у на третата се пооправи. На мен много ми помогнаха назалните промивки и цинапсин/хомеопатия/, инхалации на физиологичен разтвор. Може да си вземеш и Биозин мама за имунитета.

# 491

И аз съм така. 🤭 До колкото съм запозната, при много бременности, това е характерен симптом. 😇

# 492
Първите два месеца носа ми беше запушен нон стоп хаха . Но чак да не мога да си взема въздух не е било . Надявам се бързо да отшуми и да се чувстваш по добре

# 493

И аз имах този проблем и ходих на УНГ да ме види. Smile_to_live ти е препоръчала точните неща. На мен УНГ ми каза да правя промивки с физиологичен разтвор и да ползвам хомеопатичните капки Инфлуназал, ако не помагат, чак тогава да прибегна до Муконазал/ксилометазолин. Честно казано при мен има ефект от промивките и Инфлуназал, така че от седмица не съм ползвала любимите Муконазал.

Да ви питам, тази вечер нещо ме заболя корема, пих си 2 но-шпа, но не помогнаха, сякаш като съм в покой е по-добре. Четох, че в 14 г.с (аз съм 14+3) е нормално да има разтягане на лигаменти и може да е от това. Малко и в кръста усещам болки. Някоя друга (бъдеща) мама да има подобни оплаквания? На преглед съм чак след 2 седмици...

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 23:22 от Rosselyn

# 494
Имайте предвид и климатиците, че изсушават допълнително въздуха в стаята. Това го усещам напоследък толкова много, че се чудя дали да не купя овлажнител от сега, който после да ползваме и за бебето. 🐣
Аз съм втора седмица с кашлица и запушен нос, правя какво ли не, но минава бавно. Иронично е, че съм фармацевт, но сега почти с нищо не мога да си помогна от работа 😂 Също мога да дам позитивно мнение за носните промивки, топли чайчета и търпениеее ✌️

Общи условия

Активация на акаунт