Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 5

• 65 767
  • 791
  •   1
Отговори
# 510
Моля, ако някой е ползвал фотоепилатор и лазарка епилация да ми обясни каква е разликата в резултатите?
Моят опит:
Професионална лазерна епилация в салон след 5,6 процедури (всеки месец) премахва окосмяването на 90% трайно. С домашен фотоепилатор (по-щадящ и слаб откъм сила на импулсите, но по-неефективен) правя поддържащи процедури през седмица - остатъците изтъняват, част от тях изчезват, но все още не напълно. Според мен ако се започне директно с дом. уред ще са необходими много повече процедури и по-дълъг период на употреба.
Все пак има значение кой салон, какъв профи апарат, какъв дом. уред, какво индивидуално окосмяване...
Моето принципно (в годините преди лаз.еп.) никога не е било третирано чрез бръснене, а чрез кола или стандартен епилатор - унищожаване на косъма от корен. Предполагам, че това доведе да бързи резултати.

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 17:02 от GeryGG

# 511
Аз с домашен уред правих процедури преди около 2 години. Оттогава нямам косъмчета на ръцете, на краката и мишници - единични (може да се махат 1 път на седмица примерно). Тогава триъгълник изобщо не се повлия.
Сега се присетих отново за уреда и направих 8 процедури всяка седмица навсякъде. Триъгълникът се повлия страхотно този път - останаха единични косъмчета. Спрях за 4 седмици и започнаха пак да се появяват повечко. Явно трябваше да продължа с процедурите, но нямах време. Та от днес пак започнах и се надявам да имам време да направя още няколко седмици святкане - мисля, че резултатите ще са отлични Simple Smile

# 512
И после не спирайте, а си правете според упътването.

# 513
  • София
GeryGG Много благодаря❤
Всъщност се колебая дали да подаря на дъщеря ми процедури за лазарна на ръце в салон или да и купим Фотоепилатор, като тези , които ranimi предложи в линкове по- горе!
На 15 г е дъщеря ми. Не е с тъмна коса, не са особено здрави космите но има и ги бръсне.

# 514
Привет! Бях писала наскоро, че си закупих Philips Lumea 1994/00. Гледах да нямам големи очаквания за бързи резултати, за да не се разочаровам, но сега съжалявам, че не съм си купила уреда по-рано.
Досега съм направила общо 3 процедури на ръце, крака, корем, подмшници и бикини линията.
Не знам на какво се дължи-дали е ген, дали нещо друго, но вече имам видими резултати, които много ме радват.
Космите в третираните зони освен че растат супер бавно и са рехави, вече не малка част от тях ги няма. Особено в бикини зоната резултатът е просто УАУ, въпреки че за там бях най-скептично настроена, понеже бях чела, че стават много бавно нещата и космите са упорити.
На лицето също има забавяне в растежа на космите, макар и да имам само 2 направени процедури.
Преди да купя уреда много се притеснявах да не си дам пари на вятъра и го купих с голямо недоверие. Но сега не мога да ви опиша колко се радвам, като виждам, че в действителност има ефект. Яд ме е само, че не направих снимки преди първите процедури, за да направя съпоставка.
Не искам да бързам със заключенията, но реших все пак да споделя впечатленията си дотук.

# 515
О.А., а какви са космите на лицето ви? Търся вариант за русоляв мъх, който имам чувството, че почва да потъмнява. Никога не съм си махала космите там.

# 516
  • София
Момичета, а някой да знае разликата между sc1997/00 и sc1994/00 ?

https://www.tehnomix.bg/fotoepilator-philips-sc-1997-00?utm_sour … amic&gad_source=1

https://www.tehnomix.bg/fotoepilator-philips-sc1994-00?utm_sourc … amic&gad_source=1

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 20:30 от ketito

# 517
  • Mediterraneo
Моля, ако някой е ползвал фотоепилатор и лазарка епилация да ми обясни каква е разликата в резултатите?
Моят опит:
Професионална лазерна епилация в салон след 5,6 процедури (всеки месец) премахва окосмяването на 90% трайно. С домашен фотоепилатор (по-щадящ и слаб откъм сила на импулсите, но по-неефективен) правя поддържащи процедури през седмица - остатъците изтъняват, част от тях изчезват, но все още не напълно.

А аз откакто направих лазер на цяло тяло, т.е. приключих с процедурите, не се налагат никакви поддържащи вкъщи, да не говорим за през седмица. Ходя веднъж на година и половина- две. Ако се налага да поддържам вкъщи с фотоепилатор, съм си дала парите на вятъра на студиото за лазер. И под приключила имам предвид напълно приключила. Няма косъм.

# 518
А аз откакто направих лазер на цяло тяло, т.е. приключих с процедурите, не се налагат никакви поддържащи вкъщи, да не говорим за през седмица.
Супер, коя година и колко последователни процедури?

# 519
  • Mediterraneo
Вече не знам, приключих напълно 2020 вероятно. След пандемията май ходих само веднъж. Да имам 5-6, някои зони по 8 процедури, не са повече. Само лице продължавам да правя веднъж годишно, че продължават да избиват, но там е хормонална зона.
Друга ми беше мисълта- че при успех на лазерните процудери, не ти е необходим фотоепилатор. Моят такъв отлежава вече 7 години в шкафа, купих го, след месец почнах лазера и това беше. Сигурно е за хвърляне.

# 520
О.А., а какви са космите на лицето ви? Търся вариант за русоляв мъх, който имам чувството, че почва да потъмнява. Никога не съм си махала космите там.
Аз имам доста сериозно окосмяване по лицето. Със сигурност не е просто мъх, а са си доста видими черни косми. Особено по брадичката и бакенбардите, ако не премахвам космите, изглежда ужасно. Допреди да започна с фотоепилатора, използвах кола маска по 1-2 пъти в седмицата, което е голям тормоз за кожата и все беше раздразнена. Но сега с уреда се преродих просто.
При теб не знам дали би имало резултат, понеже фотоепилаторът не оказва ефект върху руси косми. Ако в действителност са започнали да потъмняват, може и да са подходящи за третиране, но не мога да кажа със сигурност.

# 521
  • София
Аз далеч нямах такъв успех с лазера, на мишници съм правила сигурно 15 процедури  в продължение на две години накрая прецених, че не си заслужава. Крака 5-6 процедури без кой знае какъв успех. На чувствителните зони ме болеше адски много....и спрях. С фотоепилатор не ме боли и виждам много добър резултат, това е моя опит.

# 522
  • София
Аз далеч нямах такъв успех с лазера, на мишници съм правила сигурно 15 процедури  в продължение на две години накрая прецених, че не си заслужава. Крака 5-6 процедури без кой знае какъв успех. На чувствителните зони ме болеше адски много....и спрях. С фотоепилатор не ме боли и виждам много добър резултат, това е моя опит.

Какъв е вашият ?

# 523
  • София
Аз далеч нямах такъв успех с лазера, на мишници съм правила сигурно 15 процедури  в продължение на две години накрая прецених, че не си заслужава. Крака 5-6 процедури без кой знае какъв успех. На чувствителните зони ме болеше адски много....и спрях. С фотоепилатор не ме боли и виждам много добър резултат, това е моя опит.

Кой е Вашият?

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 21:42 от ketito

# 524
  • София

Кой е Вашият?
Моят е Браун. Малко повече от година го ползвам. С лазера спрях 2018, правех ги в професионален салон, на всеки два месеца.

Общи условия

Активация на акаунт