КОИ СМЕ НИЕ?

• 158 231
  • 906
  •   1
Отговори
# 795
аз храня моето съкровище с АПТАМИЛ.МНОГО СЪМ ДОВОЛНА.

# 796
viva_nova, Триша, относно наддаването и аз се чудя, признавам! Вчера бяхме на консултация и сме наддали 810 гр спрямо предния месец. Педиатърката каза, че е малко повече отколкото трябвало ... Пък аз като се замисля, че момата все плаче за още щом й дръпна празното шише  Rolling Eyes ... В същото време бебета на кърма наддават по кило и отгоре и не им правят забележка. Знам ли вече?  newsm78

# 797
viva_nova, Триша, относно наддаването и аз се чудя, признавам! Вчера бяхме на консултация и сме наддали 810 гр спрямо предния месец. Педиатърката каза, че е малко повече отколкото трябвало ... Пък аз като се замисля, че момата все плаче за още щом й дръпна празното шише  Rolling Eyes ... В същото време бебета на кърма наддават по кило и отгоре и не им правят забележка. Знам ли вече?  newsm78

Храни бебето, не слушай глупости, бебетата трябва да удвоят килограмите от раждането до 3 месец, после дъщеря ми също качваше с около 1 кг. за месец, не е проблем. Бебетата са умни, води се по детето.  bouquet

# 798
  HugМОЕТО МОМИЧЕНЦЕ ПЪРВИТЕ 3-4 МЕСЕЦА КАЧВАШЕ ПО 1кг,но после почна по 700-800г.храня го с аптамил,но вече яде и пюрета и каши.сега е на 7месеца.

# 799
Моята Ели успях да я кърмя до петия месец, но от третия на смесено хранене.
В началото имах коластра  кърмата ми тръгна лека полека. Първия месец наддаде 1,200 само на кърма, но в третия започна да се събужда по-рано и да плаче. Гърдите ми не се пълнеха толкова. А и имах изключително болезнени рани на зърната. Почти се бях отказала да кърменето, когато си взех силиконови предпазители за зърната. Така те позарастнаха, но докато това стане се цедях 1 седмица и така ми намаля  кърмата. После бебка редуваше период на нежелание да я кърмя с период в който като види шишето и писва (което е странно по принцип децата свикват с шишето). Но кърмата ми намаля и минахме на АМ само от няколко дни.
Сега е на МИЛУМИЛ и АПТАМИЛ давам ги смесено. Яде и пюренца и е добре.
От момента в който минахме на смесено хранене тя спря да се буди нощем, заспива км 21-22ч и се буди в 8-9ч.

# 800
  • Горна Оряховица
В тази тема каня майките, хранещи бебетата си с млека за кърмачета, да се представят, като отговорят на някои въпроси, за да знаем историята им.  Grinning

Arrow Кои майки хранят бебетата си с млека за кърмачета?
 Arrow Кога започнахте? От родилния дом или първо на кърма, после на мляко за кърмачета/кърма от Банката за кърма?
 Arrow Сами ли взехте това решение, или с помощта на педиатъра/семейството?

Ивчо като се роди започнах да го кърмя.На третата седмица ядеше през половин час едва ли не и плачеше доста.Консултирахме се с нашата педи и тя каза-дохранвайте,не му стига.Бяхме взели за всеки случай една кутия фризолак и така започнахме с него,но само да дохранвам-и до сега му давам да суче,когато пожелае(най-вече рано сутрин и преди заспиване).

# 801
Първото си дете го кърмих 2 седмици и след отчаяни неуспешни опити да си увелича кърмата,в един момент сама захраних с адаптирано мляко,защото моето не му стигаше.
Ния не съм я кърмила нито ден,макар,че опитах.Бях на няколко вида антибиотици,защото преди да я родя влязох с брохнопневмония,после кърмата ми от само себе си спря.
Чувала бях от майки,че са доволни от Аптамила,него давах и аз,доволна съм.

# 802
Az hraneh moeto bebe s Lactana Bio , a sega s rozov HIPP 2. Tia e na 7 meseca i sutrin pie samo po 100 ml, a vecher 250 ml. Normalno li e tova ? Rolling Eyes Otkazva popara , ne iskam da i davam kiselo mliako. Sega e na 4 hranenia. Sutrin iade v 9 , posle v 13 , 18 i 22h.

Аз хранех моето бебе с Lactana Bio , а сега с розов HIPP 2. Тя е на 7 месеца и сутрин пие само по 100 ml, a вечер 250 ml. Нормално ли е това ? Rolling Eyes Отказва попара, не искам да й давам кисело мляко. Сега е та 4 хранения. Сутрин яде в 9, после в 13, 18 и 22ч.

Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 13:39 от Vivi

# 803
  • София
denyned,
Тази тема не е мястото за поставяне на въпроса ти.
Задай го в отделна тема и ще получиш повече отговори.  Peace

# 804
аз храня моето съкровище с АПТАМИЛ.МНОГО СЪМ ДОВОЛНА.
Peace

# 805

Храни бебето, не слушай глупости, бебетата трябва да удвоят килограмите от раждането до 3 месец, после дъщеря ми също качваше с около 1 кг. за месец, не е проблем. Бебетата са умни, води се по детето.  bouquet

newsm10 това е нещото, което казвам на всички мои приятелки, които родиха след мен. Майката и детето имат връзка, която позволява на всяка майка да разбере кога от колко има нужда детето. Така че доверете се на инстинкта и не вкарвайте децата си в приети преди 50 години норми. Нито аз съм колкото вас на ръст и килограми, нито ядем еднакво количество храна, нито обичаме едно и също. Бебета също имат предпочитания.
Аз кърмих Георги 3 месеца, като последната седмица бяха мъки, защото той вече не искаше да сучи (бяхме на смесено) и тогаво просто минах на АМ - Милумил и детето се успокои и аз се успокоих и както някой беше писал, започна да спи по-спокойно и да се храни на по-дълги интервали. Така че спокойно майчета, важното е да сте здрави, щом децата наддават, значи се хранят нормално!

# 806
здравейте,аз съм Ели. дъщеричката ми се казва Габи и е на 4месеца. От самото раждане е на АМ,защото нямах кърма.

# 807
Ама какво говориш?! То е едно ядене, като за световно ... стигаме на моменти до рев като и се дръпне шишето ... ние на последната консултация сме наддали с едно килце и малко. Сега е 6850/ 64 см. и педи само се усмихна и каза, че размерът и бил като на 5-месечно бебе, НО не направи забележка.
Мдаааааааааа, аз съм на същото мнение - децат си знаят колко да ядат! Simple Smile тя имам моменти, в които НЕ си дояжда млякото, ама никой не я насилва, защото знам, че на следващото ще си навакса.

Айде, здрави бебета желая Wink

# 808
Здравейте дами.

Аз имах много кърма,ама найстина много.

По време на раждането още на напъните,много ме заболя главата.Оказа се че съм направила кравоизлив в мозъка.
В родилно отделение всички мислеха,че ме боли глава от епидуралната упойка и все ми казваха да пия много вода и да не се лигавя.Пиех по 6 л течности на ден,на 2-рия ден гърдите ми щяха да се пръснат.
Моята сладурана отваряше гладна уста иска да засуче,а не мооже,те като топки,чак зърното ми се е изгладило.Сложиха ми окситоцин да ми се отпушат хубаво каналите и започнах изцеждане.Две шишета изцедих,за да ми поомекнат гърдите и да може дъщеря ми да засуче.
Така я кърмих само 2 храненния.
Вече установиха защо ме боли главата,от там по спешност в др б-ца за операция ииии така.
Спряха ми кърмата,защото операцията и лекарствата ще пречат на кърменето и бебето.

Много ми е тъжно за този факт,за многото кърма,за изпуснатите мигове на близост с детето.

КЪРМЕНЕТО Е НЕЩО НЕУПИСУЕМО

Изпитах го 2 пъти.

Слава на Господ,че съм жива и си гледам детето  Praynig

# 809

Много ми е тъжно за този факт,за многото кърма,за изпуснатите мигове на близост с детето.

Нищо не си изпуснала по отношение на близоста с детето Laughing
Обичай детето си, прегръщай го, целвай го, разбирай го...това ви прави близки!

Общи условия

Активация на акаунт