КОИ СМЕ НИЕ?

• 158 228
  • 906
  •   1
Отговори
# 810
До втория месец имах кърма,после започна да намалява и дохранвах Вики с адаптирано мляко.
Горе-долу за месец,кърмата ми спря и минахме изцяло на адаптирано

# 811
и двете си деца сам изгледала с адаптирано мляко -до третия на смесено хранене ;но просто се заблуждавах че имам карма.никога не съм се обвинявала просто няма за какво.правила съм всичко възможно-но и не можеш да оставиш детето гладно Naughty

# 812
За огромно мое съжаление,аз съм от тези,които нямаха възможност да кърмят.Поради стяганията ми от детските години/играла съм народни танци 12години/,кърмата не можеше да излезе,надувах се като балон,а потичаха капки.Пробвах с цедене,но пак нищо,накрая след като започнах да вдигам Т и след консулт с хирург, ми се изписаха лекарства за спиране на кърмата.Това е моят ад,не усетих най-хубавото чувство за майката,понякога ми е много криво,но всичко вече премина.Отгледах и двете си момичета с АМ.

# 813
  • Стара Загора
Здравейте,
и аз съм от тези ,които не успяха да кърмят детето си.Само месец и половина ,но и дохранвах с АМ.Какво ли не ядох,не пих,цедене,често слагане на гърдите ,не и накрая малката сама отказа,просто й беше по-лесно от шишето  Tired

# 814
И двете ми деца са кърмени, после на Фризолак

# 815
Първите два месеца бяхме на смесено хранене - кърма и Фризовом. Кърмата ми беше малко, може би се дължи на стреса, който преживях. В началото на третия месец минахме изцяло на Фризовома. Много съм доволна. Малко колики и никакво повръщане.

# 816
Lina dm  не е от стягането. Просто има и такива случаи. Аз също бях така и двата пъти. Издувах се, потичаха само капки, ама само капки, вдигах температура до към 39,5.и нищо не помагаше.
Първия път доста тежко го преживях и се мъчих 10 дена. Да не разправям колко бях разранена.
Втория път на третия ден, като видях, че всичко се повтаря, си поисках хапчета за спиране. Толкова боли, че операцията е нищо в сравнение с тази болка...

# 817
Lina dm  не е от стягането. Просто има и такива случаи. Аз също бях така и двата пъти. Издувах се, потичаха само капки, ама само капки, вдигах температура до към 39,5.и нищо не помагаше.
Първия път доста тежко го преживях и се мъчих 10 дена. Да не разправям колко бях разранена.
Втория път на третия ден, като видях, че всичко се повтаря, си поисках хапчета за спиране. Толкова боли, че операцията е нищо в сравнение с тази болка...

Абсолютно същото се случи  и с мен. Чувството е ужасно. Освен че боли, много е тежко да имаш пращящи от кърма гърди, да искаш с цялото си сърце да гушнеш и да кърмиш детето си, а да не можеш, понеже не потича нито капка. Акушерки и лекари само вдигаха безпомощно рамене и не можаха да ми помогнат. Накрая ми изписаха Достинекс и се свърши. Cry Cry Cry Да са ми живи и здрави децата, макар и на АМ пораснаха здравички и силни!

В последствие, тук във форума се консултирах с Хедра от Кърмаческия и тя ми обясни какво се е случило и на какво най-вероятно се е дължал проблема ми. Каза ми също, че в това състояние, в което съм била е било невъзможно да се справя сама.Тя лично се е занимавала с няколко такива случаи като моя и каза че е наистина много сериозно състояние, правят се специални масажи, които не всеки умее и т.н. Както и да е, вече е минало свършено. Cry

# 818
И аз се включвам в списъка . Каката до 9 месец беше на кърма и АМ. По скро беше на АМ а кърменето беше само за игра, така се успокояваше. А бебенцето сега е само на АМ. На кърма беше само 10 дена и колкото и да сехранех с подходящи храни и да почивах, кърмата ми свърши много бързо. Стресът от раждането е оказал влияние , хормоните също. Най -важното е, че се чувстваме добре

# 819
  • София
И Дея е на АМ от болницата. Понеже аз бях 3 дни на антибиотик, я захраниха с АМ, а там имат такива ужасни шишета с огромни дупки. Като ги наведеш тече като чешма  Sad
Като започнах с кърменето тя почти не искаше да суче. Все заспиваше на гърдата. Около 3 седмици бяхме на смесено хранене ( дали е изсуквала нещо не мога да съм сигурна.) изцеждах се, но имах много малко кърма. Какво ли не опитах, защото много исках да кърмя. Храни, чайове. Даже консулантка по кърменето идва у нас.  Hug
За съжаление кърмата ми намаляваше все повече, а бебка един ден с рев отказа изобщо гърдата, а когато дадох шишето го прегърна с двете ръце Sad
А от мъжа ми и свекърва ми - никаква подкрепа.  #2gunfire Свекървата даже от самото раждане ми стоеше на главата постоянно и ми говореше как нямам кърма, а тя мъжа ми не го била кърмила и какво от това. и какви ли не от този род.
бях много нещастна, че не мога да кърмя.. . но май вече ми мина. На Аптамил сме.

# 820
В тази тема каня майките, хранещи бебетата си с млека за кърмачета, да се представят, като отговорят на някои въпроси, за да знаем историята им.  Grinning

Arrow Кои майки хранят бебетата си с млека за кърмачета?
 Arrow Кога започнахте? От родилния дом или първо на кърма, после на мляко за кърмачета/кърма от Банката за кърма?
 :arr: Сами ли взехте това решение, или с помощта на педиатъра/семейството?

zdraveite kazvam se nadia i imam beb4e na 5 mesetza i sam nova v bg mamma!
otgovori:
maiki koito niamat mliako ili kato men maiki 4iito bebeta ne iskat da su4at ot gardite dori i sled parvia mesetz.
Ot 3ta sedmitza!
ot karma na mliako za karma4eta!
S pomo6ta na pediatara nikoga ne bih si pozvolila da vzimam re6enie sama!

здравейте. казвам се Надя и имам бебче на 5 месеца и съм нова в  bg mamma!
отговори:
майи които имат мляко или като мен майки чиито бебета не искат да сучат от гърдите дори и след първия месец.
Oт 3та седмица!
от кърма на мляко за кърмачета!
С помощта на педиатъра никога не бих си позволила да взимам решение сама!

Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 16:15 от Vivi

# 821
Здравейте! Деян се храни с адаптирано мляко от самото си раждане - случи се така, че прекара известно време в кувьоз и нямаше възможност да му се дава кърма. След това не хареса вкуса й, не пожела да поеме гърда, а и кърмата ми рязко намаля. Вече 2 месеца е на Фризолак и Фризовом. 

# 822
Здравейте Ванеса е на 4месеца хранисе с АМ от самото начало добре си надава.

# 823
# 824
Ето ни и нас  Mr. Green

На 3-ти ден от секциото имах много кърма - около 1 л. за ден  , това  ми докара доста проблеми с гърдите , стигнах до зверско подуване въпреки денонощното цедене . Болката от секциото не я усетих , но тази болка която ми докара кърмата със сигурност няма да я забравя лесно . За мен кърменето беше един страшно болезнен и неприятен процес , а заради непрестанното цедене аз не можех да си гледам бебчо . Затова след консултация с мамолог заради подуванията спрях кърмата , не съжалявам за това , не смятам че има някаква по особена връзка при кърмене , не смятам че моето бебче не го гушкам и не го чувствам толкова близо защото не го кърмя , напротив ... гушкам си го почти през целия ден  Mr. Green Не смятам че трябва да кърмиш на всяка цена и не смятам че едно кърмено бебе се различава в развитието си по нещо от дете хранено с АМ . Юли е кърмен около седмица и от тогава е на АМ  Peace

Общи условия

Активация на акаунт