? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 652 600
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 14 625
Меки месечни контактни лещи, нови, след отваряне на опаковката, трябва ли да се обработят с разтвора за дезинфекция и почистване. Или това започва след първото сваляне?
Казаха, че ще обяснят всичко в оптиката, да отидем след празниците, но вчера едно дете счупи очилата на дъщеря ми. Тя е с висок диоптър и до 27-ми ще е като къртица, ако не сложи лещите.

# 14 626
  • София
това са вярвания и суеверия, на  стари традиции се основават- не очаквайте да имат кой знае какъв задълбочен смисъл или логика.
Да, това се опитвах да си изясна. На каква основа са? Не съм срещала нещо подобно в "Библията" или пък не помня, че съм я чела отдавна.Thinking

# 14 627
  • пустинята Гоби
Според християнската религия не се работи в неделя и по празници. Точно в Библията го пише. Нещо от рода, че този ден е на Бога ми се върти.

# 14 628
  • Somewhere far away
Стари народни вярвания, предавани от баба на внуче и така от поколение на поколение, докато времената не се променят. нещо като народните приказки Wink
 не се основават на библията.

ПС. за неработенето е ясно, но за къпането е глупавo и адски нелогично. къпането няма нищо общо с работа от каквото и да е естество Grinning

# 14 629
Навремето е имало много малко възможности за почивни дни за жените, затова са ги обвързвали с някакви големи религиозни празници  - за да имат от време на време шанс да подвият крак и те. 

# 14 630
Това с некъпането никога не съм го разбирала, все едно да не си измиеш зъбите, ми няма как да стане.

# 14 631
И със стелаж се обзаведох и с нова стъпка за пред вратата.
Ако не друго сега няма да прескачам и настъпвам обувки.
Още един въпрос, как почиствате пред входните ви врати. Аз да си призная май никога не съм го правила Sad

# 14 632
С метла и парцал/стирка чистя до долния етаж. Нямаме чистачка. Понякога и до долу чистя...

# 14 633
  • София
Навремето е имало много малко възможности за почивни дни за жените, затова са ги обвързвали с някакви големи религиозни празници  - за да имат от време на време шанс да подвият крак и те.  
Да, това може би е логично.

И със стелаж се обзаведох и с нова стъпка за пред вратата.
Ако не друго сега няма да прескачам и настъпвам обувки.
Още един въпрос, как почиствате пред входните ви врати. Аз да си призная май никога не съм го правила Sad
Некъпането на косата, да подчертая. Душ няма как да не си вземе човек 2 дена. Сорри, ако ще да се води за грях, макар че някои мият косата всеки ден. На моята не ѝ се отразява много добре. На 48ч ѝ е ок.

Цитат
Парцал и стирка.

# 14 634
  • пустинята Гоби
Четвъртата Божа заповед:

Помни съботния ден (*, за да го светиш; шест дена работи и върши в тях всичките си работи; а седмия ден е събота на Господа, твоя Бог.

*За християните това е денят на Христовото Възкресение - неделя

# 14 635
Остаряло е наистина...
И е за много религиозните...

# 14 636
  • пустинята Гоби
Спор няма, но си го пише в Библията и е християнски обичай. Аз също не го спазвам.

# 14 637
Меки месечни контактни лещи, нови, след отваряне на опаковката, трябва ли да се обработят с разтвора за дезинфекция и почистване. Или това започва след първото сваляне?
Казаха, че ще обяснят всичко в оптиката, да отидем след празниците, но вчера едно дете счупи очилата на дъщеря ми. Тя е с висок диоптър и до 27-ми ще е като къртица, ако не сложи лещите.
Предполагам сте взели универсален разтвор  - промивате с него лещите и слагате. Нищо повече не е необходимо.

# 14 638
  • София
това са вярвания и суеверия, на  стари традиции се основават- не очаквайте да имат кой знае какъв задълбочен смисъл или логика.
Да, това се опитвах да си изясна. На каква основа са? Не съм срещала нещо подобно в "Библията" или пък не помня, че съм я чела отдавна.Thinking

Както казва свещеникът в близката до нас църква - Това не е от църквата, от ЖЕНИТЕ е! "

# 14 639
  • В един копнеж!
Ползвам рецепта от 1 година, която е за многократно използване. И след попривършване на лекарството, отивам и си вземам ново. В рецептата ми е изписан Глюкофаж, от който на мен не ми е ок. И последните пъти при закупуване ми е заменян с Метфогама. След това, обаче, въведоха това с електронните рецепти и да ке дава камо лекарството записано в рецептата. Въпросът ми е, в този случай мога ли са продължа са си вземам Метфогамата като заместител или трябва да отида при ендокринолога, за да ми издаде нова рецепта?

Общи условия

Активация на акаунт