? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 646 899
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 5 190
  • Бургас
Във фейса пуснаха снимки от магазин с агнешко от €5 в Гърция. Но явно е било фейк...
Тоя фейс направо ми дотегна! Все по-малко полза виждам от него. Засега тук е най-реално. Може би заради адекватния контрол.

# 5 191
Единствено във Фейсбук и Туитър все още има свобода на словото,макар че и там се опитват да цензурират от време на време...

# 5 192
  • София
Единствено във Фейсбук и Туитър все още има свобода на словото,макар че и там се опитват да цензурират от време на време...
Има, да. Всеки може да твърди, че агнешкото е 5 евро. 🙃

# 5 193
На хора със сменена  тазобедрена става  полагат ли се безплатни ортопедични обувки? Ако да - какъв е редът за получаване?

# 5 194
  • Mediterraneo
На хора със сменена  тазобедрена става  полагат ли се безплатни ортопедични обувки? Ако да - какъв е редът за получаване?

Защо би се налагало носенето на ортопедични обувки след смяна на ставата? Питам, защото мъжът ми е опериран, даже рехабилитация не му предписаха, само плуване( след като зарастна раната). На втората седмица остана с една патерица, на четвъртата не личеше, че е опериран. На третия месец се върна на работа, а работи тежък физически труд. Затова ми е интересно- ако е успешна операцията, какво би наложило носенето на ортопедични обувки.

# 5 195
И аз не виждам връзка. Какво общо има тазобедрена става с обувки?
Леля ми я оперираха ноември, след 4 месеца ходеше без никакви помощни средства. На 80 години.

# 5 196
Ако нямате Револют, с дебитната карта на българската банка. Без да теглите кеш на банкомат

# 5 197
Не мисля, че черният хумор е уместен когато става въпрос за човешко нещастие.
bgladybg събираш медицинската документация и подаваш заявление в ТЕЛК , след това с решението в Социални грижи за актуална оценка ( не съм сигурна дали така се казва сега - оценка какви социални придобивки се полагат за заболяването).

# 5 198
Нещо хубаво при изгаряне знаете ли ? Да не остава белег? Дефламол или нещо друго?

# 5 199
  • София
Близка приятелка смени тазобедрена става.Не е споменавала нищо за ортопедични обувки.Чуваме се или се виждаме доста често.Тези дни има болки,но се успокоява с това,че болките не са на едно и също място.Преди седмица се върна от санаториум,каза,че доста е плувала и да не е натоварила нещо.
Днес колежка спомена за неин познат със сменени две тазобедрени,казали му докторите колкото се може повече да ходи.И той всеки ден прави километри преходи.Докато моята приятелка не ходи на работа и почти не излиза.Тоест не се движи много.

# 5 200
  • Далечният изток
Нещо хубаво при изгаряне знаете ли ? Да не остава белег? Дефламол или нещо друго?
На мен ми помогна един домашен мехлем от невен и свинска мас. Огромно изгорено място с вряла вода на крака, от което ми остана съвсем лек белег, почти незабележим, може би само аз го забелязвам, хем започнах доста късно да го мажа.

# 5 201
Дефламол за изгаряне.

# 5 202
Имах малко дефламол  и се намазах, отгоре сложих и аз такъв домашен крем. Обаче много ме пари и боли и като гледам май ще си стане мехур. Утре ще трябва да купя нещо от аптеката и затова ви разпитвам.

# 5 203
По-добро от Дефламола, и крема с невен и мас, няма в аптеката, или поне аз не съм използвала.
Има в БАН и в Пирогов, крем за изгаряния и тежки рани. Но, БАН ще работят чак във вторник.

# 5 204
Пантенол също успокоява след изгаряне. После, когато раната се затвори, крем Спасатель от Берьозка за няколко намазвания ми е заравнявал грозната нова кожа. Ама по принцип от изгаряния, от които се чудиш дали ще стане мехур или не, не остават трайно белези. Първоначално може да е по-розова кожата, ако стане мехур, или по-тъмна, ако не стане, но с течение на времето сами си минават. Толкова пъти съм си жигосвала ръцете на горния реотан на фурната, нищо не си личи почти в момента.

Общи условия

Активация на акаунт