? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 652 879
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 3 135
  • В един копнеж!
Има ли някой, който работи с газова печка, включително и фурната да пече на газ?! Интересува ме случват ли се нещата с фурната- изпичане, недопичане, мирис на газ в храната?

# 3 136
При гражданска брак и приета нова фамилия и пътуване извън страната, почти 4 дни след това как се случват документално нещата?

Имам предвид - сключва се брак в понеделник, а в петък се пътува в чужбина.
Може ли пътуването да се извърши с паспорт и лична карта(които не са със сменени  имена или не?

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 18:58 от alethea

# 3 137
При проблем с налягането на топлата вода, само в кухнята, към кого трябва да се обърна?

Кранчето трябва да се завърти почти докрая, за да потече водата изобщо. Това е съпроводено със силен шум от чешмата. Преди да правят едни ремонти нямаше този проблем.

# 3 138
Ако полицай ме спре за проверка на документите на мен и колата, трябва ли да представя бележка за платен данък?

# 3 139
Само книжката,талона и валидна ГО.В законите това е записано.Иначе ако няма платен данък,няма как да направиш ГО.

# 3 140
  • София
Басейнова дирекция за София - град къде се подвизава - още ли е някъде  на гара Искър?

# 3 141
Данъка им излиза електронно вече.
Иначе няма проблем да направиш ГО без да си платил данъка, на техническия преглед проверяват.

# 3 142
Прав си,малко се обърках.Значи добавяме и минат технически преглед.Там проверяват за платен данък.

# 3 143
  • Далечният изток
При гражданска брак и приета нова фамилия и пътуване извън страната, почти 4 дни след това как се случват документално нещата?

Имам предвид - сключва се брак в понеделник, а в петък се пътува в чужбина.
Може ли пътуването да се извърши с паспорт и лична карта(които не са със сменени  имена или не?
Имате 30-дневен срок от промяна на име за смяна на личните документи.

# 3 144
Благодаря, т.е не е задължително веднага да се случи, така ли? Няма да има проблем с пътуването?

# 3 145
  • Далечният изток
Ами законът казва - в 30-дневен срок, така че не би трябвало да има проблем. Документите са си валидни.

# 3 146
Ако полицай ме спре за проверка на документите на мен и колата, трябва ли да представя бележка за платен данък?
Не!

# 3 147
  • Mediterraneo
Има ли някой, който работи с газова печка, включително и фурната да пече на газ?! Интересува ме случват ли се нещата с фурната- изпичане, недопичане, мирис на газ в храната?

В момента имам голяма газова професионална печка. Фурната също е на газ. Никаква миризма на газ в храната, дори докато пече няма никакви миризма. Нещата се изпичат нормално, все едно има реотани отгоре. Щом кексове, питки и козунаци успявам да пека без проблем, не виждам нещо друго, което би могло да се опъне.

# 3 148
  • София
Само книжката,талона и валидна ГО.В законите това е записано.Иначе ако няма платен данък,няма как да направиш ГО.

Досега не са ми искали ГО. Веднага правят справка в системата и всичко излиза.

# 3 149

Досега не са ми искали ГО. Веднага правят справка в системата и всичко излиза.

Платен данък се изисква за техническия преглед на колата. За ГО никога не са ми искали документ за платен пътен данък. И се е случвало да направя ГО преди да платя данъка.

Общи условия

Активация на акаунт