? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 647 042
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 5 025
В Декатлон съм виждал някакви техни, евтини. Аз такива не ползвам, но предполагам, че това ще е най-евтиния работещ вариант (изключвайки али експрес) и там няма проблеми с гаранция, връщане ако сте недоволни и т.н.

# 5 026
Фитнес гривна. Има до 40-50 лв, които си мерят прилично крачките, че и сън, пулс, и разни такива неща.
Аз имам съвсем обикновена на Canyon, беше 27 лв.

Последна редакция: пн, 01 май 2023, 22:57 от vaychka

# 5 027
  • на Земята
Как е най-изгодно да се отоплява една стая Окол 12 кв,с климатик или конвектор.Конвектора е около 300 лв,с алуминиев нагревател,т.е.не е духалка просто.

# 5 028
Климатик.

# 5 029
Дългосрочно с климатик е най-изгодно, но ако е за един сезон с евтина духалка или конвектор сигурно ще е по-евтино. Конвектора вероятно ще загрее помещението по-бавно от духалката и ще е по-скъп.

# 5 030
  • София

Мисля, че за 12 кв.м. не е много удачно -  ще духа на присъстващи в стаята

# 5 031
  • на Земята

Мисля, че за 12 кв.м. не е много удачно -  ще духа на присъстващи в стаята
И аз това се чудя,пък и стаята май е по-малка дори от 12 кв.Северна стая,за цял сезон,че и пролетта ще се наложи да се отоплява.

# 5 032
За един сезон няма да се избие цената на инсталацията на климатика, плюс разликата в цената на самия уред спрямо духалка за 30 лева. Има смисъл ако ще е за поне 3 години.

# 5 033
  • София
Искам да попитам за препоръки за крачкомер.
---

Вкъщи се използва това: https://remedium.bg/omron-walking-style-one-2-1-krachkomer-21901/p
Няма никаква нужда от инсталиране на каквото и да е, слага се в джоба и мери крачките ежедневно.

Гривните имат нужда от инсталиране на телефон.

# 5 034
Северна стая с конвектор ще гълта доста ток. За един сезон може, дългосрочно не е ефективно.

# 5 035
И в НАП няма нищо.

Искам да попитам за препоръки за крачкомер.
Баба иска да брои колко крачки прави, та ме помоли да ѝ подаря такъв за рд.
Няма смартфон, затова ми трябва нещо малко и функционално да го носи със себе си.

Този тип дали са ок и измерват ли праавилно?
https://www.insportline.bg/12038/крачкомер-insportline-punty
И аз предлагам фитнес гривна може да мери и пулса или кръвно освен крачките. Има много видове. Ще и е полезна. Има и по-семпли гривни, които не се инсталират на телефон.

# 5 036
  • София
Здравейте,
Имам един казус и много ще се радвам, ако някой може да помогне със съвет.
Купихме къща в едно село. Като махнахме стара постройка в двора се оказа, че зад нея, над земята в нашия двор, са сложени тръбите за канала на съседната къща. Съседа каза, че те не са се включвали към канализацията през техния имот,  а са се включили към нашата канализация. Питането ми е - има ли законов начин да ги накараме да ги махнат или трябва да ги преглътнем, защото е заварено положение?

# 5 037
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
a тази канализация законна ли е или някакво междусъседско решение?
не е рядко срещано съседи да се разберат, да си купят и монтират тръби и да изливат каналните води в най-близкото дере.

ако всичко е законно, обърнете се към местния клон на ВиК и потърсете съдействе - опасно е тръбите да да над земята, всичко може да се случи и техните ... да се изливат във вашия двор, направо на повърхността.

# 5 038
  • София
В селото има канализация. В нашия двор са живели техни роднини. Тогава са се разбрали те да ползват канализацията в нашия двор, за да не копаят в техния. Лошото е, че тръбите не са сложени в тяхната къща и да се свържат под земята, а са изведени хоризонтално в нашия двор и там са вкопани в земята.
Тяхната къща е построена на границата на двата имота.

# 5 039
  • Далечният изток
Само ВиК може да каже, според това дали има други канализационни тръби, към които могат да се включат. Имах такъв казус, клиентът ми спореше, че няма от къде да вземе вода, освен чрез съседите, оказа се, че има и можеше да се премести от съседските тръби към водопровод, който минава пред къщата му.

Общи условия

Активация на акаунт