? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 646 754
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 5 310
  • пустинята Гоби
И аз не виждам проблем да се мята праха в барабана, още повече, че така няма вероятност да се изсипе навън. Аз освен в контейнерчета за прах, симвам такъв и в разни мои си пластмасови съдове, като например изостанало от децата съдче на Авен за храна и т.н, а понякога симвам направо в пералнята, че не мога да си намеря мерителните уреди. Изобщо всякак става, защото досега мръсни дрехи от пералнята не съм вадила.

# 5 311
  • sf
Като сте на вълна перални. Аз пък не мога де нацеля подходяща програма на тази пералня. Слагам течен прах направо в барабана, обаче не излизат достатъчно свежи дрехите. Сякаш са прани в мръсна вода. Сменях и прах, и програми, все нещо не ми харесва.

# 5 312
Има правила за добро изпиране.
Но не се спазват. За това и резултатът е незадоволителен.
Умишлено не ги казвам, защото хората не обичат да им се дава акъл, те си знаят...

# 5 313
Някой да знае чий е този тел. номер 35929041551, звъня ми и тел го маркира като възможен спам? Гугъл нищо не ми вади.
Измама някаква:
Скрит текст:

# 5 314
Има правила за добро изпиране.
Но не се спазват. За това и резултатът е незадоволителен.
Умишлено не ги казвам, защото хората не обичат да им се дава акъл, те си знаят...

Аз няма да се сърдя на малко акъл по темата. Освен да не се претъпква пералнята, да се дозира правилно препарата и да се избира подходяща програма, какво друго?

Благодаря за разпознаването на буболечката. Точно това е. Ще си съжителстваме значи.

# 5 315
  • sf
И аз няма да се сърдя. Освен да не я препълвам, друго не спазвам.

# 5 316
  • пустинята Гоби
Сменете течния препарат с прахообразен, праха пере по-добре принципно.

Малко са относителни правилата за пране, зависят от пералнята, замърсеността на дрехите, препарата и прочие. Лично аз пера едно към гьотьора, мръсни дрехи никога не съм вадила, въпреки че животинките вкъщи доста цапат долнищата си примерно. Моята пералня е с тясна ширина и да си призная пълня я доволно, защото сме 4 човека и пране бълваме на килограм. Пере идеално, но е нова и хубава марка. Внимавам когато пера якета с пух, вълнени дрехи, бели и мои фини ризи. Толкоз. Аз знам, че е хубаво да се слага повече прах и бялото пране да се пере на висока температура, ама ми е малко трудно да преценя тази висока температура колко да е, че пък много високата запечатва мръсотията. А и никога не пера с предпране, чак пък толкова мръсни дрехи нямам, че да ми върти сто часа пералнята.

# 5 317
Правилата са - повечко препарат, високи градуси - 50+, честа смяна на дрехите/домашен текстил.
За слагането на препаратите в барабана - мен ме посъветва техника за перални. Моята е с горно зареждане и никога не успяваше да вземе цялото количество прах от отделението. С времето ставаше на буци вътре. Сега всичко ми е чистичко и прането хубаво изпрано.

# 5 318
Като сте на вълна перални. Аз пък не мога де нацеля подходяща програма на тази пералня. Слагам течен прах направо в барабана, обаче не излизат достатъчно свежи дрехите. Сякаш са прани в мръсна вода. Сменях и прах, и програми, все нещо не ми харесва.

Кога за последен път сте вадили и почиствали чекмеджето за перилен препарат?  Там може да се е образувал мухъл.

# 5 319
Дълга програма. Високи градуси.
Качествен прахообразен - това е трудно напоследък, защото доста им оразаха състава , но се намират. За бяло да има кислородни избелители - освен избелващ, имат и дезинфекциращ ефект, тях обаче ги орязаха драстично, налага се да слагаме добавка съдържаща ги /кислородни избелители имам предвид/. Има ги само в прах, не в течни и капсули.
Ако не винаги, поне от време на време да се спазва горното. Simple Smile...
И все пак..всеки да си прецени.
Ако си му харесва резултата, да си продължи както си го прави.

# 5 320
  • София-Младост
Моите 5 ст. по темата...много зависи от пералнята.
Отскоро съм с нова и винаги намалявам времетраенето, пера на около 1 час на 40 градуса с препарат тип Рекс и Савекс. Идеални излизат. Не мога да си представям какво толкова ще се пере за 2,5 часа...
Със старата имах горния проблем.
Не целя дебат с тета!

# 5 321
Искам да си сменя дебитната карта 2г преди датата на изтичането, за колко време ще бъде готова, след като подам заявление? за КБС става дума

# 5 322
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
моята стана за седмица, но виж в условията на твоята банка, обикновено се плаща за смяна.

# 5 323
5 лева е таксата за смяна, става за до 1 седмица, последния път при мен беше по-бързо 2-3 дни. Но ти взимат старата заедно със заявлението, така че си подготви кеш преди това.

# 5 324
На високи градуси пера само хавлиени кърпи, спално бельо, завивки, парцали и на кучето нещата. Да пера над 30градуса за мен е равносилно на бавно съсипване на повечето ни дрехи. Моите перални са с голям барабан - 10кг у нас, и 9кг в новото нас (тук не продаваха 10 килограмови). Прах ползвам винаги прахообразен.

Това, което ме мъчи са петната и зацапванията по колене/ръкави на децата. Tях ги третирам винаги на ръка предварително, иначе си остават. Ама на високи градуси с все петната, ще си заминат и цветовете. Иначе не ми се е случвало да не са ми свежи дрехите.

Общи условия

Активация на акаунт