? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 653 322
  • 14 838
  •   4
Отговори
# 7 350
Четох един материал и се чудя нещо.
Когато отстъпваме място на майка с дете на 5-6-7 години, на кого всъщност отстъпваме - на майката, защото е изморена, или на детето, защото е дребно и може някой да го настъпи, удари, блъсне? Аз все си мислех, че е на детето, а според материала не е така, даже не бива да сяда детето, защото се разглезвало.

# 7 351
В моя случай трябва от пункта да взема искова форма и след това да ида в Пощенска банка, там уж ще ми ги изплатят. Ще видя утре.
Миналата година спечелих от втори тото шанс 4000 лв, тогава отидох в офисът в София, защото така ми казаха от тото пункта, но в момента съм в Пловдив и затова попитах.
Благодаря на всички.

Допълвам и аз: важи за суми от 600.01 до 9999.99 , току-що видях в страницата.
Правилно са ме ориентирали пише същото като това , което ми казаха.

# 7 352
Когато отстъпваме място на майка с дете на 5-6-7 години, на кого всъщност отстъпваме - на майката, защото е изморена, или на детето, защото е дребно и може някой да го настъпи, удари, блъсне? Аз все си мислех, че е на детето, а според материала не е така, даже не бива да сяда детето, защото се разглезвало.
Моето мнение е, че авторът на материала въобще не е гледал деца, които от умора даже заспиват прави...  Разглезвали се били... Умник!

# 7 353
Не само това, а и на тази възраст не могат да се държат стабилно прави в движещо се превозно средство, за разлика от големите хора.

# 7 354
  • гр. Варна
Когато отстъпваме място на майка с дете на 5-6-7 години, на кого всъщност отстъпваме - на майката, защото е изморена, или на детето, защото е дребно и може някой да го настъпи, удари, блъсне?
Длъжни сме да отстъпим мястото, което е маркирано като такова, а да отстъпим друго място е човещинка.
Скрит текст:
Чл. 15. (1) Всяко превозно средство има определени места, специално маркирани с нагледни стикери за:
1. Майки с деца до 7-годишна възраст;
2. Хора с увреждания.
(2) Пътник, заел място по ал. 1 е длъжен да го отстъпи на лице от горепосочените групи.
Най-безкрупулни(неотстъпващи места) са 12-17 годишните.

# 7 355
  • София
Винаги съм се чудила на това: "майки с деца до", не е ли редно да е възрастен с дете до там каквато възраст са определили, че е с предимство?

# 7 356

На майката с детето. Тя трябва да седне и да го вземе в скута си.

Чл. 15. (1) Всяко превозно средство има определени места, специално маркирани с нагледни стикери за:
2. Хора с увреждания.
(2) Пътник, заел място по ал. 1 е длъжен да го отстъпи на лице от горепосочените групи.

# 7 357
  • София

На майката с детето. Тя трябва да седне и да го вземе в скута си.

2. Хора с увреждания.

Значи, ако се качи майка с дете до 7 години, тя е в правото си да вдигне от тези места баща с 4 годишно примерно?

# 7 358
Е, дете на 7 в скута на майката в лашкащ се автобус не ми звучи стабилно. То аз едва се държа на собствените си крака (и дупе, ако съм седнала - преди няколко седмици изпаднах от седалката при един завой).

# 7 359
Освен ако бащата е джендър флуиден и към момента се самоидентифицира като майка. Sunglasses

# 7 360
Дете в скута на майката е много по-стабилно от правостоящо на пътеката между седалките.

# 7 361
Някой да знае дали в контейнерите за текстил може да се изхвърлят стари юргани и възглавници или са предназначени само за дрехи, обувки и чанти?
Ако не е редно да се изхвърлят там, то къде може?

# 7 362
Мисля ,че не им е там мястото на юрганите и възглавниците
https://texcycle.bg/
 Идея нямам къде се изхвърля подобен отпадък.

# 7 363
Контейнерите за текстил не са хората да си хвърлят текстилния боклук.
Може да се оставят одеала, доколкото знам - здрави, изпрани, сгънати и в торба.

# 7 364
Мисля ,че не им е там мястото на юрганите и възглавниците
https://texcycle.bg/
 Идея нямам къде се изхвърля подобен отпадък.
Те са написали, че може "домакински текстил" и има картинка на завеси. Евентуално да им звъннат и да попитат, дали спално бельо е приемливо. Може да зависи и от пълнежа...
Тази компания мисля, че зарежда и магазини за втора употреба, а там това също се предлага за продажба.

Общи условия

Активация на акаунт