? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 652 559
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 7 605
Защо в България масово няма изградени външни пожарни стълби на сградите, както в Щатите например?
Ако не дай Боже пламне пожар във входа на сграда, как се предполага да се евакуират хората, докато дойде пожарната?
Нашето строителство е на друг принцип, строи се с материали, които не са лесно запалими, както е в САЩ. На мен тия стълби са ми много грозни. Но не съм специалист, това е мое мнение.

# 7 606
  • На брега на реката
Имам въпроси относно болничен лист:

Издаден е на 22.06 и е до 28.07, общо 37 дни. На 29.06 е регистриран в НОИ.
Кога можем да очакваме плащане и дали ще е за целия период или за всеки от месеците ще е по отделно?
Видях в справката на НОИ по ПИК кога е регистриран,  но не знам дали има друга справка в която да се вижда плащане или друга информация?

Предварително благодаря!

# 7 607
  • София

Тук влизаш.
Първите три дни от работодател.
Отделно ще са за юни и юли.

# 7 608
https://reps.nssi.bg/BenefitsPersonalReport/

Тук се виждат изплатените.

# 7 609
  • от Луната
Някой друг има ли проблем с електронното банкиране на Пощенска в настолната версия? От няколко дни ми дава системна грешка като се опитам да вляза в профила си.
Скоро имах такъв проблем. Свързвах се със съпорта им, трих кеш, бисквитки и каквото можеше. Уж се оправи, но почти веднага се появи същия проблем пак. Реших го като смених браузъра, на който отварям банкирането.

# 7 610
Искам да върна артикул купен онлайн. Поръчката е на едно име, а IB е на друго име. Дали ще е проблем това? И кое име да се напише във формуляра за връщане?

# 7 611
Принципно не правят проблем. Трябва да впишеш титуляра на сметката, не себе си.

# 7 612
Принципно не правят проблем. Трябва да впишеш титуляра на сметката, не себе си.

Благодаря!

# 7 613
  • На брега на реката
Мид, Тета, благодаря!

# 7 614
Каква е месечната такса на банкоматна карта към ДСК? Както и такса теглене?

# 7 615
Няма такова нещо като "банкоматна карта". Има си различни видове кредитни и дебитни карти, закачени към различни видове сметки, всяко с различни такси според тарифата на банката.

# 7 616
има ли тема,където се обсъжда л-триптофан и 5-htp?

# 7 617
Предлагат различни оферти, обадете се или посетете офис на място и ще си изберете кое Ви устройва.

# 7 618
  • Далечният изток
Такса обслужване ми е 2,74 на месец. За теглене нямам представа, зависи...

# 7 619
Искам да върна артикул купен онлайн. Поръчката е на едно име, а IB е на друго име. Дали ще е проблем това? И кое име да се напише във формуляра за връщане?

Първо им се обади, възможно е да ти откажат. Обяснявам в скрит текст:

Скрит текст:
  Чисто счетоводно, най-добре е да се връщат парите по същия начин, по който са получени. Ако е с наложен платеж, пак така, ако е банково плащане - по същата сметка. В моята фирма, тъй като се старая всячески да угаждам на клиентите, го правя както те желаят. Но винаги се обаждам на счетоводителката и обяснявам какво и защо, тя си ги води и записва тези неща, за евентуални проверки. Ако е поръчал един човек, а връщам на друг, имам едно наум, че при една проверка, ако се формализират данъчните, може и да ме глобят. На какво основание превеждам пари на лице, което не е пазарувало при нас? Може да се приеме като опит за измама, че се опитвам да си намаля оборота, за да платя по-малко данъци.

Общи условия

Активация на акаунт