?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 369 369
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 7 710
Съгласна съм с Хай, решението вече е взето. Твоето мнение няма значение, освен че плащаш къщата вероятно се очаква и да им бършеш дупетата по-нататък, щото то не е мъжка работа и е срамота от хората Confused

# 7 711
Ти сигурна ли си, че свекървата си прави планове да идва да я гледате, при условие че не те понася. Защо, правите изобщо такива планове? Животът е толкова непредвидими, че знаеш ли, дали изобщо кой ще е пръв и от  каква помощ ще има нужда?
Когато моята се влоши и имаше нужда от помощ, ( а тя е на 2 етажа под нас) мъжът ми никога не е изисквал нищо.
Каквото можех помагах й, защото така съм го чувствала. Не заради някой, или като задължение.
Стройте си къщата, разбирайте се, а какво ще стане, оня горе го е написал.

# 7 712
  • Варна
Ти за стая няма да дадеш, но за къща ще дадеш. А както сама каза, това съвсем не изключва варианта и при това положение да се нанесат. И те ще се нанесат, по това спор няма. Правилно си схванала къде е проблемът, но някак не върви да водиш война с половинката... За съжаление си малцинство и мачът е свирен. Вариант е да отрежеш парите, но тогава сигурно разривът между теб и мъжа ти ще е ужасен. Все си губеща...

# 7 713
Е щом са му пуснали мухата да имат стая и да идват,значи очакват да ги гледаме.

# 7 714
  • Варна
Доки, не става дума кой е на ред и кога му е дошъл редът. Те не могат да се разберат по супер основен въпрос. Значи тя ще кихне 80% от мангизите, а после всички други ще си разиграват коня в нейния дом както им се ще.

# 7 715
Те са решили да я вземат за мезе и че мъжо ще се наложи, нале щото е мъжле. Не зачитат нито приноса ѝ за къщата, нито мнението ѝ.
Сметки на неин гръб.
Аз бих била по-остра и бих му поставила ребром нещата – че не е от позиция да преценява каква е твоята воля и желание и да разполага с тях като "неговия вид помощ".
Може да иска да е така, но ако е изцяло негова новата къща или живее сам.

# 7 716
А, това какво е било при тях, няма отношение към вас. Тежка битка ти предстои, но не спирай да говориш и убеждаваш. Няма да е лесно, но пък може да се съгласи с теб, по някое време. Предлагай и варианти - съседен апартамент, платена грижа, изобщо всичко което е възможно, само не и под един покрив.
И му кажи да не очаква, че ти ще ги гледаш. Поема си ги той и се занимава той. Все пак ти ще трябва да се грижиш за децата и домакинството, докато той обгрижва родителите си. Евентуално и за твоите родители също. Все в един момент може и да те чуе.

Много внимателно бих помислила дали да вложа 80% в такъв имот. Ама много бих мислила.

# 7 717
  • при късмета
Е щом са му пуснали мухата да имат стая и да идват,значи очакват да ги гледаме.
Ти пък им пусни мухата да си я платят тази стая. Според мен рязко ще им се променят очакванията

# 7 718
Има ли начин законово да уредите собствеността? Да не е СИО, а 80/20? След няколко години никой няма да иска да си спомни кой какво е вложил, това ще е "къщата на сина ми".

# 7 719
  • Варна
Тя е в супер неизгодна позиция, защото няма как да получи гаранция за в бъдеще. Мъжът може сега да се кротне и уж да се навие на нейното, но след някоя година да й цъфнат на вратата и той да ги приюти. После върви му напомняй какво бил казал и какво не бил.

След няколко години никой няма да иска да си спомни кой какво е вложил, това ще е "къщата на сина ми".

Абсолютно съм убедена, че точно така ще стане. Такива наглеци мислят по този начин.

# 7 720
И аз си мислех да се консултирам с адвокат,но така тотално ще си влошим отношенията. Той казва, че тази къща е за децата ни и той не би имал претенции,ако двамата се разделим. Честно казано в това вярвам. Аз свекървите бих ги отрязала много грубо, въпросът е, че те не говорят с мен. Дори като съм там си го чакат да е сам и си говорят между тях си. Даже вече не знам имат ли ми и номера, не си говорим и по телефона. Обидно ми е, че общуват с другата снаха и син, но към тях явно нямат очаквания, въпреки че имат свободен апартамент. А аз, дето съм нехаресвана, съм балъка,който да плаща и да чакат от нас .... Има много години, не се знае как ще се развият нещата, глупаво е да се карам с ММ отсега за хипотетични ситуации,но ще повторя и потретя скоро време,че не желая да идват и да ги гледам и това е...

# 7 721
Това му се вика Нероден Петко. Никога не бих се тревожила за такива неща.
Строеж на къща поглъща огромни пари, може да изтъкнеш това като причина да няма допълнителна стая примерно.
Тепърва къщата ще я строите... колко време ще я оправяте, какви са тия притеснения за след не знам си колко години...? Ами ако мъжът ти се накокошини да не стане една стая да се оваканти и той да иде на село при техните да си ги гледа, а ти в къщата с детето. Историята познава и такива случаи.
Това натякване, че 80% от парите са твои и на родителите ти и на мен би дошло в повече. Направо го отрязвай неговите 20% и строй къщата сама с вашите. Да не му се чува гласа и да си доволна. Това е реалността. Той как ще го приеме - риск печели, риск губи.
Аз и две стаи ще искам, ако имаме възможност, и бих обещала неясно, че някога си може да идват роднини. След години ще му мисля, ако се наложи. Но тревоги за мен са излишни на този етап.
И вашите са на 5 минути, и са много важни, и дават и пари, и обичат теб и детето. Неговите дето се вика кучета ги яли - разбирам те. Но мъжът ти няма да те разбере.

# 7 722
Лори, тя написа, че те имат и друг син. Не е сирак.

Анонимна, труден разговор ти предстои. Но нямаш избор. Слагаш картите на масата и ясно заявяваш какво мислиш. Постарай се да не останат недомлъвки. И помисли дали и на какви отстъпки си готова.
Че неговата жена (на брата) ли трябва да се жертва? Wink

# 7 723
  • Варна
Той казва, че тази къща е за децата ни и той не би имал претенции,ако двамата се разделим.  Честно казано в това вярвам.

Сега. Обаче хората си променят мнението с времето. Затова малко по-внимателно с доверието към човек, който отсега не те бръсне за нищо.

# 7 724
Още по-големи глупости са това. Ако е на вас двамата, тя си е ваша. Не на децата. И всеки може да си търси правата един ден.

Общи условия

Активация на акаунт