?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 369 332
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 7 680
Харесва ми идеята за сладкиш от баба. Това свързва на семейно ниво - жестът е позитивен и показва на трите поколения жени,  че нейното семейство знае и приема връзката.
Именно!
Добре се беше ориентирало момичето с домашния сладкиш и коледното сувенирче, защо го разколебавате! Купешки бонбони и алкохол е скучно, безлично и отстранено, а тя все пак отива да се запознае с евентуалните си бъдещи роднини. На Коледа при мама и баба мъжете не водят кой да е.

# 7 681
Изморих се да ви чета Simple Smile Едно време и с Амфора да отидеш не беше страшно Simple Smile

# 7 682
Изморих се да ви чета Simple Smile Едно време и с Амфора да отидеш не беше страшно Simple Smile

Зависи от хората. Аз отидох с доста по-луксозни бонбони от Амфора и бутилка хубаво (според не пиещата тогава мен), червено вино. Бъдещата свекърва погледна бонбоните и с израз на презрение ги захвърли, същото направи и с виното. Добре, че не ми стана свекърва! Свекърва ми от друга страна, с гордост е подредила в бюфета си една бутилка, рисувана от мен, когато бях на такава вълна. Аз не съм от най-сръчните, но жената оценява жеста!

# 7 683
  • София
Добре са ти послужили бонбоните - отсяла си токсичните роднини Wink

# 7 684
Не става въпрос за страшно или не 🙂 Кутията бонбони показва възпитаност, домашният сладкиш и дребното, но удачно подбрано подаръче, - лично отношение и  желание за хубави отношения в бъдеще. Поне това е моето усещане.

# 7 685
И аз мисля като птица 🙂

# 7 686
Чак толкова мислене какво да занесеш за мен е прекалено. Все си си ти, с нормален подарък - какъвто и да е.

# 7 687
Ако потребителката е по-притеснителна, сигурно вече се е отказала да им ходи на гости.Joy

# 7 688
аз не гледам гостите си в ръцете.. и празни да са, като дойдат на празник, няма дори да забележа, важно е присъствието..
щом съм ги поканила, няма да останем гладни и жадни..

# 7 689
Жени отиват на гости на жени.
Какво да носим... Мъкааааа, мъка.
Мъже отиват на гости на мъже. Каса бира, Джони, кило фъстъци и пица. Дамаджана пет литра.

# 7 690
Че то момичето едва ли го мисли чак толкова много, колкото мисли форума:)

За мен нейната идея за сладкиш от баба и сувенир беше супер.
Няма начин да улучиш 100% като не познаваш хората, отиваш и носиш нещо от възпитание. Ако са добронамерени каквото и да носиш ще благодарят и ще забравят. Ако не са на всичко кусур ще се намери.
Аз не пия алкохол почти изобщо, тук предложенията за Бейлис ме потрисат, но на много жени ще харесат:)
Живи цветя нямам никакво желание да отглеждам, а носят хората и гледам все пак няколко...
Индивидуални подаръчета за всяка жена (те са три), плюс сувенира, плюс алкохол, плюс бонбони; както и кошница с неща - за мен се превръща в много скъп и задължаващ подарък.
Категорично при непознати не бих носила нищо, което надвишава 20-30лв, защото ще се почувстват неудобно. И аз също бих.

# 7 691
  • София
Да, десертът е по-личен, бонбоните с алкохол - по-безопасен подарък. Ако роднините ти се взират в ръцете обаче, това говори повече за тях. Нормални хора ще оценят и двата варианта. Не забравай, не само те преценяват теб - ти също ще прецениш тях.

# 7 692
  • София
Затова казах, че хубаво ги е измислила нещата, да взима каквото е решила и да върви.
Мненията ни не ѝ трябват, трябва ѝ ведра усмивка и да не се притеснява толкова.

# 7 693
Добре си е десертът. Вече много хора избягват купени сладкиши, пазят се от палмови мазнини, от не знам си какво. Ако не са някакви борсуци, ще го уважат, няма да се обидят.

# 7 694
Здравейте. С риск да си разваля празниците искам да чуя безпристрастни мнения. Родителите на ММ живеят на село, майка му цял живот казва, че няма да прости на мъжа й, че са останали там. Искала големия град,имали са възможност,но той е искал от нея да стоят в селото,за да гледат родителите му. Усещам, че свекървата живее с яд към това, постоянно го натяква и прави коментари,че сега нейните деца са далеч и тях няма кой да гледа един ден.
С мъжа ми ще строим къща. Когато им казахме, нито грам радост ( поне за сина си можеха да се радват, мен не ме харесват). Нито проявиха интерес към мястото,нито питат нещо. Все едно сме казали, че ще сменяме пердетата с нови. На мен това ми беше странно, не го намирам за нормално. Правим проект на къщата и уж всичко бяхме уточнили с архитекта. ММ отиде при техните за уикенда да им помогне с нещо, и изведнъж като се върна почна да говори, че трябва да говорим с архитекта да правим още една стая, защото някой ден ще трябва да вземем родителите ни (?!) да ги гледаме на старини. Уточнявам, че моите си имат къща  и живеят точно на 5 Мин  от нашата бъдеща. Тоест дори да се наложи моите родители няма да дойдат, защото за няколко минути сме у тях. Неговите родители са на 300 км и естествено той си визира тях. Те не общуват с мен , не търсят и детето. Не съм видяла нищо хубаво. Според мен ме е нормално при положение,че имат и друг син, ние отсега да правим планове да ги гледаме у нас на старини. Нито финансово, нито никак имам желание да го правя. Не искам да правим още една стая и не искам да живея с никого в новия ни дом. Ясно е,че те са подхвърлило идеята за това когато ММ им гостува. 80% от парите за имота и строежа ще бъдат от мен и моите родители. Това го пиша,за да не почнат коментари, че мъжа ми строи и затова той разпорежда. И аз не желая да разпореждам нищо, просто тези хора са се държали така с мен и детето, че не бих направила нищо за тях, съжалявам.Просто не искам.  Как да процедирам?

Общи условия

Активация на акаунт