?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 369 329
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 7 740
ако беше анонимната "без възможности" като родителите му и брата, вероятно щяха да я харесват..
проста завист му викам аз на това..и проклетия..
лошото е, че мъжа и той от там идва..

# 7 741
Не,нямаме брак, но си му казвам мъжа ми и на техните свекъри. Не го уточних това за брака, защото не мислех, че ще намесим законовата страна на нещата. Не съм запозната как стои въпроса там. Имаме общ кредит за самият парцел, почне ли се строежа ще се ползват мои пари и на родителите ми. Не знам законово ,ако се разделим как се доказва принос. Може би ,ако всичко плащам по банков път и се следи движението на парите през банката.
Мъжа ми дефакто участва само в кредита за парцела, но реално пак нашите плащат почти всичко. Нямам против така сме се разбрали,но не е лошо да си знам и правата,ако нещо стане....

# 7 742
  • Далечният изток
Е, това променя изцяло нещата.

# 7 743
Консултирай се преди да започнете.

# 7 744
AIDA, как се променят нещата?

# 7 745
  • Далечният изток
Няма семейна общност, няма равни дялове, няма доказване на по-голям принос...

# 7 746
Има значение на кого е записано официално значи.

# 7 747
Тук малко ме изгуби. Без брак, но с общ кредит, но ти ще поемеш повечето от разходите, но той вече гласи стая за родАта, но ти не си се поинтересувала законово как стоят нещата...или си с много розови очила, или нещо не е така.

# 7 748
Тук малко ме изгуби. Без брак, но с общ кредит, но ти ще поемеш повечето от разходите, но той вече гласи стая за родАта, но ти не си се поинтересувала законово как стоят нещата...или си с много розови очила, или нещо не е така.

Според мен не е очаквала такъв сюрприз със стаята за свекърите и сега е в шок.

# 7 749
Не знам какво им става на днешните девойки, но ми разказаха една история, която ме изуми. Предавам разказ, така че не знам дали всичко е вярно, но ако е ...
Младеж и девойка, гаджета от около 15 годишни, завършват училище и той заминава да учи в Холандия, тя остава тук с уговорката да замине при него като завърши, каквото учи тук, а той ще и помогне да започне работа в Холандия. Докато учи тя, започва и работа, и всеки месец му праща пари. В момента, в който завършва обучението си той и казва, че тяхната връзка е приключила, има си ново гадже и не я иска при него. Всички в шок, даже родителите му предлагат да изтеглят кредит и да и върнат сумата, която му е изпращала (споменаха за приятна сума). А тя се чудела дали да не откаже, защото и било неудобно от родителите му. Още ми виси ченето и много ми се иска да е измислица.

# 7 750
Извинете вие къща ли ще строите или двустаен апартамент? Какви са тези допълнителни стаи? Аз къща без стая да гости не познавам. От такава гледна точка, какви са тези изисквания от свекърите за допълнителни стаи? Въобще какви изисквания? Нещо тук не е, както трябва.

# 7 751
искат да си заплюят техните 20% вероятно... Joy

# 7 752
  • при късмета
И в брак да бяха, пак ананомината може да придобие по-голяма част от имот или пък целия само за нея. В режим на разделност винаги може да се влезе, особено когато единия съпруг си знае, че само 20% от капитала е негов. Пък и да не иска, ако документи за това са на лице, не е проблем и без неговото съгласие и да са в брак да влязат в режим на разделност. Само не знам как става като имота още е в строеж, т.е. още няма на какво да се определят части.
Анонимна, щом не сте в брак, по-добре да си оформите документите по дялове още с издаването на нот. акт, като е готова къщата. Събирай всички документи за плащане и се поинтересувай дали има значение, на чие име архитекта издава документите и дано са на твое.

А конкретно по казуса, проблема е друг. Мъжа ти и 5% да има, а не 20, щом си е навил на пръста да гледа възрастни родители у вас, е все едно. Той има право да ги настани в неговата си част, колкото и малка да е. Този въпрос продължава да стои за отделно разглеждане и договорки

# 7 753
Той е говорил с негов близък ,който разбирал, и ми предаде, че парцела е общ и го изплащаме с общ кредит. После и къщата ще се води на двамата,и ако се разделим , я делм по равно. Като казах, че не е честно финансово каза, че ако искам може да тегли кредит сам и да се включи повече. Още не сме стартирали нищо дефакто, така че предстои да изясняваме още неща. Също, че планираме сватба,но няма да е скоро. Не знам кое ще е първо - строежа или брака. Ще говоря с адвокат за всеки случай,макар че наистина вярвам, че нещо стане ли ,би оставил всичко на децата си без циркове и разправии. Относно техните ,може би най - добре да го предупредя, че не искам да ги гледам у дома, а един ден ако се наложи, просто ще бъда крайна и ще кажа, че дойдат ли,аз излизам.

# 7 754
Трети човек му е казал да ти предаде, че парцела е общ? Нямате ли си договор с банката?
Какво ще остави на децата си без циркове и разправии? Неизплатения парцел или непостроената къща?
Много лесно се оставят на приказки нещата, особено като не си ги изплащал с години Simple Smile
Ако дойдат техните и ти си излезеш, къде ще идеш?
Интересни въпроси са това. И то при парцел и никаква къща още...

Общи условия

Активация на акаунт