?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 369 332
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 7 860
Грижата за родителите  е задължение на децата, но както много правилно си отбелязал тя може да бъде и под друга форма, а не съжителство. За партньора това може да бъде непоносимо и не е нужно да бъде натоварван с такова. Това е нещо много, много трудно и съсипващо.
Тези родители също имат собственост в своето населено място, могат да продадат, да се преместят в близост до сина си, или в собствеността на другия си син с поделяне на грижите между двамата, варианти много, които трябва да бъдат уточнени,  и да бъде избран такъв, когато/ако се наложи.

Да строиш къща , обаче, в която по подразбиране да има стая за тях, с идеята, че ще дойдат да живеят при вас поставя авторката пред свършен факт за едно решение, което просто ще и отрови живота. Затова трябва да стигнат до някакво взаимноприемливо разрешение на този въпрос, преди да продължат нататък.

# 7 861
Дете, не деца.
Мисля, че някой се забавлява предпразнично.  Някак ми е нереално всичко описано. Бащата има пари за къща и ще ги даде ей така.... авторката не знае чия ще е собствеността. Свекървата още млада, ама кой ще я гледа след 30 години и къде, ако изобщо се наложи.
Пълни фантазии.

# 7 862
Най- справедливо е мъжа да осигури къща, имоти, там каквото има, и после да ти остави половината, ако реши да се развежда.😁
Не скачайте сега ,това си е моята справедливост. Ама, аз да живея в кредити и лишения за някакви имоти, евентуално след години за децата....това няма как да ми се случи.

# 7 863
  • Варна
А нейния баща защо да не ги даде тия пари за детето си, щом ги има? Познавам такива хора, дават и още как. Реалисти са и знаят, че няма да ги отнесат на оня свят.

# 7 864
Фантазии е, че ще ги гледат след 30 г. Някой беше писал, че след 40... Я смятайте малко. Той, ако е на 35, родителите са на 65-70+.

# 7 865
  • София
Представям си обърнатата ситуация и какво щяхме да четем....

# 7 866
Е каква е обърнатата ситуация. Ако, родителите на девойката са имотни ще осигурят дъщеря си.
А един мъж, трябва да подсигури жена си.
Разбира се, този, който има възможност.
А не, нейните родители да строят за родата МУ..

# 7 867
А нейния баща защо да не ги даде тия пари за детето си, щом ги има? Познавам такива хора, дават и още как. Реалисти са и знаят, че няма да ги отнесат на оня свят.

Такива хора знаят цената на парите и как се дава, за да защитиш интересите на детето си.

# 7 868

Аз пък имам роднина, който разпродаде всичко, за да не видят нищо децата му.
Всякакви изроди има.

# 7 869
Не знам кой е предложил да се пише имота и на двамата, но за мен е лошо решение. Във всички случаи някой ще се чувства прецакан/заврян. Честно казано и вие, и родителите правите грешка. Вече сте семейство, трябва сами да се оправяте, а не те да дават повече пари от мъжа ти за имот. Ако си трошите главите сами, щяхте да сте много по-сплотени. Тази къща ще ви излезе през носа.
По повод родителите на мъжа ти изобщо не съм съгласна. Значи за твоите родители ти ще се грижиш, а за на мъжа ти да ходят при брат му? И това, че родителите ти са наблизо, не означава, че няма да станат обездвижени и да се наложи да се настанят у вас или да ходиш ежедневно да готвиш, чистиш и къпеш, което реално оказва влияние и върху него - финансово, времево, всякак.
Ако за неговите родители вариантите са дом или болногледач, за твоите трябва да са същите. Иначе е несправедливо. Също е много важно да обсъдите как си представя да ги гледа, защото някои мъже очакват жената да къпе и сменя памперси и превръзки, да разхожда по болници. И съответно да си помислиш какво би очаквала от него, ако твоите родители се разболеят.

# 7 870
  • София
Е каква е обърнатата ситуация. Ако, родителите на девойката са имотни ще осигурят дъщеря си.
А един мъж, трябва да подсигури жена си.
Разбира се, този, който има възможност.
А не, нейните родители да строят за родата МУ..
Жена с 20% кинти, бебе и мъж, който си трепери за париците.

# 7 871
Представям си обърнатата ситуация и какво щяхме да четем....
Тоест мъж понасящ лошо отношение от тъст и тъща и съгласен да строи къща, да ги приютява и обгрижва. Това попада в раздел Фантастика.

Моят съвет към Анонимната - животът е кратък, не си го вгорчавай. Замразявай строежа, гледайте си семейството двамата. Когато дойде време за грижа за родителите, премествате свекърите наблизо, разбра се, че и те имат какво да продадат, а и мъжа ти, за да финансират промяната.

# 7 872
Фантазии е, че ще ги гледат след 30 г. Някой беше писал, че след 40... Я смятайте малко. Той, ако е на 35, родителите са на 65-70+.
Е, той може да е на 30, а те на по 50-55 🙂 Навремето по-раничко са се женели.

Абе, пързалят ни май. Някой, който знае кои са взривоопасните теми във форума и развива подходящ сценарий - лошата свекърва, използвачи девер/зълва, пари, имоти, собственост, делби...
И двамата били имали апартаменти, ама зор за къща... След 10 години... Млади хора 🙄
Не, че няма такива, дори познавам една-две двойки с мераци за къща на село, но по на възраст и не чакащи на мама и тате.

# 7 873
  • София
Не ни пързалят, ситуации всякакви.

В тази обаче, някой вмени думи на свекърите и те от страница на страница се превръщат в лавина.
Хората не са искали стая, синът им е решил така, а защо се е върнал и му е хрумнало, авторката може да пита него.
Защо го мисли, добре ли са, има ли нещо, което го е притеснило днес, защо го е налегнала тая грижа отсега и т.н прояви на човечност, отношение и любов.

Не да бърза да вади тефтера и да почва да разпределя кой какво има, включително и девера, кой какви права и задължения има.

Ужасно грозни отношения в това семейство, всъщност, не бих го нарекла точно така...

# 7 874
На мен ми се струва много реалистична ситуацията. Около мен масово хора на под 30 вече си купиха или строят къщи в близките села. Според мен проблемът е, че са замесени прекалено много собственици - жена, мъж, тъстове, банка. Утре синът ще каже, че не може да си намери трета работа и свекърите ще емнат и те да помагат... И ще се чудят кой да превари за стаята за гости - свекървата, тъщата или банкерката.
Не са си надвили над масрафа, но понеже по-голямата финансова част я поема страната на авторката, тя коли и беси на кои родители ще се обръща внимание и на кои не. Ако жена се оплаче, че мъжът й е казал, че нейните родители ще ги пратят в дом, понеже не се разбира с тях и парите за къщата са предимно негови... няма да са такива коментарите.
Изобщо не е рано да се обсъждат тези неща. Разбира се непредвидими са, но е хубаво човек да знае какво да очаква и какви са ценностите и приоритетите на другия.

Общи условия

Активация на акаунт