Кралски работи и клюки - януари 2023

• 148 237
  • 1 792
  •   1
Отговори
# 1 455
Еееее,Максима пак с груби обувки!Бива ли така?!?!

# 1 456

Balloon Честито на рожденничките,много красиви дами

# 1 457
  • Някъде там
Честита да е Софи. И тя е симпатична дама.

Мари открива датска изложба  в Париж вчера, където на 12
датските дизайнерски марки имат възможността да представят устойчиво скандинавско мебелно изкуство и интериор в
френски контекст.

# 1 458
О, Давиз, има ли още снимки на Матилде от вчера? Много хубав костюм.

И на Максима цветът много ми хареса, има ли я в цял ръст?

# 1 459
  • На топло
Личи си искреното приятелство между Софи и Кейт.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 14:53 от Не се сърди, човече

# 1 460
  • Някъде там
И на двата ти въпроса не.
Матилде е с този костюм при заминаването от Давос.
Има я само в гръб.
Максима я има само седнала.
Иначе на Матилде костюма е на "Натан" и е подобен на лилавия на Максима от ози ден.
Ето всичко което е излязло като марки.
Скрит текст:

Монетите и марките в чест на юбилея

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 14:36 от daviz

# 1 461
Мерси, Давиз.
Предположих, че розовият е Натан, защото и на мен ми заприлича на лилавия на Максима.
Която днес отново е в страхотен цвят. Искам такова поло като нейното. За панталона не мога да реша, но на нея й стои чудесно

# 1 462
  • София
Хубави, усмихнати рожденички днес - да са живи и здрави!
Розовият костюм на Матилде е страхотен, много повече от лилавото на Максима ми харесва. Но пък тя в жълто от вчера ми хареса много.

Летисия как се отпуснала откъм аксесоар Flushed
Снимката се увеличава
https://cdn.semana.es/wp-content/uploads/2023/01/semana-la-reina … es-bohemios-2.jpg
Раздвоена съм за нейния тоалет, но пък тя изглежда страхотно.

# 1 463
  • Някъде там
На мен само полата не ми харесва защото е широка на Летисия.

Със страхотна снимка са поздравили Матилде от посолството на Канада.

Тази вечер ще има прием в Швеция. Започват юбилейните тържества на Карл-Густаф.
Надявам се че ще са с тиари.

# 1 464
Чарлз и Камила са имали ангажименти в Манчестър и Болтън.

С Гарет Саутгейт:

# 1 465
https://www.protothema.gr/life-style/article/1330754/oi-alithino … hia-tis-ispanias/
Истинските причини за враждата между Мари Шантал и Летисия

Вече два дни испанските медии са затрупани със снимки на Мари Шантал и испанката Летисия, с празнични заглавия, че двете са намерили пътя си след дългогодишна вражда.

В действителност обаче между двете изглежда има временно примирие поради траура за смъртта на бившия крал, тъй като Константин е любимият брат на кралица София от Испания.

Испанската преса дори пише, че Мари Шантал се е извинила на Летисия за коментарите си в социалните мрежи в миналото, нещо, което обаче за познавачите на личността и манталитета на двете жени е почти невъзможно да се е случило.
Враждата между Мари Шантал и Летисия започва доста по-рано и има по-дълбоки причини. Просто епизодът със София и нейните внучки е поводът тя да стане публично известна.

Летисия и Мари Шантал са много динамични жени, но идват от различен социален произход и имат напълно различни гледни точки за нещата
.
"Империята  Милър"

54-годишната Мари Шантал Милър е издънка на международния финансов елит, произхождаща от богато семейство - баща ѝ Робърт Милър е изградил многомилиардна безмитна империя.

Мари-Шантал е родена в Лондон, но е израснала в Хонг Конг и много преди да се омъжи за Павлос, тя е била звезда в социалните кръгове на Ню Йорк, Париж, Лондон, Хонконг и Гщаад с двете си сестри.
Учи в най-добрите и скъпи училища като Le Rosey в Швейцария и винаги е бил част от международния джет сет с невероятни връзки.

От друга страна, Летисия произхожда от семейство от малък град в Испания. Испанските медии я представят като представителка на средната класа, но в действителност баща ѝ е журналист, майка ѝ - медицинска сестра, а дядо ѝ - таксиметров шофьор. Тоест, хора на заплата.

Учила е журналистика в университета Комплутенсе в Мадрид и е работила в испански медии. Кръгът ѝ от контакти е бил ограничен в границите на Испания и най-вече в журналистическия микрокосмос.
Точно когато кариерата ѝ на водеща на новини в TVE тръгва нагоре, Летисия срещна и се влюби във Фелипе от Испания и е принудена от двореца да погребе всичките си мечти и амбиции.
За Мари Шантал нейният кръг функционира освобождаващо и подкрепящо, докато за Летисия нейният кръг - стар и нов - я задушава.

Контрата

Кралица Летисия по никакъв начин не може да преглътне  насилственото съобразяване с всички изисквания на стриктния испански протокол

От своя страна Мари Шантал не можа да разбере "невежеството" на Летисия, която според нея никога не би могла да оцени кръга от хора, в които влезе с брака си.

Гети и фон Фюрстенберг

Семейството на Мари Шантал винаги е било част от международния елит. Най-голямата от сестрите, Пиа, се омъжва за внука на милиардера индустриалец Джон Пол Гети, Кристофър от известната династия (Музей на Гети и др.).

По-малката ѝ сестра Александра фон Фюрстенберг се омъжва за принц Александър фон Фюрстенберг, син на модната жрица Даян фон Фюрстенберг.
Семейството на  Мари Шантал винаги е до нея и това означава невероятни връзки и пари.

Дългове и наркотици

Напротив, за Летисия нейното семейство постоянно е създавало проблеми и пречки. Една от сестрите ѝ Ерика Ортис почина през 2007 г. от свръхдоза наркотици, другата ѝ сестра Телма Ортис беше задлъжняла, леля й Хенар Ортис също беше замесена в съдебно дело с големи дългове и семейството на Фелипе трябваше да се намеси, за да плати всичко и на всички, избягвайки скандала.

Всички тези „малки услуги“ на Бурбоните са  „заплатени“ със суров предбрачен договор, който обвързва Летисия  с двореца, тъй като в случай на развод тя е напълно изключена от попечителството на децата си.

Друг проблем за Летисия е бил личеният ѝ живот, връзки с издателя на вестник Sieglo, мексиканска рок звезда, брак и развод с Алонсо Гереро и аборт от краткотрайна връзка с журналиста Дейвид Техера, преди да срещне Фелипе.
За да влезе в двореца, Летисия е принудена да изтрие цялото си минало, приятели, познати и семейство и да запази близки отношения само с майка си. Летисия "плаща" за брака си с Фелипе със своята свобода.

И така, докато за Мари Шантал бракът ѝ с Пол има ефект на отваряне на нейния кръг, за да включи кралските семейства от Испания и Дания до Великобритания, напротив, за Летисия бракът ѝ с Фелипе означав изтриване на миналото ѝ и влизане в испанската католическа династия с най-строгия протокол в Европа.

И най-лошото е фактът, че финансовите скандали на Бурбоните, включващи както бившия крал Хуан Карлос, така и дъщеря му инфанта Кристина и нейния съпруг Иняки Урдангарин, правят живота на Летисия и Фелипе още по-труден, дори и най-дребното нещо сега е  под микроскопа на испанските медии.

Отстъпки и компромиси

Това, което "изнервя" Летисия, е фактът, че миналото на Мари Шантал, семейството ѝ, кръгът ѝ от познати работят в нейна полза и отварят врати и пътища, докато собственото ѝ минало постоянно поставя непреодолими препятствия и я принуждава да прави нови отстъпки и компромиси. И фактът, че докато е кралица на съществуващо кралство, диктатът на строгия протокол не ѝ позволява да изрази своя динамичен и експлозивен характер.

От друга страна, ако има нещо, за което Мари Шантал завижда на Летисия, то е това, което тя няма: истинско кралство... Тя е в салоните на международния елит под титлата принцеса и сега кралица, но с малка бележка под линия: кралица на несъществуващо кралство.

Дори книгата на Ferenikis, която е малка нейна биография, има заглавие, което доста изнервя Мари Шантал -   
„Почти кралица“.

# 1 466
  • София
Hannah*, благодаря, че сподели!  Този разбор и поглед не го бях срещала, мислех че просто не се  харесват чисто по женски, но може наистина да има и други причини. Определено най-интересният пост от последните дни.
А колкото до самият инцидент в Палма - колкото и двете кралици да се държаха като махленки, толкова, че и повече публичните коментари на Мари-Шантал бяха прекалени, като неучаствала и незамесена.
Дано пък онази снимка от преди погребението не е само за пред публиката. Хубаво е жените да се подкрепяме.

# 1 467
  • Някъде там
Хана, много ти благодаря за интересната  статия. Звучи логично, да не е просто защото е видяла някаква кавга Шантал. Въпреки, че  тя не веднъж е показвала  същото.
Малко са събитията на които можем да ги видим заедно двете, за да разберем само временно ли е примирието.
Интересно как се отнася към датчанките, които също не са и “в категорията".
Първи снимки на шведите. Виктория е с много хубава рокля. София също ми изглежда с хубава.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 23:03 от daviz

# 1 468
Хана, и на мен ми беше интересно да прочета. Благодаря.

Вики ми хареса в гръб. Силвия също, като махне шала съвсем предполагам.

# 1 469
В един момент са "спрягали" връзка между Хари и Мария-Олимпия ( дъщерята на Мари Шантал).
Което се оказало фейк и е отречено от семейството.

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-3404709/Has-Prince-Ha … e-girl-world.html

Твърде вероятно е, обаче, на супер амбициозната Мари Шантал да е харесала идеята дъщеря ѝ да се омъжи за "истински принц" и разочарованието да я подтиква към определени реакции по отношение на Хари (тя беше публикувала снимка на витрина на книжарница с книгата на Хари)

Мария Олимпия е на второ място по разходи за 2022.

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-11606423/Kate-Middlet … sive-wardone.html

Общи условия

Активация на акаунт