Кралски работи и клюки - януари 2023

• 148 215
  • 1 792
  •   1
Отговори
# 1 530
  • Разпиляна във въображението
Ами да, да ги "пуснат" на свобода. Точно ще намалят и въглеродния си отпечатък като не летят до всички да ги "наглеждат" Simple Smile

# 1 531
Аз едно не разбирам- австралийците британците нито ги колят, нито ги бесят, нито ги убиват. Водят се колония на хартия.Кво повече искат?

# 1 532
  • София
Мисля, че би се получила интересна дискусия ако можеше да се превъзмогнат омразата към БКС и по специално някои негови представители, както и да се запитаме къде в уравнението се намират интересите на САЩ и Китай. И може би бихме стигнали до извода, че за Европа, съответно и за нас, е далеч по-изгодно Австралия и Н. Зенландия да са в съюз с Великобритания, като част от Общността, отколкото с Американските братя. Ама….

# 1 533
Дискусията щеше да е още по-интересна ако се превъзмогнеше масовото величаене на акс.
Да не забравяме все пак, че Великобритания избра преди 5 години да не е част от Европа.

# 1 534
И какво като Великобритания избра да не е член на ЕС? Тук се коментират кралствата от цял свят. А относно величаенето, всеки има различни симпатии и изразява свободно мнението си.

# 1 535
Европа и Европейският съюз са две коренно различни неща....
Ако не бяха част от Европа, защо Германия и Франция канят Чарлз на държавни посещения?

Принцът на Уелс ще се срещне с финалистите на Earthshot Prize за 2022 г. като част от първото по рода си Earthshot Prize Fellowship Retreat в Уиндзор.

Принц Уилям, който създаде наградата Earthshot през 2020 г. като начин да вдъхнови хората и бизнеса да измислят решения за справяне с изменението на климата и други екологични проблеми, ще бъде домакин на тазгодишните финалисти в Cumberland Lodge в Уиндзор.

Retreat ще събере всичките 15 финалисти и петима победители, за да се срещнат с иноватори в индустрията и да утвърдят своите проекти и планове за период от девет месеца.

Продължаващата седмица среща на върха ще види финалистите да се срещнат с хора като Кристиана Фигерес, председател на борда на наградата Earthshot и бивш изпълнителен директор на ООН, и Хинду Умару Ибрахим, активист, географ и член на съвета на наградата Earthshot. Финалистите също ще присъстват на форум в Лондон, където могат да се свържат с конкретни партньори и финансиращи организации, за да видят как могат да изградят своите проекти.

Обявявайки събитието, Earthshot Prize потвърди, „The Retreat е жизненоважна част от новата програма за стипендии Earthshot Prize, уникален ускорител, проектиран от водещата глобална дизайнерска компания IDEO, за да помогне на финалистите на The Earthshot Prize да развиват своите решения, като отключват нови маршрути до пазар, финанси и големи партньорства. Всичките 15 финалисти ще вземат участие в деветмесечната програма, за да им помогне да скочат напред в своя мащаб и въздействие чрез стратегическа подкрепа и амбициозно сътрудничество с The Earthshot Prize Global Alliance от 48 фирми, неправителствени организации и филантропи.“

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 16:40 от Tinо

# 1 536
Аз едно не разбирам- австралийците британците нито ги колят, нито ги бесят, нито ги убиват. Водят се колония на хартия.Кво повече искат?
Да не се водят колония дори и на хартия 😄
Тя и не е, де! Получава независимост още отпреди Втората свет. война.
Сега обаче вече искат да се дистанцират и от англ. фемили.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 16:42 от птица

# 1 537
  • София
Англиското кралско семейство и то в частнок крал Чарлз III има много ограничени управленски функции и е по-скоро церемониална длъжност. Така, че Австрия и Нова Зеландия едва ли са се засилили да се освобождават от управлението точно на краля. Нямам идея обаче дали пък чрез него английското правителство не се опитва да оказва някакво влияние в тези страни.

# 1 538
Мнението, на което отговарям коментира Великобритания като част от общност.
Страни извън Европа канят ли Чарлз на държавни посещения? И ако да, това означава ли, че Великобритания става част географски от техните контитненти?

# 1 539
  • София
Ули, нерде Общността (на Нациите), нерде Еврпейски съюз 😂

Доста е наивно да се смята, че на Австралия са тръгнали да се освобождават от британското кралско семейство. Други геополитически интереси са заложени, един от като е свързан с Китай, който все повече доминира в Пасифика и опитите даа бъде ограничен.
Както и да е, моята е позиция е, че евентуален разпад на Общността ще е в ущърб не само за Великобритания, но и за Европейските страни/икономики.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 17:08 от rosi_ta

# 1 540
rosi_ta, да ти отговоря, ама е оф топик, освен, че е безсмислено
Особено Австралия отдавна са в много по-тесни връзки със САЩ отколкото с Великобритания.

# 1 541
  • София
...Не бях виждала тези снимки, хубави са, особено тя.

Не ми харесва как е облечена, но на погребението я гледах, много ми е красива Алесандра. Кожата ѝ е безупречна. Много бих искала да я видя гримирана по-драматично, струва ми се че ще изглежда страхотно.

# 1 542
  • Някъде там
И аз, но тя е достатъчно красива и харизматична и без грим.Дори на фотосесии почти винаги е естествено и леко гримирана.

За Воуг

И във фотосесии- реклами на бижута.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 18:44 от daviz

# 1 543
  • София
Разкошна жена 😍, истинска красавица!
Ако намериш още с грим - пускай 🙂

# 1 544
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Тази Александра на снимките пуснати от Давиз много ми харесва.
Особено на първата е с невероятно излъчване.
Носи ми вайб на 90-ските красавици, където си бяха
натурално красиви и естествени. Не като сегашните киборзи,
дето ни ги пробутват навсякъде. За кралска особа е прекрасна,
сещам се и за Татяна /пак женена за грък с кралска кръв/, тя също ми е голяма любимка.

Общи условия

Активация на акаунт