Лидл 171 - януарска отрезвителна...

• 111 524
  • 1 723
  •   1
Отговори
# 150
Искам бельо Joy Освен това, искам мини платна за рисуване - миналата година пуснаха едни кръгли, като подложки за чаши. Искам още, в крайна сметка ми харесаха - даже си рамкирах.

# 151
  • София
Гледах си сега седмичните купони - имам за  брашно за баница.
То става ли за печене на други неща - напр. хляб, питка, мъфини?
Баница посмъртно няма да точа, нали има фини кори.
Не ми се смейте много, но нещо съм на тема теста.
Сутринта даже правих добруджанки за първи път.

# 152
Аз искам ватирани дънки за момчета 134-170, регулируема термоглава за радиатор ...друго не ми е важно. Но гледах миналогодишните брошури по това време и тези на съседите и беше пълна скука - май пак XXL , ако не ще са неща за чистене, за пране , май и маши и сешоари гледах някъде  ,  ще пускат боклуци на ниски цени тип разпродажби ( ама малко по малко сигурно )  и като цяло до март месец не видях и едно нехранително нещо дето го чакам Sad

# 153
Добро е брашното за баница и за хляб, сладки много рядко правя, за да мога тях да коментирам.
Искам най-накрая бархетни спални комплекти, с някакъв нормален десен (за чаршафи)

# 154
За първия ми опит с безглутенов хляб в хлебопекарната съм много доволна. Изпробвах една рецепта от тяхната книжка като заместих и прясното мляко с вода. Утре ще правя и бял по рецептата на Морена. Радвам се, че най-накрая се наканихме да вземем, пак благодарение и на вашите отзиви.
Скрит текст:
Ползвах брашна от нахут и кафяв ориз.

# 155
  • Буркина Фасо
Гледах си сега седмичните купони - имам за  брашно за баница.
всичко зависи от "задкормилното устройство".
и най-доброто брашно е обречено при 2 леви ръце. Smiley
последните години най-доброто брашно за козунаци беше не  това за козунак, а това за баница (на Софиямел).
но много хора се справяха  с обикновеното брашно за направата на козунак. споменавам козунака, защото за него
се изисква по-качествено брашно.

# 156
  • Sofia
Какви са очакванията ви за продукти включени  в предстоящата  брошура? ...
Аз писах вече... азиатска седмица искам.

Гледах си сега седмичните купони - имам за  брашно за баница.
След като има различни брашна, аз съм ЗА да не е всяко за всичко. Simple Smile
Това " за баница" (на РС не го харесах за целта - за козунак, за баница не знам - друго тесто е, може и да е добро) е с много белтъчини (13г), защото за тежкото (с много захар, мазнина, яйца) козуначено тесто, както и на баничните кори с цялото разтегляне/разтягане са много нужни.
Въпросните много белтъчини не са нужни на хляба/питки,  за кексово тесто (сладкиши, кесове, мъфини) са направо  ... нали се сещате дето "не бъркайте много след като добавите брашното" - то е, за да не се активира глутенът, че жилави сладкиши... не е добре никак. Simple Smile
Затова за хляб/питки е брашно с по-малко белтъчини (10-12г), за сладкиши още по-малко (9-10г.).
Разликите в грамовете иглеждат незначителни може би, но изобщо не е така. Simple Smile

Морена,  ...ще ме осиновиш ли? Това в кръга на шегата, но готвиш прекрасни неща, много красиви, идейни. Аз нямам такава фантазия, но сигурно ястията са ти прекрасни и на вкус, не само на вид. С баницата се убедих, че е така.  ...
Нямаш грижи, взимам те. Simple Smile  За вкуса...
Скрит текст:
При все че е "въпрос на вкус" и че готвя по-нетрадиционни ястия.... пращала съм и на синковеца храна и колегите му са опитвали и харесват.  Съученичките на щерката  все опитват от храната ѝ и им харесва, та и на тях храна съм пращала.  Скоро бях пратила сандвич с рибен  (сьомга) пастет  и мандарини и едно от момичетата изразило съмнение, но опитало и ... се влюбило.  
Въпросния сандвич Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 19:45 от Morena

# 157
  • На края на вселената!
В лидл Борово към 20ч има хлебопекарни, ъглошлайф, кухненска везна. В скрит текст снимки.
Скрит текст:

# 158
Аз искам или азиатска, или ориенталска седмица

# 159
Яйчния белтък в картон дали ще го има всяка седмица или е само тази?
Скрит текст:

# 160
  • Sofia
Скрит текст:
Ако не е с жълт етикет "Ново", само тази ще е.

# 161
Бонбонено розаво, как така цената е 159лв в Борово(( Нали 109лв за хлебопекарните.
Аз си чакам четвъртъка, то може и да няма щом по-рано са заредили (надявам се да има, защото май всички имате в темата поне)  Ама каква е тази цена сега...аз повече от 110лв няма да дам. Съвсем се обърках

# 162
fanfanito, те са заредени хлебопекарните и до днес са си на последната им актуална редовна цена от 159лв, а от утре до неделя се водят на разпродажба за 109лв. и трябва да им сменят етикета. Така, че утре рано-рано би трябвало да можеш да си я вземеш за 109.

# 163
В Овча купел имаше хлебопекарни от миналата седмица и по 159 , и по 119 лева. Не видях каква е разликата, изглеждаха ми еднакви. Утре какви ще са по 109 лева, не знам.

# 164
Скрит текст:
Гледайки цената на яйцата, белтъка излиза по-изгодно! хахаах
Направо не мога да повярвам, че за 9 месеца от 2.79 са станали 5лв…

Общи условия

Активация на акаунт