Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 498
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
За можене - може, но това трябва да го реши лекар. Новите симптоми може да са в следствие на вирус, а не на бактерия, в такъв случай АБ не действа.
Но ми се е случвало с Таваник, което е същото в рамките на 2-3 дни от започването симптоматиката да се доразвива, след което да почна да се оправям.
Много са факторите, не е лесно да се прецени, но се свържи с лекаря, изписал Левоксата и попитай как да процедираш. Поне на мен този АБ ме е спасявал в много случаи, но ето че в последните ми антибиограми съм вече I, което значи намалена чувствителност, а може и ти да си резистентна…

# 151
  • Sofia
Знае ли се кое е това “вълшебно” хапче,което се пие при първи симптоми на грип и много бързо минавал?
Тези дни все попадам на Кантарджиев и говори за него без да споменава кое е 🤔

# 152
  • Пловдив
Мерси!

# 153
Тамифлу и реленца знам аз.
Това също
https://apteka.framar.bg/17001219/%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D0%BD … D0%B0%D1%80%D0%BC
Знае ли се кое е това “вълшебно” хапче,което се пие при първи симптоми на грип и много бързо минавал?

# 154
# 155
Не мисля. Противогрипните ги знам от 10г поне и са си тези.
В линка е някакъв бъркоч ..антихистамин и прочее.
Имате си ЛЛ, питайте.
Аз съм питала за тамифлу.

# 156
Това турското е парацетамол с противоалергично - аналог на масовите такива препарати тук, като почнете от Колдрекс и минете по цялата редица. Не е противовирусно.

# 157
Добър вечер. Личния лекар ми пусна направление за урина кръвна картина,Асат  и Алат.
Тази вечер моята Гинеколожка ми изписа Макмирор за х1 на вечер за 10 дни.
Проблем ли ще е ако направя изследванията 23 ти Януари при положение, че съм поставяла това лекарство.

Друго  искам да попитам.
Хематоложката ми изписа Малтофер фол х1 таблетка за 30 дни.
Тя ми пусна направление за Желязо и Пълна кръвна картина.
Трябва да отида при Хематоложката на 16 ти Февруари  .
Според вас по кое време да отида да ми вземат кръв .
По иска да повторя Феритин да изследвам ще го пусна като правя Желязото и ПКК.
Проблем ли е ако тествам Желязото на 10 ти Февруари за да може да е готов резултата за 16 ти Февруари.

# 158
Тамифлу и реленца знам аз.
Това също
https://apteka.framar.bg/17001219/%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D0%BD … D0%B0%D1%80%D0%BC
аз не вярвам на такива глупости. Само отровите организма

# 159
Таня,
Макмирор вагинални няма как да повлияе на изследванията.
Вече за желязото и феритина не мога да съм сигурна. Предполагаемо хематоложката иска да ги тестваш след курса на лечение, т.е. ако приемем, че почваш от утре, 12-ти, не ти пречи и на 15.02. да си пуснеш ПКК, желязо и феритин, те излизат в рамките на деня. За 16-ти ще са ти готови със сигурност. Не знам дали, ако ги пуснеш, докато си на самото лечение няма да излязат по-високи, отколкото са в действителност, аз лично съм правила вливка с желязо и ми казаха да се тествам след 3 седмици.
Но пък примерно Вит. Д съм тествала, докато съм на Вигантол.
Според мен трябва да питаш хематоложката точно кога иска да ги изследваш - по време на лечението, малко след това или да мине още време.

# 160
Вит.Д се тества след почивка от месец-два.

# 161
Желязото се тества поне седмица след спирането на добавката. Общо взето за витамини и минерали, контрола се прави след спирането на препаратите за определен период. Периодът зависи от съответния елемент. Иначе резултатите не са достоверни.

# 162
Барбалена, на мъжът ми от първия ден показа +тест за Ковид, но пак е относително. Предвид какво върлува сега, сигурно е грип, но и Ковид да е, в началото при всички започва по един и същи начин лечението- като за грип.
Общо взето сашетата, витамини, авирон или инфлуцид.

Не знаем какво беше, но му мина за ден с температура под 38 и отпадналост. Пи Тайлол хот, няколко чая с мед и лимон и еднократно Витамин C и Омега 3, щото забравих да му дам пак Smile

# 163
Здравейте,преди 1 месец боледувах, сега съм добре ,но Гърлото ми остана зачервено, по-точно горната част ? Какво да правя Sad
пуснах си Микробиологично изследване - нямам бактерия

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 11:46 от waynubg

# 164
Здравейте!

Дали може да се пият  едновременно тези витамини:

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010005738

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010030174

За силен косопад след Ковид изкаран август месец,  половината коса е останала.
Предварително ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт