Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 419
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
На някой детето да е карало грип наскоро? Пети ден е като парцал моя син и поддържа макар и ниска температура? Ще го водя на лекар следобед, че и ухото го заболя, ама хич не ми се иска да пие антибиотик пак, че ще му стане трети от септември Sad. Та, ако нечие дете е карало грип наскоро, да каже как се е лекувало и как е протекъл?

Е, хубава работа....що за въпрос?
Дали е грип, какви усложнения има-всичко е толкова индивидуално, че не виждам как ще се лекувате с чуждо лечение.
Недейте така бе, хора..за здравето на децата ви става дума.

# 466
  • пустинята Гоби
Мисля, че малко четене с разбиране няма да е излишно. Просто питам, след час ще си водя за пореден път на лекар детето. Просто питам нечие дете карало ли е грип, как е лекувано и как е протекъл. Не питам какво е мнението ти за въпроса ми, нито ме познаваш, нито знаеш как си лекувам детето, което вече пети ден лежи в нас. Все ще съм се консултирала с лекар, не мислиш ли?

# 467
В момента върлуват няколко вируса, единия традиционно удря УНГ, лекаря вероятно ще ви консултира адекватно. Следи детето все пак, при съмнения веднага отново на лекар.
Аз да благодаря на всички за коментарите и съобщенията за холестерола, много полезно ми беше!

# 468
Мен ме мъчи още това гърло, втора, трета седмица. Ту от едната страна, ту от другата, ту по средата навътре вечер, секрети имам, по едно време обоняние нямах.

# 469
Здравейте.
Някой дали скоро е пил СОРБИФЕР ДУРУЛЕС 320МГ Х 30 ТАБЛЕТКИ за дефицит на желязо
И дали са били ефикасни повреме на лечението

# 470
  • пустинята Гоби
Има грип детето, т.е. аз знам какво да очаквам, просто вече 5 ти ден няма подобрение. Ще го водя на лекар да му види ушите, че са му слабо място и гърдите.

Все пак да кажа, ако някой го интересува, че все пак в момента има много хора с грип - до 4-5 дни е нормално да има температура и отпадналост, но въпреки това децата е добре да се водят на контролни прегледи, че при тях усложненията настъпват бързо. Аз намерих кой да питам как протича при децата - общо взето с ужасна кашлица и секрети, 4-5-6 дни температура, последните дни по-ниска.

# 471
Здравейте.
Някой дали скоро е пил СОРБИФЕР ДУРУЛЕС 320МГ Х 30 ТАБЛЕТКИ за дефицит на желязо
От ноември ги пия. Бях с желязо 2.6, хемоглобин 89. Като ми дойде ги спирам, увеличават кървенето. Имах задух, безсъние, сърцебиене. За три дни видях облекчението, вдигнах и желязото, феритина и хемоглобина. Абе нов човек съм.

# 472
Здравейте.
От ноември ги пия. Бях с желязо 2.6, хемоглобин 89. Като ми дойде ги спирам, увеличават кървенето. Имах задух, безсъние, сърцебиене. За три дни видях облекчението, вдигнах и желязото, феритина и хемоглобина. Абе нов човек съм.
Колко време трябва да се пият .
2 х 1 таблетка ли ги пиете
Желязо (Fe)-16.16 от 6.60-34.00
Желязо TIBC
Свободен ЖСК-38.00 от 20.00-62.00
Тотален ЖСК-49.28 от 42.00-78.00
Хемоглобин 116 от 120-160

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 13:11 от Танчето_30

# 473
Два пъти по една да, преди хранене или след,но да има два часа разлика от прием на млечни. Кафето е добре да се ограничи до 2  на ден. Аз лично млечни не ям, веган сирене, веган моцарела само, един път седмично котидж, извара и кисело мляко.
Колкото Ви каже лекарят, аз лично ще ги пия дълго, понеже имам сериозна желязодефицитна анемия.

# 474
  • София
Мен ме мъчи още това гърло, втора, трета седмица. Ту от едната страна, ту от другата, ту по средата навътре вечер, секрети имам, по едно време обоняние нямах.

Бре! И аз от това влязох да се оплаквам . Трета седмица ме боли гърлото, плюс заглъхване на ушите. Направо вече не знам къде се намирам, дразни ме даже когато децата говорят нещо , всеки шум ме дразни. Пих антибиотик една седмица, сякаш ми мина от него, обаче щом го спрях същата вечер усетих пак болката в гърлото. Реве ми се вече!

За заглъхналите уши влязох да питам. Някакви бабини илачи или каквото и да е, иначе направо в Карлуково ще вляза, толкова ме изнервя това.

# 475
Два пъти по една да, преди хранене или след,но да има два часа разлика от прием на млечни. Кафето е добре да се ограничи до 2  на ден. Аз лично млечни не ям, веган сирене, веган моцарела само, един път седмично котидж, извара и кисело мляко.
Колкото Ви каже лекарят, аз лично ще ги пия дълго, понеже имам сериозна желязодефицитна анемия.
Някакви допълнителни изследвания правят ли се

# 476
Бях на гинеколог, който ми каза, че имам инфекция и ми предписа свещички и вагинален душ. Въпросът ми е, тъй като са 10 таблетки, всеки ден ли преди да поставя новата свещичка трябва да си правя по един душ или само в началото преди лечението и в края? Благодаря предварително!

# 477
За грипа и ушите - скоро ми излезе публикация, но не помня къде, че тоя път грипа вървял с отити. Някакъв доктор призоваваше да сме се ваксинирали, защото им писнало да лекуват последващо отити.
По тоя повод- миналия януари карах грип и последствията бяха серозен отит. Докато ми обясняваха, че слуха ми е намален, как ако не се оправя за 2 месеца ще ми оперират ухото, как ще ми поставят макари и вече сърцето ми беше слязло в петите. 20 дни консервативно лечение без резултат и накрая кортикостероиди, след които си имах и някои проблеми.
С целия пост исках да кажа - лекувайте дори банална хрема, а не се оставяйте да премине само с бабини илачи. Не се бавете с посещения при доктор, ако след 3 ден Т не спада, ако хремата е тежка, ако се стичат задни секрети - те са най-опасни.
Всяко боледуване е различно и понякога от банална хрема се стига до много сериозни последствия.
За втори път ми се размина с операция, но с правилно лечение можеше да си спестя доста от последващите химии и усложнения.

# 478
  • София
Нямам Т..Ходих на лекар, първо пробвахме разни спрейове и хапчета за смучене. Няма да споменавам имена. Абсолютно без резултат. Оттам една седмица антибиотик. Уж нищо ми нямало на ухото, било от гърлото. Освен да търся второ мнение.

# 479
Танчето, хематологът решава. Следи се и покачването на желязото, ако не се покачва се правят още изследвания
Аз само ПКК, феритин, желязо, Б12 пусках.

Общи условия

Активация на акаунт