Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 402
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Танчето, хематологът решава. Следи се и покачването на желязото, ако не се покачва се правят още изследвания
Аз само ПКК, феритин, желязо, Б12 пусках.
На мен Хематоложката ми пуска ПКК,Феритин ,Б12,Желязо.
Не съм си ги пускала от мен .
На преглед при Хематоложката съм на 16 ти .
Аз просто попитах дали освен тези изследвания други се правят.

# 481
Да споделя - излязоха ми резултатите от урина на уреа, микоплазма и хламидия - отрицателни.
Вече не знам какво може да ми има - имам си усещане,че ми се пишка често, лек дискомфорт, плюс леко белезникаво лепкаво течение... МБ ми е чиста,сега и тия гадове не са.... Изчерпаха ли се вариантите?

# 482
  • пустинята Гоби
За заглъхнали уши дъвчете дъвка. И да се промива добре носа трябва.

# 483
Танчето, хематологът решава. Следи се и покачването на желязото, ако не се покачва се правят още изследвания
Аз само ПКК, феритин, желязо, Б12 пусках.
На мен Хематоложката ми пуска ПКК,Феритин ,Б12,Желязо.
Не съм си ги пускала от мен .
На преглед при Хематоложката съм на 16 ти .
Аз просто попитах дали освен тези изследвания други се правят.
Може и да иска други, може и да не иска. Зависи от показателите в две последователни изследвания. Някои хора не усвояват желязо и се търси причина.

# 484
Когато се ходи на гинеколог само за да се пусне МБ трябва ли направление за преглед ? Или дори да нямаш ,се плаща само МБ?

# 485
Може и платено, може и по ЗК.

# 486
Да споделя - излязоха ми резултатите от урина на уреа, микоплазма и хламидия - отрицателни.
Вече не знам какво може да ми има - имам си усещане,че ми се пишка често, лек дискомфорт, плюс леко белезникаво лепкаво течение... МБ ми е чиста,сега и тия гадове не са.... Изчерпаха ли се вариантите?
Аз никога нямах никакви бактерии в урина, но имам чести позиви за уриниране от няколко години и се боря с това... Какво ли не пих: и отпускащо мускулатурата на пикочния мехур, и разни лекарства, хранителни добавки против уроинфекции и нищо не помага....правена и цистоскопия.... Водят го свръхактивният пикочен мехур. Тук в бг.мама има и такава тема..

# 487
При всички случаи, за да ти вземат МБ се заплаща и прегледа (вземането на пробата) , ако нямаш направление.

# 488
Благодаря. Вече не знам какво може да ми е и по какви лекари да ходя. И Лл не знае къде да ме праща. Интересното е,че стана от раз , как така ми се появиха позиви за уриниране за една нощ буквално....ще погледна и въпросната тема, вече не знам какво да изследвам.

# 489
Урина пуска ли, и какво изследва точно?
Белтък и седимент съм пускала от обикновена урина. Ако е чисто, не бих се притеснявала.
Ако белтъка е порожителен-има възпаление.
Ако е отр., няма.
В седимента излизат бактерии ако ги има де.

# 490
  • София
Благодаря. Вече не знам какво може да ми е и по какви лекари да ходя. И Лл не знае къде да ме праща. Интересното е,че стана от раз , как така ми се появиха позиви за уриниране за една нощ буквално....ще погледна и въпросната тема, вече не знам какво да изследвам.

Аз само да кажа, че при мен абсолютно всичко описано се случва, когато ми е студено или когато съм се намръзнала някъде. Обърни внимание и на това и ако всичко е точно в изследванията изчакай затоплянето на времето.

# 491
Спрели са Джинджира крема. Има ли с какво да се смени? Основната съставка е цинк пиритион.

# 492
Пусках обикновена урина, имаше левкоцити и още нещо ,дето не беше в ред, пих антибиотик, после стерилна урина, после полово предавани инфекции - нищо не се открива. Наистина е когато краката са ми студени или легна вечер и ми е хладно ....

# 493
Не разбрах какво е излязло в урина.
Все пак, след АБ, пуснахте ли пак урина?

# 494
Аз имам странно оплакване напоследък. Първо да спомена, че през целия ми живот зъбите ми са били в безупречно състояние (това ми е генетично заложено) - кристално чисти, бели, без никакви тъмни налепи, макар да не съм ходила често на професионално почистване.
От година насам, обаче, положението е много зле - постоянно натрупвам относително големи количества зъбен камък. Sad Ето, октомври ходих при зъболекар и ми ги лъснаха стабилно, почистиха абсолютно всичко, но към днешна дата пак има доста плака по зъбите ми, която е видима с просто око. Чувствам се много гадно и даже нямам мотивация да се усмихвам често.
Не пуша.
Някой запознат ли е какво може да предизвика такова рязко натрупване на зъбен камък, ако в миналото човек не е страдал от подобно оплакване?
Не съм променяла нищо в хигиенната си рутина. Единственото, за което се сещам, е, че последно време пия повечко кафе - включително такова от машина с капсулки. Но честно казано, би ми било доста странно, ако само от приема на кафе се образува толкова много плака. Не ми се струва нормално.
Затова се чудя дали този симптом не се дължи на някакви бактериални процеси, протичащи в устата ми? Или пък да е нещо, свързано с Хашимото-то, а защо не и с възрастта?

Общи условия

Активация на акаунт