Всичко за всички марки гел лакове - тема 45

• 37 478
  • 723
  •   1
Отговори
# 270
Това е пила за естествени нокти и както сама можеш да видиш от описанието, работи между 2 и 5 000 оборота в минута. Нормално да не ти се случват нещата с нея, тя не става за гел лак, фрезите й също са за естествени нокти. Само за да направиш сравнение - гел лак сваляме на 25 000+ оборота, кутикули обработваме на 15 000. Оборотите на твоята пила са в пъти по-малко. Вземи си друга и читава - дала съм линкове към над десетина пили, Кармилла ги е сложила в секцията за ел.пили в заглавния пост.

# 271
Това е пила за естествени нокти и както сама можеш да видиш от описанието, работи между 2 и 5 000 оборота в минута. Нормално да не ти се случват нещата с нея, тя не става за гел лак, фрезите й също са за естествени нокти. Само за да направиш сравнение - гел лак сваляме на 25 000+ оборота, кутикули обработваме на 15 000. Оборотите на твоята пила са в пъти по-малко. Вземи си друга и читава - дала съм линкове към над десетина пили, Кармилла ги е сложила в секцията за ел.пили в заглавния пост.

Много благодаря. Да, разгледах ги вече в началната страница и даже съм си набелязала. Просто исках да чуя мнение, понеже не бях изчела достатъчно за самите пили, а ми направи впечатление точно разликата в оборотите от посочените в началната страница и моята.

# 272
Някаква телепатия има Simple Smile) тъкмо си бях свалила лака за нокти на краката и си гледах ноктите и се чудех, дали да ви питам за състоянието на ноктите ми.. и гледам сте започнали за педикюр да говорите.
На ноктите на краката обикновен лак ми държи супер дълго, а ако сложа отгоре някакъв топ с частици съвсем пък не мърда, та там нямам намерение да сменям обикновения лак, поне за сега.
Но самите ми нокти са целите в бели петна и стоят на резки, самият нокът. По принцип и аз- няма значение лято или зима, без лак не оставам, но започнах от скоро да оставям някой и друг ден, в който ги мажа с масло, но освен за момента, сякаш не виждам голяма промяна. Всъщност и кожата на краката ми е мноого суха и стъпалата още повече, може би е нещо отвътре, което трябва да се направи. Взех уж комбинация Шуслерови соли като цяло за хидратация на кожата, но със сезонните грипове, не съм започнала сериозно, за да видя дали ще повлияят..
Бих качила снимка, ако не изглеждаха толкова кофти 😕

# 273
За ноктите и белите петна не мога да се изказвам, оосбено ако не съм ги видяла, но за омекотяване имаше разни пилиг чорапи, маски за крака и подобни, които имат добър ефект по принцип. В стари теми бях чела за някаква маска с някаква като киселина тип пилинг и бяхаа много доволни момичетата тук, но ще хвана да те излъжа какво беше точно, Невена беше препоръчвала. Ако има още някоя мацка, която е ползвала от тогава и има спомен - нека се включи и тя. Иначе помага вечер след баня се мажеш с някой моного хидратиращ крем(аз и с кокосово масло съм го прилагала), слагаш едни чорапи и гледаш така да спиш, за да се запарят, хидратираат и омекотят хубаво.
Не съм лекар и специалист, но се наблюдавайте - понякога тези промени по ноктите са индикация за проблем, най-малкото недостиг на някой витамин.

# 274
Да, така е.
Иначе за кремче- ползвам на Шол за напукани пети и е страшно добър, урея-та върши чудеса. Понякога набързо минавам с крема ми за ръце, той също е с урея. Но май покрай всички процедури, краката често ги пропускам и милите остават неглижирани.

# 275
  • София
Момичета, имам нужда от помощ.
В чужбина съм, не говоря езика, имам шилак, но счупих нокът до дъно. Изрязах и другите, за да имат вид ръцете ми, но лака започна да се отваря от свободния край и се нащърби. Разполагам с пила, купих си нещо което мирише на ацетон/ надявам се да е лакочистител/ и  памук. Опитах се да обеля какво беше започнало да се надига и сега е трагедия.
Ако накисна с лакочистител не се сещам с какво подръчно мога да отстраня лака. Освен да кисна и бърша със салфетка. Уф, така ме е яд, че се докарах до тук.
Трябва да ли запиля малко топлака преди лакочистителя. Маникюристката ми използва продукти само на CND и не ми пили топлака.
Ръцете ми изглеждат ужасно, трябва да  спешно да направя нещо.

# 276
На мен също обикновен лак ми стои месец на краката и е излишно упражнение да слагам гелове и подобни. Може би зависи и от това колко се потят, индивидуално е.
Иначе един път годишно през зимата си правя пилинга с чорапите, във всяка дрогерия има, излющва се старата кожа, обаче се спи с чорапи, че не е много приятно 😉

# 277
На мен най-много ми се изсушава кожата на краката лятото, като съм с отворени обувки. Зимата нямам почти никакви проблеми и даже мацката, която ми прави педи кюр всеки път се удивява, че нямам мъртва кожа. Най-много имам залепени кутикули и птеригий по ноктите, въпреки мазането, които сама вече не смея да барам. За миглите рициновото масло е много добро, то и за косата де. Аз като се мацам у дома с масла и ги оставям от торбичката да си текат и само размазвам по кожа, мигли, вежи и добре се отразява(сори, че е извън темата малко). То и за ноктите е хубаво мазането на масла купешки или домашни, въпреки гел лака. Даже подпомага здравината на ноктите и трайността на покритието. Маже се куикулата и долу към живеца.
Алекс Simple Smile , можеш да запилиш до база с пила, за да не ти дразни и закача. Това е един вариант, а вторият е да киснеш  с ацетон, памук и завито с фолио. Шилакъ по принцип пада лесно и не би трябвало да имаш нужда от стъжене. Пробвай, ако имаш салон в близост да ги питаш дали срещу някаваква допустима за теб сума имат време и желание да ти свалят лака.

# 278
Karmilla, благодаря за съветите.
Това за мазането отдолу на живеца с масло наскоро прочетох за първи път тук, мисля, че и ти (надявам се е ок на “ти” да говоря) дори го беше споделила, та започнах да го правя. Надявам се да помогне с моя проблем с отлепване/гъби или там каквото е. Не пускам дълги нокти уж, но леко да пораснат и да не са изрязани до живец и започвам да се притеснявам, в това отношение са много податливи.

# 279
Вчера пристигна пилата, която поръчах на 3 януари. Първа пила ми е и не мога да я сравня с други, но е от препоръчаните в темата. Сега остава да разуча кои накрайници за какво се използват и да свикна с нея
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 15:21 от bebcheto

# 280
Влючва се с продължително натискане на оранжевия бутон, който служи и за увеличаване/намаляване на оборотите. Казвам, защото аз се позачудих къде е on/off, a до него е forward/reverse. Горе е за баретията копчето. За кутикули ще трябва да си купиш други накрайници-тези от комплекта са боклук и ще се окепазиш. Пламък и топче червена насачка или бедопасен, за да не се препилиш. Пламъкът е за надигане на кутикулата и почистване, а топчето е за изрязване на кожата. Не всеки се справя от раз с топчето и за това се прави комбиниран маникюр - тоест реже се кожата с ножичка/клещи. От керамичните царевица/конус червена насечка е ок за сваляне. Има и цилиндър с жълта, но според мен е по-добре с другия, защото достига труднодостъпните места, заоблен е горе и няма да закачи ъгъла по кофти начин кожа или нокът. На първа страница в раздел пили съм сложила линкове към клипове за работа с пила. Честита, със здраве да си я ползваш и успех!
Фрезите вървят по следния начин по цветове от най-фина до най-груба:
жълта, червена, синя, зелена черна.

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 13:58 от karmilla

# 281
Измъчих се днес с новия маникюр, който изглеждаше, че лесно се прави, обаче ми взе душицата…. като за първи път тези линии ги направих бая дебелички, та следващият път ще гледам да са по-тънки и като цяло малко ми е странно като си гледам ръцете, понеже все с по-изчистен ходя, но ще свикна. 😅

Скрит текст:
Скрит текст:

# 282
Rimmona, това база ли е, коя е?

# 283
Rimmona, това база ли е, коя е?
Камуфлажна основа Cover base Flake 06 на Коди, се води.

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 06:29 от Rimmona

# 284
Много е красива базата! Според мен с един флаш/брокат лак ще стои много готино тази идея и няма за личи дебелината на линиите толкова докато ти свикне ръката Blush

Общи условия

Активация на акаунт