Всичко за всички марки гел лакове - тема 45

• 37 458
  • 723
  •   1
Отговори
# 555
Времето ме вдъхнови Simple Smile Водни боички. Белият нокът предстои да бъде нарисуван и той.
И тук с макро режим, затова си личат всички кожи.

Подобна рисунка се опитах да нарисувам с лявата ръка и гел бои. Някак си много по-груби ми стават рисунките, освен и че не е с доминантната ръка.

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 15:44 от pipence

# 556
А какво ще рече хибриден гел лак за нокти ? По същия начин ли се употребява като другия гел лак ?

# 557
  • София
Pipence, много красива декорация 😊 радвам се, че не само аз съм на снежна вълна все още 😅 ами цяла зима си го чакам този сняг,няма как..покажи и белия като го нарисуваш 😊 с лява на дясно е доста трудно.. Нормално е да са ти по-дебелички чертите, аз преди се опитвах да си рисувам и дясната, що-годе се получаваше, но беше мноого мъка и здрави нерви и го зарядах 😄 сега ако има рисунка е само на лявата. За миналия Св. Валентин си правих надписи LoVe с лявата хаха 😅 луда работа, сега за нищо не света не бих. Ако се сетя да потърся снимката ще постна.

# 558
  • София
Леле как се прецаках...поръчах два лака на Клареса от Mynails 5мл за 10лв,а в makeup същите са на 5лв.Но вече потвърдих и ще си ги взема,няма да правя цигански работи.Другия път ще гледам повече.

Само да споделя,че от както ползвам ултрабонд,обезмаслител и база на Коди нямам никакви щети по ноктите.Преди имах отлепяне,ръбчетата ми "хвърчаха",вечно ремонтирах по някой нокът.

# 559
А какво ще рече хибриден гел лак за нокти ? По същия начин ли се употребява като другия гел лак ?
Хибриден гел лак е всеки гел лак почти. Това е количество гел счесено с цветен лак вай-пвосто обяснено. Другото е продто твърд гел, който понякога може да е цветен.

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 18:11 от karmilla

# 560
Аз съм чела, че хибридите съдържат количество гел и малко количество обикновен лак ( тоест такъв, който изсъхва) напр Claresa. A Kodi e само гел лак, не хибрид. Предполагам затова Коди се блендва и самоизравнява. И затова е и по-скъп.

# 561
Момичета, ползвам гелът в бутилка на Nai_s, но имам желание да пробвам и този на Коди, пуста краста все да търся нещо по-хубаво за тънките ми ужасни нокти. Ще се радвам, ако някоя сподели сравнение. И дали този гел се скапва бързо като базата им.

И споделям положителен отзив за топът Palu shine. Много ми хареса, държи много добре, има еластичност. Само дето много много бляскав е първите дни, после по върховете пак имам матиране.

# 562
Build it up gel си е съвсем добре, няма сравнение с базата, имам няколко такива гела, купени през септември 2021 г, напълно добре са си. Даже сега си правиф маникюр с единия, но утре ще снимам резултата.

# 563
Здравейте, момичета! Нова съм в темата и изчетох написаното дотук с удоволствие. Майсторки сте!! Вече няколко години си поддържам маникюра с гел лак в салони, но сега реших да го правя в домашни условия. Причината е, че съм с малко бебе и ми е супер сложно да организирам едно посещение при маникюристката, а и честно казано ми е мерак да се пробвам в материята.
Вече се сдобих със стартов комплект от лампа и лакове на марката Quadra, която за първи път я чувам - предполагам не е кой знае какво. На нея имам база и топ, с които направих майка ми и сестра ми и още на третия ден им се обели на единия пръст... Може и чисто технически да не правя нещата по правилен начин.
Ще помоля някой за мнение относно марката Pretty gel - преди време една маникюристка ме правеше с тях и издържаха по месец. По 14 мл са и са на цена около 10 лв, което ми се струва доста добре като съотношение.
Иначе аз като един художник директно се хвърлих на рисунките и доста се запалих. Ще споделя някои с вас Simple Smile:

[/img]

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 08:42 от Mini Me

# 564
Акъл не мога да дам, защото моят първи собственоръчно направен гел маникюр го имам едва от няколко дена и чакам със затаен дъх да видя какво ще се случи с него Stuck Out Tongue Winking Eye но исках да те поздравя за рисунките.

Някои особено много ми харесват и ми изглеждаш талантлива. Честно казано, аз на твое място и с този талант не мога да си представя да се оставя друг да ми пипа ноктите, изглежда като да ти е наистина удоволствие да се занимаваш - защото със сигурност отнемат доста време, макар да не мога да преценя колко точно (аз съм от типа хора с едноцветни маникюри) Simple Smile

# 565
Стартови комлекти тук не препоръчваме, защото обиквовено са боклук, освен 1-2, които съответно цената им е друга. На семилакгсе заслужава. Каква е лампата в този комплект?
Pretty gel са китайски лакове. Особено ако мислиш база и топ да в9имаш техни - по-добре недей. Прочети заглавния пост и за алергиите, слабите лампи. Дали сме линкове за ппредпоочитени марки. Обезмасляваш ли ноктите, бонд слагаш ли? Покажи лампата, стартовия комплект какъв е и опиши стъпките сакво правиш от-до.

# 566
Стартови комлекти тук не препоръчваме, защото обиквовено са боклук, освен 1-2, които съответно цената им е друга. На семилакгсе заслужава. Каква е лампата в този комплект?
Pretty gel са китайски лакове. Особено ако мислиш база и топ да в9имаш техни - по-добре недей. Прочети заглавния пост и за алергиите, слабите лампи. Дали сме линкове за ппредпоочитени марки. Обезмасляваш ли ноктите, бонд слагаш ли? Покажи лампата, стартовия комплект какъв е и опиши стъпките сакво правиш от-до.

Аз веднъж направих грешката с тези pretty gel и получих алергична реакция след няма и 2 часа. Друг път не ми се беше случвало. Не ги препоръчвам….

# 567
Комплектът е този: https://www.quadraccess.com/product/quadra-komplekt-za-manikiur-s-36wstar6/
Аз досега само два маникюра съм направила, като обезмаслявам плочката с разтвора от сета. След това нанасям от основата, два слоя лак и отгоре топ.
Обмислям да взема топ и основа на Коди, цветове някакви по-бюджетни. Точно затова се спрях на Прити гел, защото като количество и цена са добре, но ще прочета кои марки препоръчвате в началото на темата Simple Smile

# 568
И аз не съм голям фен на прити. Каквото съм купувала преди години не си отговаря на цвета, непокривни са, а на същата плюс-минус цена има хубави полски и украински ллакове в мейкъп.
Тази лапма за нищо не става! Има 12 светодиода само и освен някоя алергия от недопичане да предизвикаш няма какво да стане! Зо това и пада ракът па люспа на 3ти ден. Тук търсим рампи с поне 30 светодиоди! За пореден път се убеждавам как тия комплекти само парите взимат на хората. Трябва ти нова лампа, хубава база, бонд бих взела, топът асо ти държи задраъж за сега и цветовете. Бюджетни лампи, соито вършат работа са sunone и sunx, соито преди няколко седдмици бяха под 30 лв в е маг.
Да база коди е добро решение, вакси базата на палу хвалят момичетата тук, аз в момента за подложка ползвам ултра базата на клареса и от нея съм доволна. Хубаво е да имаш прозрачна база и яако взимаш цветна под нея тънъкфслай прозррачна. Хубави бюджтетни лакове, което ползвам са на silcare flexy серията(но само тя color it не стават)hi hybrid, palu. В мейкъп са на изгодни цени. Да ти кажа честно за дом. употреба и 5мл вече година и кусур не мога да изхарча и не държа да са голяма разфасовка, защото им минава срока на годност.
На първо четене обаче бих вложила пари в читава лампа, после бонд, база и цветове.

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 10:11 от karmilla

# 569

Целият комплект е директно за кофата, с ръка на сърцето не мога да ти препоръчам да си оставиш за ползване нищо от него. Да, евтин е, но тези лакове е вероятно да ти създадат проблеми в дългосрочен план, като най-малкият такъв е отлепването. Дори лампата в този комплект не става - слаба, с малко диоди, в комбинация с китайските лакове алергията ти е в кърпа вързана.
Ако ще е комплект, то само на Коди и Семилак мога да препоръчам и то тези с лампи с поне 30 диода и 48 вата.

Общи условия

Активация на акаунт