Всичко за всички марки гел лакове - тема 45

• 37 505
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
Сега открих съвсем случайно този Tom Bachik, който се води маникюристът на звездите (Селена Гомез, Дженифър Лопес, Никола Пелц и други). Гледах му инстаграм профила и всичко по-ново е предимно нюд нюанси, като ми направи впечатление марката, с която работи - Mia Secret. Ако я продаваха тук със сигурност бих я пробвала, но уви.. 😀
Скрит текст:

Малко вдъхновение, въпреки че очаквах по-интересни дизайни…. С този прозрачния от втората снимка трябва да съм умряла, че да ме лакират, много мразяяя прозрачни лакове, а сега го налагат като тренд. 😅
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 466
Здравейте, някой ще сподели ли опит и мнение за гел лак без печене. Търся си гел без печене на сносна цена. Използвам Essie, но ако намеря нещо не толкова скъпо ще е супер.

# 467
Honeybee защо да е  никакво? Цветът е супер. Изчистен, елегантен маникюр.  Аз точно такъв нюд си търся да се слива перфектно с кожата ми, но от нета на картинка не мога да олуча цвета. На мен много ми харесва. Този кой номер и на коя марка е?
Цветът е от доста стара серия на Блускай, тогава още нямаха имена, а само намера - 80565 е номера. В тази тема Блускай е доста недолюбван, но аз от време оно съм си свикнала с него, на поносима цена, легален внос, с всички одобрения и стикери, издържа без никакви проблеми... не знам защо някои момичета тук казват, че не издържа, години наред съм работила в салон с марката и не съм имала случаи на надигане на гела. За мен си е до техника.

Гел без печене няма. Това което е без печене не е гел. А това какво пише на бутилките си е чист маркетинг - Gel look и подобни надписи НЕ означават, че продукта е гел или че издържа солкото гел или че е траен колкото гел.

Разликата между ГЕЛ и ЛАК е в начина на съхнене.
Лака съдържа силно летливи вещества и така съхне на въздух - течния химикал в него се изпарява и върху нокътя остава пигмента.
Гела е на принципа на фотополимер и задължително условия за втвърдяването му са УВ лъчи с конкретна дължина. Гел лак можете да си изпечете сравнително успешно и на силно слънце Simple Smile
В този ред на мисли най-лесният начин да различите гел от лак е, че гел в прозрачно шишенце не съществува, защото ще се изпече/втвърди от дневната светлина и няма да става за ползване, най-просто казано. Всичко в прозрачни шишенца е ЛАК и не ме интересува какво пише на етикета Grinning а геловете са в тъмни, непрозрачни шишенца.

Зъболекарските плобми също са вид фотополимер, когато запълнят дупката в зъба зъболекарите също използват УВ светлина, за да я втвърдят.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 10:10 от HoneyBee33

# 468
Здравейте момичета,

Извинявам се, ако е коментирано…
Някой поръчвал ли е от www.kodi.pro? Оригинал или ментета са предвид факта, че са на половин цена в сравнение с официалния магазин на Коди? И те идват от Украина, доставка 10 долара за 20-50 дни.
Дали отиват на митница?
Моля някой, ако е поръчвал да сподели Thinking
Благодаря предварително!

# 469

Снощна снимка с акварелни капки на безимения пръст. Не знам дали такъв трябва да е ефектът - пълно мазало, ама това ми се получи. И цапаница по кутикулата. Като гледам другите какъв прогрес имат, аз май имам регрес. Хахахаха.
Always in love, да, има ДДС 20 % до 150 евро, след  150 освен 20-те процента има и още 10 % мито. Оригинал са, но ми се изчака чакалото докато дойдат. По-добре nailmastershop. Ти какво ще поръчваш?

# 470
Винаги ли има ДДС и отиват на митница?
Май няма да се занимавам тогава…
Исках да поръчам две бази с частици, които тук са изчерпани

# 471
Минавам да се похваля, че най-после успях да намеря сносен римувър за кутикули, който да върши нещо на моята кожа. На марката Лео е, взех го от мейкъп, но в момента вече не е наличен. За първи път виждам да се разтваря птеригия и да мога да го махна с дървена пръчка. Много добре се получи.

Always in love, всички практи от държави извън ЕС вече минават през митница и се плаща ДДС, премахнаха лимита от 30 лв, под който преди не минаваха през митница.

# 472
Винаги ли има ДДС и отиват на митница?
Май няма да се занимавам тогава…
Исках да поръчам две бази с частици, които тук са изчерпани
Ако е за две бази ДДС ще ти бъде 4-5 лв + стандартната такса от около 4 лв,  общо 9-10 лв приблизително. Та ако ще ги купуваш, понеже тук ги няма - добре, но ако търсиш  по-евтино няма смисъл
- за две бази … може и да ти дойдат по-скъпи от тук. Кои бази мислиш да купуваш?

# 473
Rimmona първият нюд от снимките много ме кефи, но много са грозни тези диамантени пръстени😁. Тези хора нямат никакъв вкус, как може да си дават парите за гмупости😂. Вторият и на мен не ми харесва, изглежда все едно под лака ноктите са посинели/посивели, както когато измръзне човек.
Да марката изглежда интересно, но сигурно и е много скъпа.

# 474
Напротив, Mia secret  е една от най-евтините и достъпни марки в САЩ, даже се учудвам, че топ маникюрист използва нещо толкова евтино и елементарно за знаменитости - все пак им взима стотици долари за един маникюр. Можете да погледнете цените на марката в американския Амазон, съвсем достъпни са - нещо като Коди тук.

# 475
Аз пак съм тук с въпрос.Наложи се все пак да махна всичко на 6ти ден,защото се отлепи,но проблема е,че като кисна в течност за сваляне ноктите тотално се огъват,наложи се да ги изрежа буквално като първо лак.Какво да правя занапред,за да не става така? Таман бях стигнала някаква дължина,сега е супер грозно,даже не можах да ги лакирам с гел лак,че става много дебело и грозно и пак съм с обикновен лак.Направо ми се плаче,аман вече от каръштина. Или ще са ми отлепени ноктите от нокътното легло или ще са супер зле от гел лака.

# 476
Стилияна, значи нещо ве правиш правилно. От над година нямам отлепяния и подопни проблеми. Случвало се е да счупя един нокът и го изграждам на ново. Щом на късо са ти дебели, то не правиш пралито архитектура на нокъта. Трябва към кутикулата да е тънко, после апекс и в края и страни тънко. Отлепят се, дпоред мен, защото правиш множо дебело покритие към кутикулата и наводняваш и това е номер едно причина за отлепяне-специално свалих снимки на качените маникюри, за да ги увелича и погледна от близо. Разгледай клипове за архитуктура и изграждането и. Другият вариант е да слагаш много тънко покритието тоест база втриваш с почти нищо(прозрачна база), после цвят на тънко и топ. По-добре 3 тънки слоя цвят, а не един или два дебели, наводнени и неизпечени. Колко време пече бялата база? Тези бази се пекат поне 2 мин препоръчително в добра лампа, заради фолиото и цвета. Пробва ли с тънка четка към кутикулахи обръщане? Сложи ли под флейк базата тънък слой прозрачнна? Взе ли си ултра бонд? Обезмасляваш ли със спирт? Опиши процеса на маникюр по стъпки. Каква ти е лампата? Може да е слаба и неизпечен лак пада също на люспа.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 18:47 от karmilla

# 477
Стилияна, значи нещо ве правиш правилно. От над година нямам отлепяния и подопни проблеми. Случвало се е да счупя един нокът и го изграждам на ново. Щом на късо са ти дебели, то не правиш пралито архитектура на нокъта. Трябва към кутикулата да е тънко, после апекс и в края и страни тънко. Отлепят се, дпоред мен, защото правиш множо дебело покритие към кутикулата и наводняваш и това е номер едно причина за отлепяне-специално свалих снимки на качените маникюри, за да ги увелича и погледна от близо. Разгледай клипове за архитуктура и изграждането и. Другият вариант е да слагаш много тънко покритието тоест база втриваш с почти нищо(прозрачна база), после цвят на тънко и топ. По-добре 3 тънки слоя цвят, а не един или два дебели, наводнени и неизпечени. Колко време пече бялата база? Тези бази се пекат поне 2 мин препоръчително в добра лампа, заради фолиото и цвета. Пробва ли с тънка четка към кутикулахи обръщане? Сложи ли под флейк базата тънък слой прозрачнна? Взе ли си ултра бонд? Обезмасляваш ли със спирт? Опиши процеса на маникюр по стъпки. Каква ти е лампата? Може да е слаба и неизпечен лак пада също на люспа.
Значи,стъпка по стъпка.
Обезмаслих, сложих на тънък пласт прозрачна каучукова база Коди,след това тънък пласт кавър база Палу,после без да пека капка от кавър базата и изравних, но пекох 1 и 30 сек.После печата и топ 1 минута.Отлепи си,но и проблема ми с течността не е от вчера.Много често ми стават ноктите от нея на нищо буквално и не мога да пусна дължина.Лампата ми е Sunone

# 478
Не е необичайно по принцип тънки и слаби нокти да се влияят зле от ацетон-съдържащи течности. Особено при честа употреба и особено при дълго накисване. Случвало ми се е чак да се подвият в силно изразена Ц-извивка, чак към О-извивка Joy но тогава не ползвах ел пила.

Защо не пробваш да свялаш с ел пила, вместо с течност?

# 479
Много база, според мен, си сложила първо. Втриваш прозрачната и после с цветна/потал си правиш изравняване. Второ не виждам ултрабонд-вземи си и според мен ще помогне. Той е като двойнозалепващо тиксо и помага ца спойка база-нокът. За ацетона и прш мен беше така л, купих си пира и ми е по-добре. Но и с пилата трябва да се внимава. И пак казвам тънко трябва да се прави, дори и като се изравнява. Дебелото покритие не е гаранция за държеливост и здравина. С времето ке ти свикне ръката, но вземи бонд, според мен ще ти реши на 80% проблема. Но за да се отлепят само от кутикули, значи и там нещо наводняваш.

Общи условия

Активация на акаунт