Как върви захранването - част 12

• 16 642
  • 345
  •   1
Отговори
# 105
А за домата и цитрусите ( портокал и др.подобни) се въвеждат след годинката.

# 106
  • София
Хей, нещо ми изчезна тази тема, сега я намерих.

Да се отчета - Константин е почти на 8 м., от около месец не се опитва да повръща като му давам твърда храна. На обяд хапва по 20-30 гр. пюре, а следобед - плод. Въвела съм моркови, картофи, тиква,  ябълка, круша и оризова каша.
Пробвах с АМ и направи отново серия повръщане на фонтан само то 5 мл., които изпи  Sad май към алергия върви работата  Cry

Сега се чудя какво да въведа - малко зелени зеленчуци май са наред. Купих тиквички и замръзен зелен боб /без ниакави образувани бобчета, само зелен/. Утре ще пробвам тиквичките.
Въпросите 
?да ги беля ли?
?И още - кога мога за започна да капвам по малко зехтин в зеленччуковото пюре?
? Кога въведохте трето хранене?
? За банана - в книгата ми /Какво да очакваме през първата година" го дават като подходящ, но ме притеснява, че е алерген. Косьо вече "нападна" един от ръцете на баща си, от няколкото грама, които е изблизал не даде реакция, но мнооооого се сърди като му го взехме. Да го въвеждам ли?

# 107

Въпросите 
?да ги беля ли?
?И още - кога мога за започна да капвам по малко зехтин в зеленччуковото пюре?
? Кога въведохте трето хранене?
? За банана - в книгата ми /Какво да очакваме през първата година" го дават като подходящ, но ме притеснява, че е алерген. Косьо вече "нападна" един от ръцете на баща си, от няколкото грама, които е изблизал не даде реакция, но мнооооого се сърди като му го взехме. Да го въвеждам ли?

- Ако е за тиквичките - аз всичко беля за всеки случай.
- Зехтин даже се препоръчва, за да се усвоят витамините.
- Банан пишеше, че може да се дава след 6-тия месец. Само да не се прекалява с количествата, за да не се образува алергия.

Сега моите въпроси  Laughing
И моя юнак е на 8 месеца. Захранваме се от 2 месеца. Чета из форума, че повечето изключително кърмени бебета не ядат попара, жълтък - въвеждат се чак след годинка. Но като гледам 2-те таблици - тези в началото на първите теми - там се въвеждат месата още 6-8 месец. 8-10 вече се яде телешко, жълтък и други "опасни" храни. Слагам опасни в кавички без да се заяждам. Не знам как да ги нарека.
Ние имахме много нисък хемоглобин и аз вече въведох месните пюрета. И покрай тях какво ли не се въведе - домати, сол, захар, сухо мляко. Давах и крем зеленчуци, а и те са със мляко.
Давам само готови пюрета на Хип, тъй като малкия не одобри моите произведения.
От нас яде само настъргана ябълка.
Сега ще въведа телешко. А после какво? Сиренето мисля да го въведа след 10-тия месец. Чудя се дали да въвеждам вече жълтъка.
На ден яде около 60-80 гр. зеленчуково/месно пюре и още толкова настъргана ябълка/банан или плодово пюре.
Кашите не ги хареса, но смятам да му дам от тези на Милупа с АМ.
Какво мислите - с какво да продължа?

# 108
  • София
Stryper, относно кашите - Константин яде без особени възражения и елдата. Днес я смесих с круша на пара - чак на мен ми се дояде, получи се добра комбинация. Пробвай така.
За жълтъка - след месото можеш да го предложиш, но много внимателно. В "Какво да очакваме първата година" препоръчват да се въведе след месото 7-8 месец, но тук съм чела, че някои мами го въвеждат близо до края на първата годинка.

При нас тиквичката се прие ок, въведох и зехтин по няклоко капки в зеленчуковото пюре.
Днес ми дадоха домашни дюли, ухаят страхотно и знам, че са много подходящи с/у разни проблеми с гърлото. Няма ги в никакви таблици /предполагам, защото не са особено популярни плодове на запад/. Нещо, което да да имам предвид при въвеждането им?

А понеже в отчетната стана дума за маслините и зехтина - след като сме въвели зехтина, това значи ли, че и към маслините няма да има реакция? От колко месеца могат да се дават?

# 109
Един въпрос - колко време давате новата храна, преди да въведете следващата?

Руми, радвам се, че Коко е проял. Вчера бях на консултация и ми казаха, че вече мога да въвеждам месото, но преди това трябва още доста работи да въведа, така че смятам месото да го дам след осмия месец.

За маслините нямам представа дали могат да се дават, но като се замисля, те нали се обработват преди да станат за ядене, а зехтина се прави директно от сурови маслини  newsm78. Нека друг да каже, аз не съм много компетентна.

# 110
  • София
Здравейте,
включвам се в темата като вече захранила  feeding
От два дни давам оризова каша, смесена с кърма. На бебчо много му харесва. Прочетох доста статии и мнения и се ориентирах с какво да продължа.
Имам няколко въпроса: (ако се повтарят извинете, но нямам възможност да прочета всички теми)   Embarassed
1.С какво количество се започва?
2.Как се увеличава?
3.До какво количество трябва да се достигне в края на 5, 6, 7 месец.
4.Плодовете за пюретата, сурови или сварени трябва да са?

Благодаря ви предварително  Hug

# 111
Аз започнах с една - две лъжички, на другия ден 4-6 лъжички и т.н., след около 5 дни изяждаше около 60-80гр.
До какво количество да достигне детето ти само ще си покаже. Килиан ичяжда някои път 150гр., друг път само 60гр..
 Плодово пюре давам само сварено. Пробвах сурова настъргана ябълка, но не му хареса.

# 112
  • София
Един въпрос - колко време давате новата храна, преди да въведете следващата?

В началото по 7, после по 5, сега между 3 и 5 - както се случи.

1.С какво количество се започва?
2.Как се увеличава?
3.До какво количество трябва да се достигне в края на 5, 6, 7 месец.
4.Плодовете за пюретата, сурови или сварени трябва да са?

1. С 1 лъжичка от готовата каша! Подчертавам го дебело, защото имахме много лош опит със захранване с голямо количество оризова каша. Той махаше радостно с ръчички и искаше още, ние давахме ... час по късно започна едно повръщане на фонтан - 12 пъти за 2 ч.  Cry
2. С по лъжичка на ден за първите храни
3. Няма определено количество - щом вече е въведена храната /3-5 дни няма реакция/ - колкото бебчето пожелае. Дори на всяко хранене е различно количеството.
4. До 8 месец задължително са топлинно обработени с изключение на банан и авокадо.

# 113
  • София
привет от мен и миа Simple Smile

руми, аз дадох дюля и ябълка на каша, много вкусно мирише, смао дето е с  пълномаслено мляко и сега я наблюдавам.

иначе да, смао варени плодове давам, дори и банана варях малко в микрото. не знаех че може суров.

# 114
Мами, кажете как да процедирам като малката се научи да прави "брррррррррррр" когато лъжицата е в устата й? Вчера така опропасти едно ядене и после нищичко повече не хапна Rolling Eyes Ако днес пак такива номера прави как ще я захранвам аз newsm78

Иначе ние от седмица нова храна ме сме яли, а ябълковото пюре следобяд направо го ненавижда...само с поглед ми казва да не се опитвам да й го пробутам ConfusedИмам пюре от круша и мислех него да дам като следващо, но дайте идеи как да го направя най-приятно за нея (досега ябълката я разбърквах с кърма, но то става толкова течно, че едвам не го изливам с лъжицата) #Crazy

# 115
  • София
Narina, щом не яде ябълката - предлагай друг плод. Крушата също става много водниста, печената тиква става по-гъста, може нея да пробваш. Или комбинация някаква /не знам какво си въвела/. При Косьо пюрето на Хипп от ябълки и моркови е голям хит!

За "бррррр" - хм! Опитай да даваш лъжичката да си поиграе с нея, когато не я храниш, може да подейства.

# 116
  • София
narina, при нас като е наядена и почва да прави бррррррррррр, това значи край на храненето, само хабим остатъка.

# 117
Здравейте!Да се включа и аз с въпросчета!
Искам да захраня беба от началото на 4-ия месец защото не мога да си позволя да стоя в къщи много време та се чудех с какво да започна? каши може ли 4-и месец или с плодови или зеленчукови пюрета? Дайте малко яснота моля ви, че от толкова инфо съвсем се заплетох и това захранване ми се види по сложно от от всичко преживяно до тук като се почне от забременяването Mr. Green

# 118
  • варненка от София
Да се запиша и аз в темата за захранването. Днес дадох вече оризова безмлечна каша с кърма, доста е гадничко това нещо Sick Sick Sick
Шушето изплю първата лъжица, но аз й дадох още 2-3 лъжички, докато й пеех, тя се радва, смя и яде. Така че мога да потвърдя, че първото ядене на каша мина успешно.
Ще видим как ще увеличавам количествата, но следващото нещо, което ще включа е варен картоф, отново разбит с кърма. Смятам да въвеждам първо зеленчуци, а плодовите пюрета да ги позабавя. Иначе сокчета давам от тези на Хип и то с цел разхлабване, че много сме зле с акането. Сокът от ябълка с тиква е много добре приет и много добре ни помага за акането, дано от този ориз да не се запечем отново, че май пак ще се наложи да давам Дуфалак.
Аз да ви попитам кога започнахте да давате жълтък? Имам схема, в която вече е включен жълтък четвъртинка от пети месец, та за това се чудех дали да започвам и аз по някое време с него.

# 119
marulka_s ,хубаво си решила да въвеждаш първо кашите и зеленчуците,но да ти кажа от опит-трябва много да внимаваш с избора им,че и ние така се запекохме в началото,че се наложи да въведа и плодовите пюрета,за да не се мъчи ивчо.....Иначе,като въведеш картофа/който запича,моркова и оризовата каша също/,можещ да пробваш с разхлабващите тиква,броколи,карфиол.....аз с цел по-лесно изхождане капвам по няколко капки зехтин/може и рапично олио/ в кашите и пюретата.А ако решиш да въведеш и плодовете-да знаеш,че сливите,крушите и комбинациите с тяхно участие действат разхлабващо.Кашите можеш да ги смесваш с пюре/след като си ги въвела естествено/.Съветвам те да регулираш изхождането с храната,за да не се налага да даваш Дуфалак.
А жълтъка аз почнах да го давам от седмия месец-разбъркан1/4 в пюрето.....яйцето се вари мининмум 15 минути!!!
За количествата-моя гладник в началото се чудеше и мислеше/естествено и ние минахме през плюенето и бръмченето/,но сега само като види купичката и лъжицата и му светват очите....да не ви разправям,че вече реве на всяко приключване на храненето...та се възползвам и му набутвам по няколко лъжици вода докато е още ентусиазиран....а за количествата-ние вече хапваме по 180-200гр,но не се притеснявам,защото преди това винаги се кърмим....

Общи условия

Активация на акаунт