Как върви захранването - част 12

• 16 618
  • 345
  •   1
Отговори
# 45
  • ES
Здрaвеите момичета,
 и ние от вчера уж се захранваме. Мислех по-късно да захраня, но акаме веднъж на седмицата долу-горе и колкото да е нормално за кърмено бебе, ме притеснява. И за това реших да дам сок от круша - не го пи. Кривеше си муцунката все едно е лимонов сок. И вода не иска да пие от шише, лятото пиеше чаичета и водичка от шише, а сега не иска. На другия ден реших да опитам с пюре от круша. Да е изял 20-тина грама и сле 1 час повърна малко. Цял следобед беше неспокоен, може да не му  еподействал добре плода. Мисля след Коледа да продължа с тиква. Няма да е лесен процес това захранване.  newsm78

# 46
Момичета при нас захранването взе обрат Rolling EyesКакто си мислех, че морковчето й допадна така вчера и днес отказва даже да го близне. Но не само това ами отказва да яде изобщо. Също вчера и особено днес е излкючително неспокойна вечер - спи й се, а не може и се върти, скимти, мрънка...Дали има връзка с новата храна newsm78И ако да, да я спра ли или да дам нова (давам морков от 4 дни)

# 47
Момичета един въпрос ме мъчи - малкия е на почти 8 месеца. От известно време му даваме (т.е. майка ми и баба ми му дават, когато ме няма) намачкан банан. Захранихме се след 6 навършени месеца и досега всичко, което е ял е минало термична обработка. Дадоха ми ябълки от една позната, за да му ги настържа и да му ги дам. Да не му предизвикам колики или нещо друго с тези сурови плодове?

Весела Коледа на всички.

# 48
  • в сбъднатите мечти
Stryper не се притеснявай за ябълките, след 6 мес. суров плод не е проблем. Като се притесняваш как ще му действа сурова ябълка, дай му съвсем малко и го следи за реакция. Аз също захраних моята принцеса на 6 навършени месеца, но от началото и давам плодовете сурови. И аз като теб гледах все от познат да са. Ябълка съм давала на 8 мес. - първо я давах като по-големи парчета, които да смучи, а малко по-късно и настъргана. Ако даваш парчета, следи го да не отчупи някое и да се задави.

# 49
  • София
СТрайпър, и ние нямаме проблеми с ябълката и банана.
Нарина, не съм сигурна, че е от новата храна.

# 50
  • Варна

да попитам, някакви каши за лека нощ давате ли и имат ли този желан засищащ ефект? и безмлечни ли са или...
Кашите лека нощ са обикновено млечни и съдържат глутен, незнам на колко месеца сте, но ако сте в началото на захранването, не е препоръчтелно да даваш от тях. Освен това не е сигурно че ще имат засищащ ефект, т.е. бебето може да се нахрани добре, но през нощта да продължи да се буди често да суче

# 51
Здравейте и весели празници Hug
При нас проблема с водата си остава. разбрах как действа чашата. Ренито, мерси за съвета - пробвах аз да пия от нея и става, но бебо или само я дъвче или се задавя. Е, ще продължавам докато се научи.
Исках да питам мога ли на 7 месеца вече да давам праз лук? Намерих в нет-а тази рецепта /1 картоф,1 тиквичка, 1 парче (около 5 см) праз, зехтин, 30 мл кърма или адаптирано мляко, 1 стрък магданоз, 1 стрък копър/ и се зачудих дали мога да му дам, при положение че останалите храни вече съм ги въвела. На нея пише за над 6 месеца, но реших първо да поискам съвет.  Поздрави.

# 52
Здравейте и весели празници и от нас!...........ох,покрай тези празници що нови неща опитахме...ама то все някой яде и детето така гладно гледа.....добре,че нищо не му стана... Mr. Green
За праз-а/кромид-лук ,чесън и други подправки/може да се добавят в пюрето,но като начало в съвсем минимални количества....Аз вече съм ги въвела/както и повечето зелени подправки/,но винаги имам едно наум като ги добавям/в смисъл,че изчаквам за реакция,и задължително във вече успешно въведени храни/
За кашите за лека нощ-не съм пробвала от готовите,но пробвах да дам вечерно време от правената от мен каша/която обикновено давам следобед към 4-5часа/,за да видя дали се буди от глад....Обаче пак се будеше на същите интервали за да търси мама и съответно кърмата.....

Последна редакция: вт, 26 дек 2006, 17:37 от Анонимен

# 53
Здравейте и от мен,
ние започнахме с захранването от 2 седмици (като навърши 6 месеца ) опитах няколко плодови и зеленчукови пюрета, но само на банана се зарадва, сега му пробутвам и круша или ябълка към банана,но нищо друго не иска, какво ли не опитах, но той само да докосне с езиче храната и започва да се прави че се дави и да се опитва да повърне  Sick !  не знам вече какво да правя, чудя се дали да не му правя някакви комбинации от банан и зеленчук, колкото и гадно да ми се струва  newsm78 какво ще ме посъветвате ?
 иначе се кърмим на всеки 2 часа (опитах да го свикна на 3 ,но оставаше гладен и последния месец качи само 300гр. за разлика от предишния -1 кг. ) пробвах да го храня преди кърмене за да е гладен, след - за да не е изнервен , но ако не е банан не помага !!
дайте съвет

# 54
Анета - при нас освен банан много се хареса и тиквата. И затова въвеждах всичко с тиква. Има доста готови пюрета от тиква + нещо друго.

# 55
Здравейте!
И аз да се включа. Ние се захранваме от деня, в който навършихме 6 месеца. До сега съм въвела тиквичка, алабаш, ябълка, банан, днес пробвахме с морков. Честно казано това зхранване ми е голяма бъркотия. Ние нямаме никакъв режим на кърмене, трудно нагласям часовете за твърдата храна, като гледам като цяло не е много гладен и ако дам твърда храна, тогава не иска да се кърми, ако го накърмя, после пък не иска другата храна. Трябва да правя много големи интервали между храненията. По принцип искам да заместя следобедното кърмене, това, което ми се пада около 4 ч. С какво мога да го замествам?

# 56
Zdraveite neka se zapi6a i az! Nie sme samo na 4 mesetsa i ot dva dni piem sok4eta no tova mi predstoi- triabva da vkliu4im i piurentsata ve4e. Zasega pogla65tame vsi4ko s apetit - kakvoto mu sloji6 v ustata ne otkazva

# 57
  • София
Ани, ако не си прочела материалите за сокчетата в библиотеката, не е лошо да хвърлиш  един поглед. Rolling Eyes

# 58
  • У дома :)
здравейте,мами!
Честита Коледа!Нека късметът направи партина до дома Ви,а снежната виелица навее през прага Ви много здраве и щастливи дни!И най-важното-вашите бебчета да Ви носят само радост!Честит имен ден и на всички именници днес!
А сега по темата-ние днес правим точно 4 месеца и от 3 дни се захранваме със зеленчуково пюре(моркови и картофи на хип),обаче не знам какво става-хапнем 2 лъжички уж с удоволствие и веднага след това-рев и свиване на крачетата.Някой може ли да ми помогне,какво да правя,да спра и да изчакам още или да сменя пюрето?(макар,че според мен и харесва) Започнахме захранването  по препоръка на нашето педи.Какво да правя? smile3547 smile3547

# 59
serena_bg   струва ми се много рано да се захранвате на 4 месеца, може би и на нея й е рано ,според мен не я насилвай,а изчакай малко и пробвай пак

Общи условия

Активация на акаунт