Как върви захранването - част 12

• 16 625
  • 345
  •   1
Отговори
# 75
  • там някъде около Пловдив
lian, ако чушката е печена, защо искаш и да я вариш? Аз съм давала само печена и обелена - Маги я хареса много, докато на сварената(без да е печена преди това) направи физиономия. Имай предвид, че печената червена душка разхлабва.
Ами знам ли понеже всичко варя! Дори и ябълката.Мога ли да я давам сурова?
А бабана намачкан или пасиран го давате и мога ли да дам само банан или трябва да го смеся с нещо?

# 76
Ами и аз всичко варя все още/макар,че чушките ми бяха замразени,не печени/но още известно време мисля да изчакам преди да дам суров плод или зеленчук....затова и банана го задушавам в микровелето преди да го пасирам.
А,за тиквичките-и при нас не чинаха с особен успех/то наистина са си голям блудкаж/,но в комбинация  ги прекарвам...и с другите недолюбвани зеленчуци така процедирам-макар,че имам проблем,че не харесва нищо оранжево...а трудно се замаскират морковите и тиквата...
Глутена го въведохме с овесени ядки и после /като нямаше реакция/ с пшенично нишесте-в кисела...
dedi ,препоръчвам ти да смениш марката пюре или ако ти се занимава да пробваш с домашно приготвено...при нас например нещо не се харесват купените/използвам ги само като добавка към кашите,или към домашните пюрета/

# 77
Здравейте! Искам да ви попитам с какво пюренце да започна и дали не е още рано Александър е на 4 месеца и педиатърката ни каза да започнем по марко с плодовите пюрета, но има ли значение с какво? То си било трудна работа Embarassed

# 78
Здравейте!Ние се захранихме преди месец и съм въвела ябълка,круша,сини сливи,праскови,тиква,кайсии,картоф,моркоф и пипер.Днес на консултацията сестрата ми каза да започвам вече с месните пюрета,но на мен ми се струва,че е май раничко newsm78.все пак искам сякаш да поизчакам малко,защото смятам да дам и пюре от банан а и да разнообразя малко кашите/давала съм до момента от елда и царевична/.Ако може да дадете съвет как да продължа.

# 79
velmar, на нас пюрето от тиквички с картоф и ориз на хип ни е най-любимото. и при мен те бяха третия въведен зеленчук и се приеха много добре. само ме е яд, че не си замразих достатъчно тиквички за да му правя аз пюренцата, та сега купувам готовото на хип. А за разлика от другите деца, ние пък не обичаме броколи и карфиол - не че не ги яде / досега нищо не е отказал/, но малко им се мръщи и не преглъща така лакомо.
И аз исках да попитам за кашите - засега съм давала оризова /Милупа/, елда /Хип/ и царевичен грис /Милупа/ - всичките безмлечни и им добавям или пасиран плод или малко готово плодово пюре. Сега се чудя с каква да продължа newsm78Ако дам млечна каша / ако има такава с АМ, което и аз не зная/ дали няма да дойде много мляко след като преди това го кърмя newsm78

# 80
  • София
АААНННИИИ, по принцип няма проблем да започнеш и от 4-я месец, но аз бих те посъветвала да прочетеш малко в библиотеката на форума (закована тема в началото)за късното захранване и да прецениш след това дали да не изчакаш до 6-я месец. Някои от признаците, по които можеш да познаеш дали бебчо е готов за захранване са- да стои стабилно седнал, да проявява интерес към храната на големите, да не избутва храната с език и т.н.
Можеш да започнеш с плодово- между храненията; със зеленчук или оризова или друга безглутенова каша- обикновено мамите, които захранваме след 6-я месец започваме с каша.

hrisiana, аз също бях много изненадана, когато го разбрах, но се оказва, че месото може да е едно от първите храни на бебето. И аз като теб чаках и си мислех, че първо трябва да въведа жълтък и чак тогава месо, но от мамите тук научих, че всъщност телешкото, пилешкото, заешкото и пуешкото са безобидни, за разлика от жълтъка, който е алерген. Така че спокойно можеш да продължиш с някое от изброените меса.

# 81
а бисквитите плазмон не съдържат ли млечен протеин newsm78
вие давате ли храни с млечен протеин newsm78млечни каши и т.н. и откога newsm78
имали такива с адаптирано,вместо сухо мляко newsm78
и в плазмон с какво са newsm78

много въпроси Embarassedно се надявам,че ще ми отговорите Hug

В Плазмон наистина е имало обезмаслено прясно мляко Embarassed глутен и прясно мляко май не е удачно наведнъж да се въвеждат.
За кашите знам, че на Милупа са с адаптирано мляко и съм си приготвила една бананова и мисля скоро да дам на беба, за да разнообразя малко менюто, че досега само елда и ориз е яла от кашите.  ooooh!    

# 82
NAIDI , aз давам каша млечна, но с АМ!!! на МИЛУПА ( ориз+царевица+АМ). На ФРИЗОКРЕМ също са с АМ но имат и захар, а аз не съм почитател на солта и захарта, а и не е препоръчително  да се дават преди 1 годинка. Кашите на НЕСТЛЕ са със сухо мляко. Към кашата прибавям често варени и пасирани или  ябълка или тиква или банан. Ще те послушам и ще вземана ХИП ориз+катоф+тиквичка. Още не съм давала ориз на пюре, само в оризовата каша.

# 83
Пламена май хареса тиквата...правя й домашно пюренце от сварена тиква. Днес сложих малко оризова каша вътре за гъстота и тя си я изяде. Давам я м/у хранене около 15ч.
Сега да питам искам после да въведа картоф, ябълка и круша, но добре ли е да така да меша плодовете и зеленчуците?В смисъл като давам така плодово или зеленчуково пюре се води?
Освен това сега мисля оризът да разтварям ли с кърма или направо да слагам в пюрето newsm78
Чета, че някои от вас са въвели няколко вида каши: редувате ли ги или като свърши едната давате другата?Пламена май не хареса оризовата, та се чудя дали изобщо да вземам друга.

# 84
  • София
Сега да питам искам после да въведа картоф, ябълка и круша, но добре ли е да така да меша плодовете и зеленчуците?В смисъл като давам така плодово или зеленчуково пюре се води?

Плодово- зеленчуково. Grinning Няма проблем да ги смесваш според мен. Важното е, че детето приема полезните им вещества.
Аз лично редувах кашите- оризова, елда, просо, а после и глутеновите. Целта е да постигаш разнообразие.

# 85
Да се от4етем и ние GrinningДнес Дари изяде цяло буркан4е(125гр) пюре от картофи , броколи и малко тиква PartyЯвно й хареса,което много ме радва.МИсля още 1-2 дни да й давам от същото- за зтвърждаване на вкусовете.Абе- моята мадама е добро "прасенце Blush" и  май е всеядна. Е- има си предпо4итания,но не отказва  храна Peace МИсля да продължа с карфиол или тикви4ки.Я кажете- понеже ние нямаме особен режим на хранене и се храним доста 4ести4ко( ня 3 часа максимум ooooh!)....Та- знам 4е след  зелен4уково пюре трябва да има по-голяма пауза, за да не се натоварва стомах4ето- колко е тази разлика като 4асове newsm78.Вчера след пюрето яде след  3 часа и половина( но май защото спа).И още нещо да попитам- какво е коли4еството ,което трябва да изяжда от въпросните зел. пюрета , за да с4итам 4е съм заместила хранене?Rolling Eyes- едно малко буркан4е ли Thinking.

# 86
velmar - не знам дали това би бил добър подход при нас - но ако след като съм му дала зеленчуковото пюре е неспокоен, аз му давам да суче. Ако не е гладен - не суче. Ако не му е стигнало - суче и после играе. А ако не е неспокоен го оставям поне 30-на мин да играе и после предлагам да суче, за да заспи.

# 87
Ааааа- тя не отказва никога  нищо Naughty- както казах- добро прасенце е  GrinningЩЕ си цокне няколко пъти,колкото да не ме обиди Wink.Така 4е това не е критерий при нас. А и аз й слагам малко кърма в домашните зелен4укови пюрета( в готовите не слагам newsm78).

# 88
И ние сме така с кърменето - когато и да му дам, няма да откаже да си цокне, а ако му дойде много после повръща - лакомник от класа е.
За кашите - аз ги редувам всеки ден различна каша с различен плод или плодово пюре. Чудех се откога започва да се дава каша и сутрин newsm78Сега ако му дам нещо сутрин различно от малко плод / след второто кърмене около 11 часа/ той преяжда, защото гърдата ми е била препълнена та какво остава ако това е каша, която толкова засища. Или може би идва един момент, в който кърмата сама понамалява и допълнителното хапване след това не го пресища?

# 89
  • София
за каша, да ви кажа аз каква само взимам - 7-зърнена без мляко, без захар и др. добавки. Ето я:
С нея въведох глутена края на 8ми месец.
Не ме интересуват други каши с плодови и др. добавки, плодовете аз й ги добавям.  Peace
Пробвах и още една безмлечна на Милупа - Грис (с ориз, царевица и био нишесте от тапиока), също ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт