Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 6

• 51 129
  • 875
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,
пуснах си поста в друга тема, но се оказа за свободностоящи печки.
Направо го копирам тук:

Мили хора, здравейте!
Много се радвам, че тази тема я има. Точно ви търсех в гугъл дали сте отворили тема за печки, той и ММ уж на майтап, ама сериозно си ми каза да си питам тук (бг мама е моя справочник) Simple Smile.

Трябва да купуваме ВСИЧКИ видове ел.уреди за чисто нова къща.

и сме стигнали до кафеавтомат, фурна и микровълнова

Решихме да купим всичко от една марка, за да е една линия (като дизайн) и един размер, като височина.

Не можем, обаче, да намерим кафеавтомат на 60 см височина, нито кит, с който да го увеличим (иноксова планка или нещо такова).

За целта, ще трябва да се приирим да си купим малка фурна, а пък никога досега не съм имала такава и се притеснявам как ли ще бъде да пека хляб или каквото и да е в малка фурна. Вие пекли ли сте хляб/пити/козунаци/сладкиши/блатове за торти/баници ... в малка фурна? Не изгаря ли така по-бързо отгоре печивото?

Иначе на тази фурна се спряхме - АЕГ - https://www.aeg.bg/kitchen/cooking/compact-built-in-range/compac … -oven/kmk965090t/

Ако някой я е ползвал, моля, направо да каже мнение за нея.
Благодаря

Ами сложете му на този кафе автомат отдолу чекмедже за подгряване. Има на Нефф. Никога не бих сложила малка фурна щом печете хлябове и сте от хората, които готвят.

# 466
Малка фурна не бих сложила освен ако нямам и голяма. Кафе автоматът за мен е нещо много преходно и маловажно.

# 467
Даденото от Драго разрешение е възможно най-доброто - хем с функция, хем изравнява размера. Дори и да е друго решение - не е невъзможно да се намери, всяко е по-добро от малка фурна. Тя е за студенти и хора, които най-много да си запекат някой сандвич, наденичка или да претоплят полуфабрикат.
Моята си печеше всичко наистина, но е несравнима с голямата. Имах съседка с малка фурна, която носеше у дома печивото си за празници, нейната не можеше да изпече и пилешки бутчета.

# 468
  • с трима мъже :)
Значи твърдо се отказвам от това решение. Супер е, че има хора, които споделят опит. Никога не съм имала малка фурна, но и сега разбирам, че няма да ми е полезно (каквото ми беше притеснението). Ние много готвим у нас, фурната се ползва 3-4 пъти седмично, печем си сероизно манджи. А като ми се отвори възможност, пека и разни печива в нея - сладки, баници, пити...

Благодаря много. Отказвам се от идеята.
Ще си ги наредим голяма фурна, в съседния шкаф - микровълнова и в последния - кафеавтомата. Ще ги подравним по долната линия, и така. Практическото ми е в пъти по-важно от дизайнерското.

Иначе, Драго, точно такова чекмедже издрива мъжът ми. Но търсим и да не ни е скъпо, разбира се. Зная, че има хора, които могат да си го позволят, но при нас не е толкова лесно. Но идеята е много хубава, стои красиво.

Още веднъж благодаря!

# 469
Аз съм с малка фурна, тук е често срещано.
Скоро купувах фурна и не ми се занимаваше с генерални промени с кухнята, иначе никога не бих избрала доброволно 45 см фурна. Функция за микровълнова също ми е добре вградена на този размер, но до там.
И предишната и тази пекат добре, новия ми Сименс е супер, но няма нищо общо с удобството на по-голяма фурна. В моята вмествам голяма, дълбока тава от ИКЕА, с количеството нямам проблем, но възможността за повече нива, за няколко печива наведнъж ги няма.

# 470
  • с трима мъже :)
И чекмеджета намерихме, мислим го сега Simple Smile
Но фурната - голяма! Задължително Simple Smile

# 471
И чекмеджета намерихме, мислим го сега Simple Smile
Но фурната - голяма! Задължително Simple Smile
Добро решение! В малката фурна не че няма да се събере някоя тава, но вентилацията на въздуха е различна и съвсем по различен начин се готви, особено  си личи при тестени печива и сладкиши.

# 472
Здравейте,
Изчетох тази и предходната тема.
Изключително полезни коментари, за които много благодаря.  Simple Smile

Към момента съм се спряла на индукционен плот за вграждане. Доста четох (не само тук) и доколкото разбрах това е най-добрият вариант на пазара към момента.
Обмислям модел Bosh PUJ61RBB5E. Сравнявах модела с по-скъпите на същата марка от Серия 4 и 6 и не можах да отрия много големи разлики, а цената е значително по-различна. Например с PIF645BB5E (освен че е с 4 котлона)

Може ли да ми съдействате? Какво пропускам?

# 473
Здравейте,
Изчетох тази и предходната тема.
Изключително полезни коментари, за които много благодаря.  Simple Smile

Към момента съм се спряла на индукционен плот за вграждане. Доста четох (не само тук) и доколкото разбрах това е най-добрият вариант на пазара към момента.
Обмислям модел Bosh PUJ61RBB5E. Сравнявах модела с по-скъпите на същата марка от Серия 4 и 6 и не можах да отрия много големи разлики, а цената е значително по-различна. Например с PIF645BB5E (освен че е с 4 котлона)

Може ли да ми съдействате? Какво пропускам?
Докато и ако дойде Вилемина, да си кажа Simple Smile: Нищо видимо не пропускаш, но според мен си вземи от по-скъпите модели. Според един от техниците в сервиза им се влагат различни елементи /то е и логично с оглед разликата в цените, които са обусловени не само от екстри някакви, без които може/ и това се отразява на качеството на работа.
Аз бих сторила същото с втория си плот. Имам предвид във втора кухня, която предстои да правя, иначе плотът ми си работи и е тригодишен. Не е от най-скъпите им модели и е тройка - устройва ме, 4 рядко ползвам, а площта си е достатъчна за големи съдове и такива с дръжки, без да се притеснявам, че ще опират в стената или един в друг.

# 474
От няколко седмици се каня да питам къде изчезна Вилемина...

# 475
От няколко седмици се каня да питам къде изчезна Вилемина...
Имам да избирам още техника и взе да ми става неспокойно Simple Smile
Надявам се, че почива (и от нас Simple Smile ) някъде без интернет, иначе и аз бях се замислила за същото ...

# 476
Аз например разните фенси характеристики на моя плот не ги ползвам. Ако това е разликата няма смисъл от повече пари. Но провери дали материалът на стъклокерамиката е еднакъв. По-трудното драскане си струва парите.

# 477
Аз например разните фенси характеристики на моя плот не ги ползвам. Ако това е разликата няма смисъл от повече пари. Но провери дали материалът на стъклокерамиката е еднакъв. По-трудното драскане си струва парите.
Техникът каза, че и вътре елементите не били същите на по-високия им клас плотове, въпреки че технологията е еднаква.
Иначе за стъклокерамиката каза, че на моя /среден клас/ и по-високия клас не се различава. Когато го купувах, специално съобразих твое старо мнение за марката и не съм сгрешила.
 Не мога да преценя дали се драска, щото и недовиждам Simple Smile, пък и нямам голяма база за сравнение, но сякаш не. Не влагам някакво допълнително усилие или внимание.  И да се появи някоя драскотина, ще си личи, че се готви, както се казва,  не е мързелива стопанката му Simple Smile

# 478
  • Varna
Може ли мнения за тази фурна:
https://veto.bg/products/furna-bosch-hbg5780b0

# 479
Здравейте, има ли едноличен лидер сред бюджетните фурни до 700лв?

След доста четене се спрях на BOSCH HBF154ES0

Общи условия

Активация на акаунт