Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да се справя с запушването на гърдите?
Какво представлява жълтата коричка върху зърната на гърдата по време на бременност?
Как да лекувам вагинални гъбички по време на кърмене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да се справя с запушването на гърдите?
За да се справите със запушването на гърдите, препоръчваме прилагането на горещи компреси, изцеждане и използване на лецитин. Важно е обаче да избягвате прекомерното изцеждане, което може да доведе до свръхпроизводство на мляко. Освен това е от решаващо значение да се консултирате с консултант по кърмене за персонализирани насоки и подкрепа.
-
Какво представлява жълтата коричка върху зърната на гърдата по време на бременност?
-
Как да лекувам вагинални гъбички по време на кърмене?
-
Възможно ли е производството на кърма да намалее по време на заболяване от COVID-19?
-
Как да се справя с болката при кърмене?
Абсолютно ме трогнахте. Историята е дълга и с различни премеждия всяка седмица, които поетапно борихме 2 м и накрая един ковид довърши всяка надежда- детето трудно сучеше, а на мен млякото ми намаля драстично и при 30 мл сукане от гърда спрях да предлагам, то е мъка- да захапе, да меря ( имам кантар и така установих, че яде х 60-80 мл и спря да наддава), да топля изцеденото мляко. 
И аз имах няколко такива периода в който ми намаляше кърмата,после пак се увеличаваше.Луда работа.Иска много нерви това цедене и аз бях като вас изцяло на помпа.Бях се срастнала.Според мен не се лишавайте от сън и той е важен,а пробвайте power pomping ли нещо такова 20мин цедене,10 мин почивка,10мин цедене,10мин почивка и пак 10 мин цедене.Мен ми помагаше правих го вечер към 10,11,защото тогава нямах почти никаква кърма,но ми влияеше като цяло.