Слабо наддаване

• 281
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте мами , пиша за пръв път във форума , извинявам се ако темата не е за тук.
Синът ми се роди 36+6 г.с 2900гр , изписаха го 2650 гр.
От самото начало наддава по-малко , първите два месеца по 700 гр след това 500 , 400 , 300 и сега между пети и шести месец е наддал само 200 гр. В момента тежи около 5700-5750.
До 3 месец страдаше от много неприятен рефлукс , почти всяко хранене завършваше с повръщане на фонтан и мислихме , че от там наддава по-малко , за щастие израстна го  , но наддаването не се промени . Не е от най-апетитните деца , огладнява ,започва да яде , но се наяжда бързо . В момента има 5 хранения за 24 часа . Часове не спазваме стриктно , първото му хранене е около 4-5 сутринта и изяжда около 80-100 мл. Второто хранене е когато се събуди около 10 , хапва 180 , третото е смесено хранене ,половин пюре и около 80-100 мляко , четвърто хранене 180 и последното пето хранене е всеки път различно, между 80-130 мл.
Иначе е много активен , игрив , спокоен , винаги е усмихнат (почти не знам какво е това ревящо и сърдито бебе ). За месеците си се развива супер , върти се от гръб по корем и обратно , прави опити да се надига , хваща добре с ръчички ,главата държи стабилно от края на втори месец и т.н. 
Изследвания са му правени няколко различни , всичко е нормално , на ехограф е преглеждан вече три пъти и там всичко е така както трябва да бъде .Родил се е с лека асфикция и това много ме уплаши , накара ме да бъда бдителна , даже леко хипохондрична , водила съм го на преглед при двама Доценти , невролог , личната ми лекарка , педиатърката на бебо и всички ми казват , че бебо е добре , не откриват и минимални признаци за притеснение , това временно ме успокоява и после пак започва да ме гложди това , че наддава по малко . Много бих искала да прочета и някой друг съвет от мами с опит или мами , които са се сблъсквали с подобен проблем (ако мога така да го нарека) . От моето обкръжение така и не срещнах бебе което да наддава чак толкова малко .

# 1
Моята дъщеря се роди точно на вашите килограмим също с усукана пъпна връв беше. Много злояда се оказа , отказа да суче , само от бутилка със срязан връх пиеше мляко... и първите месеци не наддаваше и 400 грама. На една година беше 8 килограма, но пък проходи на 10 месеца- активна, бодра. Някъде  четох че били нормално едно бебе на година да е утроило родилното си тегло, т.е. трябва да тежите около 8 кг на годна. Щом детето показва че е добре, не е уморено, лениво, слабо, щом  усвоява нещата според възрастта (въртене седене лазене прохождане) значи няма повод за притеснение!

# 2
Нагоре все по-малко ще качва, нормално е. Дъщеря ми качваше много, според някои лекари прекалено много. Точно м/у 5 и 6 месец забави темповете и качи 4 пъти по-малко, спрямо 1 месец.
Щом детето е прегледано от толкова специалисти и казват, че всичко е наред, не се притеснявайте.

# 3
Според моята педистърка преди много години щом наддава по малко, значи всичко е наред. Изразходва повече енергия и ще качва по-малко от първите месеци. Дори и да задържи за 1-2 месеца, не е фатално. Важно е да не губи тегло. Тя даже се караше на майки с по-пухкави бебета да не ги прехранват. Аз също имах тревоги с една гърчава гад, която родих. На 1 година тежеше според нормите за 7 месеца, а височината и беше като за 1.5 години. Зъбите ѝ започнаха да никнат, след като проходи. Въобще всичко, свързано с храната изоставаше. Още благославям педиатъра ни, която ни успокояваше. Казваше, че това макар и бебе е човек, не е бройлер, та да наддава всеки месец в определени норми Simple Smile Ако е жизнено и игриво, периодичните изследвания ако са в норма, няма страшно. Голямото тегло не е признак на добро здраве.
Според личната ми наблюдения от близки деца май се оказа нещо като модел - злоядите спяха добре и спокойно, докато по-лакомите будуваха и имаха по-неспокоен сън.

# 4
Привет, и моят син е така. До 5ти месец качваше по 400 гр, посше 5-6 почти нищо не качи, минахме на АМ и от шише вече яде повече и качва пак малко но поне наддава . В момента 8-ми месец още гоним 7-те кг. Иначе и ние сме с асфикция , но по-тежка. Та незнам дали е от това , има си и деца без проблеми , които явно така наддават. И наистина и енергоразхода си е фактор! Щом е жизнен и игрив, значи му е добре на детенцето. Една педиатърка ми каза че някои бебета хранени през сонда в родилния дом е , защото на нас така се наложи, се случва да ядат по-малко. И нашите милилитри мляко са горе долу като вашите. Сега и със захранването бедстваме 🤦🏻♀😅

Общи условия

Активация на акаунт