Синът ми се роди 36+6 г.с 2900гр , изписаха го 2650 гр.
От самото начало наддава по-малко , първите два месеца по 700 гр след това 500 , 400 , 300 и сега между пети и шести месец е наддал само 200 гр. В момента тежи около 5700-5750.
До 3 месец страдаше от много неприятен рефлукс , почти всяко хранене завършваше с повръщане на фонтан и мислихме , че от там наддава по-малко , за щастие израстна го , но наддаването не се промени . Не е от най-апетитните деца , огладнява ,започва да яде , но се наяжда бързо . В момента има 5 хранения за 24 часа . Часове не спазваме стриктно , първото му хранене е около 4-5 сутринта и изяжда около 80-100 мл. Второто хранене е когато се събуди около 10 , хапва 180 , третото е смесено хранене ,половин пюре и около 80-100 мляко , четвърто хранене 180 и последното пето хранене е всеки път различно, между 80-130 мл.
Иначе е много активен , игрив , спокоен , винаги е усмихнат (почти не знам какво е това ревящо и сърдито бебе ). За месеците си се развива супер , върти се от гръб по корем и обратно , прави опити да се надига , хваща добре с ръчички ,главата държи стабилно от края на втори месец и т.н.
Изследвания са му правени няколко различни , всичко е нормално , на ехограф е преглеждан вече три пъти и там всичко е така както трябва да бъде .Родил се е с лека асфикция и това много ме уплаши , накара ме да бъда бдителна , даже леко хипохондрична , водила съм го на преглед при двама Доценти , невролог , личната ми лекарка , педиатърката на бебо и всички ми казват , че бебо е добре , не откриват и минимални признаци за притеснение , това временно ме успокоява и после пак започва да ме гложди това , че наддава по малко . Много бих искала да прочета и някой друг съвет от мами с опит или мами , които са се сблъсквали с подобен проблем (ако мога така да го нарека) . От моето обкръжение така и не срещнах бебе което да наддава чак толкова малко .