ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 887
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Ох момичета, Томас много се напъва и гърчи. Тази нощ до 4 ч почти не е спал.  Вземам го успокоява се , оставям го почва пак. Мен ме е страх през ноща да стой в мен да не заспя и да стане беля. Еспумизана го кара според мен още повече да се напъва, а съм го давала само вчера и веднага стана по твърдо изхожданета.

Благородно завиждам на майките,  чийто бебоци спят 😊 дано все така да ви е.

# 106
  • Вестерос
Аз вчера дадох в 20 часа абоколиен и след два часа се изходи нормално без зор и викане. После яде в 00 часа и до 2 и нещо не заспа, направо ме побърка, оставих я в кошарата да спи, е няма такова бодърстване, мята ръце, гука, мрънка като изплюе бибата. Накрая пак я взех при мен и заспа и така до 8 часа 😳 събудих я да яде, чак се притесних, че не е ревала за ядене.

# 107
Ужасна нощ и ние изкарахме🥴. Мъца, плаче, хърка, мърка и то в съня си. Не мигнахме. А като се събуди и един силен плач😵‍💫. Имаше в акото малко зелено освен жълто. Снощи му дадох от чая Суеньо на Белвит за първи път и от отчаяние рано сутринта и едно саше пробиотик Биобаланс бейби. Той си пие пандата по принцип. Може ли да предозирам с пробиотик?😬

# 108
Здравейте момичета, не съм влизала отдавна. Сега като влязох немога да прочета всичко което сте написали ..... ми то много бе, 😛 но успях .
Бебка беше болничка известно време, ужасно е . Вече е по добре , но има какво да се желае още . Когато се оправи напълно тогава ще се успокоя.
Момичета чета че децата имат силни колики - ние приемаме Панда и Лефакс да ви кажа от известно време не се е гърчила от колики, добре и действат.
За кърмещите мами - трябва да ограничите или по точно да спрете определени храни. Аз забелязах че когато ям домати и бебка после се превива от болки. Така че храна има огромно значение за страданието на децата.
Нашето момиченце вчера се усмихва съвсем съзнателно и се мъчи да гука. Много е сладка Heart

# 109
Ужасна нощ и ние изкарахме🥴. Мъца, плаче, хърка, мърка и то в съня си. Не мигнахме. А като се събуди и един силен плач😵💫. Имаше в акото малко зелено освен жълто. Снощи му дадох от чая Суеньо на Белвит за първи път и от отчаяние рано сутринта и едно саше пробиотик Биобаланс бейби. Той си пие пандата по принцип. Може ли да предозирам с пробиотик?😬

И при нас веднъж имаше малко зелено от суено чая , но само веднъж и не е имало други проблеми.

# 110
Беба от Еспумизана се запече много, само пръцкаше и рев .На всяко дете действат различни капки. Определено има някакъв скок в растежа и ние нещо започнахме да се сърдиш и стряскаме от най малкото

# 111
Ана, казваш, че може да е от чая ли? Аз мислех, че ще спи от чая, а той ни подлуди. Предположих, че не му понесе нещо но пък от един чай така да се извива цяла нощ-едва ли. Ох, така ще е...после зъбки, ваксини 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

# 112
Ана, казваш, че може да е от чая ли? Аз мислех, че ще спи от чая, а той ни подлуди. Предположих, че не му понесе нещо но пък от един чай така да се извива цяла нощ-едва ли. Ох, така ще е...после зъбки, ваксини 😵💫😵💫😵💫

Не , по-скоро , че зеленото в акото е от него , да не се притесняваш .

При нас проблема е през деня , ако не е навън в количката или не иска да спи (по-скоро не може да заспи) или спи повърхностно през 10 мин се буди мрънка пак заспива . Вчера не издържах и го изкарах навън в количката пред нас въпреки лошото време , за 3 мин заспа , след цял ден неуспех и после го прибрах и след 3 часа не мога да го събудя .

Нощем засега спи , даже вече по 6 часа .

Някакви идеи през деня защо е така ?

# 113
Ана, благодаря за отговора! Така или иначе ще се откажа от чая за сега. Много сладък ми се струва, а не искам да почвам от сега със сладко. Бебето спи цяла нощ, нормално е да будува през деня. Моя вече всяка сутрин по два часа гука и се заглежда. Слагам го в активната гимнастика, в люлката, правя му цялостен масаж. Най-добре да ти спи нощно време, отколкото през деня. Те, през деня ще будуват все повече и повече.

# 114
Някоя от вас да е поддавала онлайн документи за еднократната помощ? Виждам,че може да стане с ПиК от НОИ ама не ми е много ясно как точно. Моля да споделите😀 може ли друг да я зави вместо мен с пълномощно генерално?

# 115
Някоя от вас да е поддавала онлайн документи за еднократната помощ? Виждам,че може да стане с ПиК от НОИ ама не ми е много ясно как точно. Моля да споделите😀 може ли друг да я зави вместо мен с пълномощно генерално?

Аз онзи ден подадох - приеха ми молбата за разглеждане, не знам дали съм я попълнила правилно.

Влизаш в https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … i/uslugi-814/1742

После натискаш "Заяви услугата" и влизаш с КЕП, след това свалиш pdf формата. При свалянето те пита дали искаш да ти се попълнят някой от полетата (адреси, имена и т.н.). Полетата, които не са попълнени автоматично ги попълваш, като избираш района ти по настоящ адрес! След като попълниш, имаш един бутон "запиши", коиъо генерира уникален номер. Записваш файла след това на компютъра и в същия линк имаш бутон "прикачи". На следващият ден получих имейл с входящ номер.

# 116
Ана, благодаря за отговора! Така или иначе ще се откажа от чая за сега. Много сладък ми се струва, а не искам да почвам от сега със сладко. Бебето спи цяла нощ, нормално е да будува през деня. Моя вече всяка сутрин по два часа гука и се заглежда. Слагам го в активната гимнастика, в люлката, правя му цялостен масаж. Най-добре да ти спи нощно време, отколкото през деня. Те, през деня ще будуват все повече и повече.

Да , и аз така мисля , въпреки че според мен му се спи , защото се унася и се буди пак и нервничи , не иска да се занимава много много . А и в количката да прави плътен сън , а в къщи не и цял ден да не иска … нещо има .
А вашите бебчета вече проследяват ли с поглед или само се заглеждат ?

# 117
Моето бебе проследява,смее се понякога.Все още не гука и по корем не си изправя главата ,лежи си просто.Само,когато е по корем върху мен се опитва.Не иска да спи в леглото,голяма  мъка е.Днес го приспах в количката у дома.Направих една  голяма разходка в хола....
Да попитам  профилактичните  след раждането плащахте ли ги?Аз ще си ходя при моята,която ме следеше платено по мое желание.Но ми е интересно при тази ,която ме изражда(с избор
на екип) дали е трябвало  да плащам?Взе ми една огромна сума за преглед+цитонамазка(на 40я ден). Аз така или иначе бях сигурна,че ще вземе пари,но ми е интересно  при вас как е?

# 118
Изкарах спокойна нощ , но определено вече Айлиз има колики и от два часа я люлея да заспи пък този Инфакол май не действа на тази колики. Гърчи се вие , мрънка иска биба, спи и се, абе ужассс. Такива напъни прави , че чак ме боли сърцето.  Да вземе малко да се разреве може да и олекне. Какво бебе съм родила да не реве🤣🤣. Тези със секцио кога сте на гинекологичен преглед? На мен ми казаха след два цикъла.  Бях писала , че на Айлиз и излязоха пъпки и се съмняваме за дерматит, еми пъпките изчезнаха веднага щом нанесохме крем Мусетала Голд за два дни нищо не и остана по лицето. Ходихме и казаха , че е от топлина ама то свекървата като ми прави 27 градуса😡🤬. Днес я оставям да я гледа за час и тя в 25градуса пеленка и юрган  сложила . Направо такъв скандал вдигнах ,  нямам думи. Заради нея тука да се лющи лицето на детето ми. Всички и казват , че е от топлото +гости които идват. Тя не, нещо стана ,ама не знам какво. Не е от топлото даже било студено за зимно бебе 24 градуса🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Тази жена да си събира багажа и да се връща в Холандия , че ще ме съсипе психически. Гледаме цяла бременност окей , евала не се оплаквам не отричам . Обаче повече ме мога....

# 119
  • Варна
Май всички пак сме в едно положение - сънят е мираж. И Даниел две вечери спи върху мен известно време (в позата на еделвайс),върна се на първия етап когато заспиваше на гърда и не даваше да го местя. При нас кризите започват от 22 до към 1 часа тогава с едни викове плач и просто знам, че трябва да мине времето нищо не помага. През деня си спи даже много аз нарочно се опитвам да го държа буден, защото вечер по трудно заспива.
Днес бяхме на консултация пораснал с 1  кг и нещо и няколко см , вече има лепенка на пъпчето ( в няколко аптеки нямаше) . Пратиха ни и на ортопед и на коремен ехограф. Веднага минахме и нямаше нищо притеснително и детето се държеше много добре. Аз им обяснявам как няма глас от плачене, а той пред тях мълчи 🤷
Докторката, която прави ехографа каза да го оставяме повече по корем (признавам рядко го правим ,защото не му харесва), но обича да седи на ръце или слинг с коремче върху нас. Той вече си вдига главата ,но главно като го държа върху гърдите си тогава показва това си умения много смешно я вдига и се оглежда 😁
Ана аз снощи в 00 часа мислех да го изведа навън там все едно копче му се натиска на секундата спира на плаче. даже вкъщи не мога хубаво да го опаковам, излизам пред блока , спира да плаче и си го завивам хубаво явно свежия/студения  въздух им действа така
За зеленото в акото ако е само на кърма не е проблем и при нас се появява педиатърката обясни нещо, май за кратък период ако има две изхождания се получавало така. И сега понякога има нещо зеленеещо. Относно храните уж и аз гледам да внимавам ама всеки ден е различен с коликите , а аз ям сходни неща ( по принцип съм капризна с храната и мога да ям едно и също )
Кадерай ти си герой толкова време да изтърпиш свекърва. Моята беше 4 дена тука и 😵‍💫😡  и хем още преди да дойде отношенията ни не бяха добри и много внимаваше ,но пак ми идваше в повече. При нас 24 градуса като стане и малкия се изнервя, определено харесват по ниски градуси и понякога му е голям кеф да си седи голичък. Днес и при педиатърката докато чакаме баща му да намери лепенки така си седя и не му се чу гласа
А иначе да не плаче бебе си е чудо не искай друго, че и биба иска на нашия на сила му я даваме помага му ама ние му я държим 🤷. Ако искаш да ти пращаме записи на ревящи бебета😆😆 лично мен психически много ме тормози хем ми е жал, хем не мога да го успокоявам той затваря очи и нищо не чува и не вижда, просто си реве .

Общи условия

Активация на акаунт